Haberler

Iğdır'da Kayısı Hasadı Başladı

Güncelleme:

Gelinlik kızlar çeyiz hazırlığı için kaysı toplamaya başladılar.

IĞDIR'DA HER DERDE DEVA KAYSI HASADI BAŞLADI.

IĞDIR DA YETİŞEN KAYSILAR BÜYÜK ŞEHİRLERE GİDİYOR

Doğu Anadolu Bölgesinin Çukur ovası Iğdır da kaysı hasadı başladı.

Türkiye'nin en güzel sulu kaysısının yetiştiği Iğdır'da yetişen kaysılar başta İstanbul,Ankara ,İzmir ,Erzurum,Bursa gibi büyük iller ile çevre il ve ilçelere gönderiliyor .

İstanbul da "Tokaloğlu veya Iğdır kaysısı" olarak satılan kaysının bu sene bahçede fiyatı 1.5 TL ile 2.5 TL'den başlıyor.

Kaysı alıp satan Atış Bağrı "Bu sene kaysı az en son yağan dolu kaysılara zarar verdi. 1.5 TL ile 2.5 TL aldığımız kaysıları kalitesine göre ayırıp büyük şehirlere gönderiyoruz oralarda da 3 ile 5 TL çıvarında satılıyor. Kaysı Kalbin dostudur Cilde ve kanser hastalığına iyi gelir.cinsel gücü artırır her derde davadır. "dedi.

Kayısı Üreticisi Turgay Bağrı, yaptığı açıklamada, Türkiye'de açık arazide ilk kayısı hasadının Iğdır'da yapıldığını kaydetti.

Bu yıl ilçe genelindeki bin 200 dönüm kayısı bahçesinden yaklaşık 11 bin ton ürün hasadının yapılacağını ifade eden Bağrı, Şimdilik meyvenin iç piyasaya sunulmasının yapıyoruz.

Erzincan'dan gelerek Iğdır'a kaysi alımı yapan ve büyük şehirlere gönderen Şevki Kılıç, ve Bünyamin Bahar ,"8 yıldır bu işi yapıyoruz. Iğdır kaysısı sofralık olduğu için tercih ediliyor.bu sene 100 ton kaysı almayı planlıyoruz.karda etmiyoruz zararda idare ediyoruz.Bu sene erken hasattan dolayı sıkıntımız var.Mut kaysisi de aynı anda çıkınca fiyatlar düşük oldu"dediler.

Kaysı Üretimi ile ilgili olarak bir açıklama yapan Iğdır tarım il müdürü M.Nuri Turan'da "Iğdır'da meyvecilik gelişiyor. Kurulan iki meyve suyu fabrikası vatandaşı meyveciliğe yöneltiyor. Çiftçi kendini yenilemeli yenilerse para kazanır. İlimizde sofralık kaysı çeşidi üretilmektedir 105 bin ağaç var duruma göre 10-15 bin ton arası kaysı elde ediliyor.Bu sene Üretim 15 bin ton çıvarında olur. " dedi.

Kaysı bahçelerinde kaysı toplamaya erkeklerin yanı sıra bayanlar ön plandaydı. Bayanlarda kaysı toplamaya yoğun ilgi vardı.

Kaysı toplamaya gelen bayanlar çoğunlukla işsiz oldukları için Evlerini geçimini sağlamak amacıyla, bazıları yakında olacak düğünleri için çeyiz hazırlığı için çalıştığı bazılarının ise eşinden boşandığı ve geçinebilmek için kaysı toplamaya geldiklerini belirttiler.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İstanbul Türkiye Iğdır Güncel Haberler

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından 'Benim için dua edin' paylaşımı

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından "Benim için dua edin" paylaşımı

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin helikopteri düştü

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin helikopteri düştü

Bakmadan Geçme

Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title