Haberler

İHD Başkanı: Öcalan'ı da Kapsayacak Af Artık Gündeme Gelmeli

Güncelleme:

İHD Başkanı Öztürk Türkdoğan, "Çözüm süreci kapsamında Öcalan'ı da kapsayacak bir genel affın artık gündeme getirilmesi gerektiğini düşünüyoruz" dedi.

İnsan Hakları Derneği (İHD) Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, "Çözüm süreci kapsamında Abdullah Öcalan'ı da kapsayacak bir genel affın artık gündeme getirilmesi gerektiğini düşünüyoruz" dedi.  

İHD Diyarbakır Şubesinin 13'üncü olağan Genel Kurulu, Büyükşehir Belediyesi Tiyatro salonunda gerçekleşti. İHD Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, Bağımsız Milletvekili Kemal Aktaş, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Fırat Anlı, Büyükşehir eski Belediye Başkanı Osman Baydemir ve İHD'nin KCK davasından 4.5 yıl tutuklu kalan eski Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erbey'in katıldığı kongre, divan oluşumu ile başladı. Kongrede konuşan İHD Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, Türkiye'de halen insan hakları ve demokrasi sorunu olduğunu savunarak konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Çözüm süreci ile birlikte çatışmalara bağlı kayıplar sıfıra düştü. İHD olarak, Devletin ve PKK'nın her an savaşa da, barışa da hazır olduklarını görüyoruz. Ama bir devlet savaşmakta ısrarını devam ettiriyor. Kürt halkı ile barışmak bu kadar zor mu? Türkiye mutlaka geçmişi ile yüzleşmelidir. Başbakanın ayak üstü konuşmaları ile geçmiş ile yüzleşme olmaz. Mahkeme salonlarına sığıdırılan bir yüzleşme gerçek yüzleşme olmaz. Türkiye'de insanlığa karşı işlenen suçlar dışında, PKK lideri sayın Abdullah Öcalan'ı da kapsayacak bir genel affın artık gündeme gelmesi gerektiğini düşünüyoruz."

BİLİCİ: MÜZAKEREYE GEÇİLMESİ GEREKİR

İHD Diyarbakır Şube Başkanı Raci Bilici de, çözüm süreci ile birlikte tüm Türkiye'nin 2013 yılını daha mutlu ve rahat geçirdiğini, ancak çatışmalara bağlı ölüm ve yaralanmalar olmasa bile diğer bir çok alanda hak ihlallerinin devam ettiğini söyledi. Bilici, "İmralı'da yürütülen görüşmelerin yasal zemininin hazırlanması ve müzakereye geçilmesi gerekir. Türkiye Cumhuriyeti sadece kendi sınırlarındaki değil, sınırlarının dışındaki Kürtlere bile tahhamül edemiyor. Rojava'ya uygulanan ambargo bunun en net örneğidir" diye konuştu. 

CEZAEVİNDEN ÇIKAN ESKİ GENEL BAŞKAN VE ÇOCUKLARI

İHD'nin kongresine katılan İHD eski Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erbey'e konuklar ilgi gösterirken, çocukları Rober ve Robin'in babalarını bir an olsun yalnız bırakmadıkları görüldü. Muharrem Erbey, cezaevindeyken kendisini vicdanen en rahatsız eden şeyin, eşini ve çocuklarını yalnız bırakmış olması olduğunu beliurterek, "Şimdi çocuklarımla birlikte vakit geçirerek ortak anılarımızı oluşturuyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Öztürk Türkdoğan Abdullah Öcalan Muharrem Erbey Politika Güncel Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! 'Enflasyonu hangi parti çözer' sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! "Enflasyonu hangi parti çözer" sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

Alevler evlere kadar ulaştı! Manisa'da orman yangını saatlerdir söndürülemiyor

Alevler evlere kadar ulaştı! Manisa'da orman yangını saatlerdir söndürülemiyor

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

500

Yorumlar (31)

RASİM ÖZadem.temel99@outlook.com:

SAYIN ABDULLAH ÖCALAN ÖZGÜRLÜĞÜNE KAVUŞMALIDIR

19
30
yanıtYanıtla
pabucumun sayınımfc1950@hotmail.com:

Katile sayın dediğine göre katil olmayana ne diyeceksin merak ettim. Adın Arapça, ama soy adın Türkçe. Ya katile sayın deme ya da soy adını değiştir. İkisi yan yana iyi durmuyor Rasim efendi...

yanıt0
yanıt0
aliakziypak@hotmail.com:

adam zaten özgür hacı...

yanıt0
yanıt0
Agrıbeyaz_gulum558@hotmail.com:

Ne olacaksa olsun artık ölümler olmasın analar aglamasın

12
9
yanıtYanıtla
gayseriliad09@live.nl:

Baris sürecinin hedefine ulasmasi icin, insan öldüren herkesin idam edilmesi gerekiyor. Buna baslari da dahil elbette. Savastan yana olan katilleri ödüllendirmeye baris denmez.

11
8
yanıtYanıtla
izmirfilip.lenka@gmail.com:

idam buna mükafat olur verilecek en iyi ceza serbest birakicaklar ölüm korkusuyla yasicak barut kokusu burnundan hic düsmücek kapatsin gözlerini de uyusun göreyim adada koruma altinda birde oturdugu yerden nara atiyor birakin ciksin yeter artik.

8
7
yanıtYanıtla
the three stoogeseminekilic06@hotmail.com:

affedelim istiyosaniz yasindan dolayi bide emekli yapalim ne dersiniz

14
0
yanıtYanıtla
dadaşdadaş@hotmail.com:

Ulan sen kimsin ihd ci

6
7
yanıtYanıtla
oguzhan turanioguzhan_1979@hotmail.com.tr:

adam oldurunlere katliyam yapanlara sayisiz insanin kanina girenlere af gelemez bu inkansiz ozaman bende diyarbakir yolunu keser herkesi kursuna dizerim sonrada pardon af edin derim ve bu is savas sokaklarda catismaya yol acacakdir adam oldurmek benimde hakkimdir derim sabirlar son kisminda buda ona tam gaz olur devletide tanimam kendi kanunumu kendim cizerim

10
2
yanıtYanıtla
BAWERba3@hotmail.com:

Kürtlerin önderleri Özgür olmadan zaten barışın başlaması ve bir anlamı olamaz.Barış 2.aşama dır.

6
6
yanıtYanıtla
Tüm 31 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title