Haberler

İdilliler Canlarını Hiçe Saydı, Çatışmanın Ortasına Girdi

Güncelleme:

İdil'de güvenlik güçleri ile PKK'lılar arasında çatışma çıktı. Bir grup çatışmanın ortasına girdi. Grup anonslara rağmen dağılmayınca polis araçları olay yerinden ayrıldı.

Şırnak'ın İdil İlçesi'nde, PKK'nın kazdığı hendekleri kapatmak için sabahın erken saatlerinde zırhlı araç ve kepçelere mahalleye giren güvenlik güçlerine teröristler tarafından uzun namlulu silahlarla ateş açıldı.

Polisin de karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Bir grup araya girip polise engel olmaya çalıştı. Gerginlik nedeniyle öğrenciler okula gitmedi. Bu sırada duvardaki "T.C burada" yazısı dikkat çekti.


ÇATIŞMA ÇIKTI

İdil İlçesi Yeni Mahalle'de, PKK'nın gençlik yapılanması Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) üyeleri tarafından kazılan hendek, kurulan barikatları kaldırmak isteyen güvenlik güvenlik güçleri, bugün saat 05.00 sıralarında, mahalleye operasyon düzenledi.

Çok sayıda zırhlı araç ve kepçelerle mahalleye giren güvenlik güçlerine, PKK'lı teröristler otomatik silahlarla ateş açtı. Güvenlik güçlerinin de karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı.

BİR GRUP ARAYA GİRDİ VE...

Çatışmanın duyulması üzerine toplanan bir grup, Yeni Mahalle'ye girerek, güvenlik güçleri ile PKK'lı teröristlerin arasına girerek güvenlik güçlerini engellemeye çalıştı. Polisin yaptığı anonslara rağmen toplanan grup dağılmamakta ısrar edince, polis zırhlı araçlarından havaya uyarı ateşi açıldı.

Ancak toplanan grupta bulunanlar yine dağılmadı. Saat 08.30 sıralarına kadar devam eden gerginlikten sonra polis zırhlı araçları, konvoy eşliğinde siren çalarak mahalleden ayrıldı.

ÖĞRENCİLER OKULA GİTMEDİ

Bu arada çatışma ve silah sesleri nedeniyle yüzlerce öğrenci okula gitmedi. Okula giden bir çok öğrenci ve öğretmenler de çatışma ortamının yolaçtığı gerginlik nedeniyle evlerine döndü.

DİKKAT ÇEKEN KARELER

Operasyon sırada arayan giren grupta beyaz mendil sallayan biri ile bir duvarda yer alan "T.C burada" yazısı dikkat çekti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Şırnak Güncel Haberler

İsrail vahşetinin durması artık an meselesi! Blinken, uçağa biner binmez Bakan Fidan'ı aradı

İsrail vahşetinin durması artık an meselesi! Blinken, uçağa biner binmez Bakan Fidan'ı aradı

