Haberler

IĞDIR Doğu'nun 'Çukurova'sı bölgeyi besliyor

Güncelleme:

Doğu'nun 'Çukurova'sı bölgeyi besliyorDoğu Anadolu Bölgesi'nin 'Çukurova'sı olarak bilinen Iğdır, ürettiği sebze ve meyvelerle bölgeyi besliyor.

Doğu'nun 'Çukurova'sı bölgeyi besliyor

Doğu Anadolu Bölgesi'nin 'Çukurova'sı olarak bilinen Iğdır, ürettiği sebze ve meyvelerle bölgeyi besliyor. Erzurum'dan Hakkari'ye kadar bir çok il, ihtiyacını Iğdır'dan karşılıyor. Ürünlerin toplandığı Melekli beldesinden her gün onlarca kamyon bölge illerine sebze-mevyve taşıyor.

Doğu Anadolu gibi yüksek platolar ve dağlık kesimlerin geniş yer kapladığı bir bölgede bulunan Iğdır, gerek iklimi, gerekse toprak ve bitki örtüsüyle bölgenin adeta sebze-meyve deposu. Mikroklima iklimi, 800 metrelik rakımı ve toprak yapısı nedeniyle birçok meyve ve sebze türünün yanı sıra hububatın da yetiştirildiği Iğdır'da Aras nehri de bereket taşıyor. Başta kayısı olmak üzere, domates, elma, şeftali, karpuz, kavun, patlıcan, fasulye, biber, salatalık, ceviz, kiraz, dut, erik, mısır, pamuk, üzüm yetiştiriciliği yapan 10 bine yakın kayıtlı çiftçi, yaklaşık 358 bin hektarlık yüzölçüme sahip Iğdır Ovası'nın 118 bin 500 hektarını tarım arazisi olarak kullanıyor. İlk baharla birlikte ekim yapan çiftçiler, kayısı hasadından sonra bugünlerde başta domates, salata olmak üzere tarladan topladığı ürünlerini Iğdır-Nahcivan karayolu kenarındaki Melekli Beldesi'ne getirerek satışa sunuyor.

Ürettikleri, karpuz, domates, biber gibi sebze-meyveleri kamyonlarla bölge illerine gönderen çiftçiler, Doğu'yu beslediklerini söyledi. Komşu Nahcıvan, Doğu ve Güneydoğu'nun bazı illerine sebze verdiklerini anlatan üreticiler, genelde tarlatan satış yaptıklarını belirtti. Melekli Beldesi'ne de bölgeden gelen alıcılar için ürün getirdiklerini ifade eden çiftçiler, Bu bölgede en fazla meyve ve sebze üretimi Iğdır yöresinde gerçekleşiyor. Bazı yıllar fazla ürün elde edemesek de bu yıl gayet verimli geçiyor. Ektiğimiz ürünlere hasat dönemine kadar adeta bebek gibi bakıyoruz. Bu yıl karpuzda istediğimiz kazancı sağlayamadık. Karpuzun fiyatı 30-50 kuruşa kadar düştü. Domateste ise bir artış var. Şu an dometisin kasası 15-17 liraya alıcı buluyor dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çukurova Melekli Iğdır Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

BU AKŞAM HANGİ DİZİLER VAR? 2 Mayıs TV yayın akışı! Bugün hangi diziler yayınlanıyor? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 2 Mayıs Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Survivor Yasin elendi mi? Dün akşam Survivor'a kim veda etti? Survivor eleme adayları kim oldu? 2 Mayıs Survivor'da potaya kim girdi? Survivor'da kim elendi? Survivor'da dün kim veda etti? 2 Mayıs Survivor elenen isim! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 2 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Resmi Gazete bugün (2 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 2 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title