Haberler

Iğdır'da 2 Şehitlik Onarıldı -1

Iğdır'da 2 şehitlik onarıldıIĞDIR'ın Oba ile Hakmehmet Köyü'nde Ermeni çetecilerin 1919 yılında yaptığı katliamda yaşamlarını yitirinlerin mezarları bulundu.

Iğdır'da 2 şehitlik onarıldı

IĞDIR'ın Oba ile Hakmehmet Köyü'nde Ermeni çetecilerin 1919 yılında yaptığı katliamda yaşamlarını yitirinlerin mezarları bulundu. Katledilen Türkler'in mezarlarının bulunduğu bölgelerin şehitlik yapılması kararı verildi. Oba ile Hakmehmet Köyü'ndeki bu şehitlikler Türkiye Anıtlar Derneği tarafından onarılarak çevre düzenlemesi yapıldı. İki şehitlik törenle açıldı.

Türkiye Anıtlar Derneği Başkanı Selçuk Önal'ın hazırladığı proje ile her iki şehitlik onarılarak çevre düzenlemesi yapıldı. Projeye Ak Parti Iğdır Milletvekili Nurettin Aras da Başbakanlık Tanıtma Fonu'ndan destek verilmesini sağladı. 90 şehittin bulunduğu Oba ile 51 şehit anısına yapılan Hakmehmet, şehitliğin açılış törenine Ak Parti Iğdır Milletvekili Nurettin Aras, Vali Vekili Bilgehan Karanfil, Garnizon Komutanı Piyade Kurmay Albay Ekrem Küçükberber, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Ulus, Emniyet Müdürü Yüksel Babal, Azerbaycan'ın Iğdır Konsolosu Fariz Caferov, sivil toplum örgüt temsilcileri, daire müdürleri ve çok sayıda kişi katıldı.

İki şehitliğin açılışını Vali Vekili Bilgehan Karanfil ile birlikte yapan Milletvekili Nurettin Aras Ermeni çetelerinin bu bölgede çok katliam yaptığını hatırlattı. Aras, tarihin ağlayarak değil öğrenilerek yaşatılması gerektiğini anlatırken, şöyle dedi: "Benim ecdadım,milletim soykırım yapmamıştır. 'Gelin bütün arşivleri açalım, tarihçiler karar versin' diyoruz ama yanaşmıyorlar. Bizler soykırım yapmamışız. Ermeniler Türk insanını arkadan vurmuştur. Anadolu'da katliam yapmışlardır. Bugün Ermeniler ekonomik kriz içinde kıvranmaktadırlar. Fakat diasporaları tarafından Avrupada sözde soykırım yalanını AB devletlerini parlamentolarında kabul ettirmeye çalışıyorlar. Asıl soykırımcı Ermenilerdir. İspatı buradaki Iğdır'da ortaya çıkarılan toplu mezarlardır. Azerbaycan'da ki soykırım Hocalı'dır. Ruslar Ermeniler'den desteğini çektiği anda Azerbaycan için işgal edilen toprakları almaları çok kolaydır."

Törende konuşan Türkiye Anıtlar Derneği Başkanı Selçuk Önal ise hazırladıkları proje kapsamında Oba ve Hakmehmet köyündeki şehitliklerin çevre düzenlemesini ve onarımını yaptıklarını belirttı. Selçuk Önal, şunları söyledi: "1919 yılında Ermeni çetelerince katledilen toplu, tandır, kuyu mezarları onardık. Ermeniler 2015 yılında sözde soykırım yalanlarının 100'ncü yılını kutlarken bir toplu mezar ortaya çıkaramadılar. Bugüne kadar 3 kişinin bir arada gömüldüğü mezar bile gösteremediler. Ama Iğdır'ın köylerinde bir sürü toplu mezar var. Şehitliklerimize sahip çıkarak, gelecek nesillerimize vatan toprağının kutsallığını aktarmalıyız. Toprağımıza tarihimize sahip çıkarak, gelecek nesillerimize atalarının katliama uğradıklarını bilmeleri için görsel olarak bir şeyler bırakmalıyız. Ermenilerin 1992 yılında Azerbaycan'da Hocalı'da yaptıkları katliamı dedeleri 1915-20 yıllarında Oba da, Hakmehmet de yaptıklarını görüyoruz. Bugün Azerbaycan'ın topraklarının yüzde 20'si işgal altında. Bu bir toprak savaşıdır. Biz gelecek nesillere düşmanlık aşılamak amacı içinde değiliz. Yalnız geçmişlerini tarihlerini bilmelerini istiyoruz."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Nurettin Aras Azerbaycan Iğdır Oba Politika Güncel Haberler

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Bakmadan Geçme

Survivor'da kim elendi? Survivor Hilmi Cem elendi mi? 3 Haziran Survivor'a kim veda etti? MasterChef yeni sezon fragmanı yayınlandı! MasterChef Türkiye 2024 ne zaman başlıyor? MasterChef yeni sezon yarışmacıları kimler? LGS sınav gözetmen ücreti ne zaman yatacak 2024? LGS sınav görevi ücreti ne kadar? MAYIS AYI ENFLASYON NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2024? TÜİK Mayıs ayı enflasyon oranı artacak mı, beklentiler neler? Resmi Gazete bugün (2 Haziran) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! HAZİRAN AYI KİRA ARTIŞI NE KADAR OLACAK? Yüzde 25 kira zam sınırı devam ediyor mu? Kira artış oranı ne kadar oldu? Survivor Atakan kimdir, kaç yaşında? Avatar Atakan Survivor'da hangi yıllar yarıştı? LGS taban puanları ve yüzdelik dilim hesaplama! 2024 LGS puanları ve yüzdelik dilimler ne zaman belli olacak? Survivor'da kim elendi, kim veda etti? 2 Haziran Survivor elenen isim! Survivor'da bu hafta kim gitti? Survivor Ogeday kimdir, kaç yaşında? Ogeday Girişken Survivor'da hangi yıllar yarıştı? Survivor eleme adayları kimler? 3 Haziran Survivor düelloyu kim kazandı? Survivor bu akşam kim elenecek? Jose Mourinho futbol kariyeri! Jose Mourinho kaç kupa kazandı, hangi takımları çalıştırdı? Türkiye-ABD Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-ABD voleybol maçı saat kaçta? #127952 Türkiye-ABD voleybol maçı şifresiz kanalda canlı yayın bilgileri! JOSE MOURİNHO KİMDİR, KAÇ KUPASI VAR? Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho hiç futbol oynadı mı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri!
İstanbul'da çöken binada gözaltı sayısı 2'ye yükseldi! Bina sahibinden sonra zemin kattaki dönerci de Emniyet'te

İstanbul'da çöken binada gözaltı sayısı 2'ye yükseldi! Bina sahibinden sonra zemin kattaki dönerci de Emniyet'te

title