1 ton domuz eti ele geçirildi! Yakalanmasalar vatandaşa yedireceklerdi

1 ton domuz eti ele geçirildi! Yakalanmasalar vatandaşa yedireceklerdi

Zeynep Bastık ve Serkay Tütüncü dudak dudağa görüntülendi

Zeynep Bastık ve Serkay Tütüncü dudak dudağa görüntülendi

Bakmadan Geçme

Havalar ne zaman ısınacak? Havalar ne zaman, hangi tarihte ısınıyor? Meteoroloji tarih vererek uyardı! Prens 3. sezon ne zaman çıkacak? Prens 3. sezon var mı, nerede yayınlanacak? AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanır? AÖF sınav sonuçları nereden, hangi siteden öğrenilir? AÖF sonuç sorgulama ekranı 2024! 1 HAZİRAN TV YAYIN AKIŞI: Bugün hangi diziler var? KANAL D, SHOW TV, STAR TV, ATV, TV8, NOW LGS sınavı kaç dakika? LGS sınavı saat kaçta başlıyor, saat kaçta bitiyor? İşte 2024 LGS sınav süresi! WHATSAPP ÇÖKTÜ MÜ? Whatsapp'ta sorun mu var, neden açılmıyor? 1 Haziran Cumartesi Whatsapp neden yüklenmiyor, kasıyor? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya ayrıldı mı? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya neden ayrıldı? Cumartesi günleri noter açık mı? Cumartesi günleri noterler saat kaça kadar açık, kaçta kapanıyor? 1 HAZİRAN BİM AKTÜEL YENİ GELEN ÜRÜNLER! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Özer Çiller öldü mü? Özer Çiller kimdir, nerden öldü? Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller öldü mü? Askerlik kaldırılacak mı? Zorunlu askerlik kaldırılıyor mu, neden? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu! 1 Haziran hangi burç? 1 Haziran'da doğanlar hangi burç oluyor? 1 Haziran tarihi hangi burç olur? KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN 2024? Kurban Bayramı tatili ne zaman başlıyor, bitiyor? LGS hangi gün, ne zaman yapılacak? LGS sınavı hangi tarihte uygulanacak? İşte 2024 LGS sınavı tarihi! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 1 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda?
Jose Mourinho'nun ilk talebi ortaya çıktı: Kimseyi satmayın, herkesi görmek istiyorum

Jose Mourinho'nun ilk talebi ortaya çıktı: Kimseyi satmayın, herkesi görmek istiyorum

500

Yorumlar (59)

ALPEREN:

ORAYI F16LARLA BOMBALAYIN GİTSİN

27
25
yanıtYanıtla
Bingölllü Mobil-ANDROID:

Daha kürdün gücünü görmediniz denemeyin zararlıı çıkarsınız. İnsan gibi birlikte yaşamaya devam edin sizde bizim gibi.

23
23
yanıtYanıtla
DİYARBAKIRLI:

arkadaş bende kürdüm bu pkk ve hdp lilere destek veren kürt kardeşlerim aklınıza başınıza toplayın vatana sahip çıkın bırakın bu hdp pkk yı savunmayı bunla kürdün en büyük düşmanı hala anlamadınızmı sizin evinizi yıkıyor arabanızı yakıyor elinizde ne var ne yok yakıp yıkıyorlar hala bunların kürdün hakkını savunduguna inanıyosanız sizde akıl yok pkk lıları hdp lileri sokmayın yaşadığınız yerlere defedin gitsinler.

32
11
yanıtYanıtla
kurtMobil-ANDROID:

bu saaten sonra hic bir guc kurtleri assimilé edemez.

20
23
yanıtYanıtla
ÜLKE HEPİMİZİN:

ŞU AN BİLE BU ÜLKENİN EKMEĞİNİ YİYİP BU ÜLKENİN HİZMETLERİNDEN FAYDALANIRKEN BÖYLE KONUŞMAN ÇOK KOMİK GİT IRAK BÖLGESEL KÜRT YÖNETİMİNDE YAŞA O ZAMAN TÜRKİYE TÜRKİYEYİ SEVEN TÜM İNSANLARINDIR VATANINI SEVMEYEN VE İHANET İÇERİSİNDE OLANLAR DEFOLUP GİTSİN KÜRT TÜRK KARDEŞÇE BİZ YAŞARIZ YETERKİ NİFAK SOKMAYIN ARAMIZA VE DEFOLUN

yanıt6
yanıt3
birisi:

ulan mal etmek isteseydik şimdiye kadar etmiştik benden daha koyu türkçü olmuştun mal son mal

yanıt6
yanıt3
X sahış Mobil-IOS:

İçerisinde bu kadarhain ve nankör besleyen başka ülke yoktur yeryüzünde...

28
10
yanıtYanıtla
muro:

rabbim yar ve yardımcınız olsun eyy pkk biz sizi biliyoruz batıdaki adam istediği kadar kötülesin biz sizinleğiz çünkü siz bizsiniz

9
24
yanıtYanıtla
bajar:

tc buradaymışşşşşşşşşşşşşşşşşşşş

11
20
yanıtYanıtla
Özgür:

Çolugun çucugun arkasına sıgınarakmı kahramanlık yapıyorsunuz,hdp teröristtir

yanıt17
yanıt13
Tüm 59 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title