Haberler

İdil Biret ve Genç Yeteneklerden Cunda'da Konser

BALIKESİR'in Ayvalık İlçesi'nde belediye tarafından bu yıl 12'ncisi düzenlenen Kültür ve Sanat Günleri kapsamında ünlü piyanist İdil Biret ve Ayvalık Uluslararası Müzik Akademisi'nde (AİMA) ders verdiği masterclass öğrencileri, unutulmayacakk bir konser gerçekleştirdi.

BALIKESİR'in Ayvalık İlçesi'nde belediye tarafından bu yıl 12'ncisi düzenlenen Kültür ve Sanat Günleri kapsamında ünlü piyanist İdil Biret ve Ayvalık Uluslararası Müzik Akademisi'nde (AİMA) ders verdiği masterclass öğrencileri, unutulmayacakk bir konser gerçekleştirdi. Biret ve öğrencileri konserin sonunda uzun süre alkış aldı.

Ayvalık Uluslararası Müzik Akademisi'nde 2 Ağustos- 9 Eylül tarihleri arasında düzenlenen piyano masterclassına Türkiye genelinde çeşitli konservatuarlarda eğitim gören 11'i kız 14 öğrenci katıldı. 10 yıldır olduğu gibi yine dünyaca ünlü piyanist İdil Biret'ten ders alan masterclass öğrencileri, dün Cunda Kültür Merkezi'nde konser verdi. Ayvalık Belediyesi tarafından bu yıl 12'incisi düzenlenen Kültür ve Sanat Günleri kapsamındaki konseri TÜSİAD eski Başkanı Ümit Boyner, Ayvalık Belediye Başkanı CHP'li Rahmi Gençer ve eşi Yasemin Gençer, Devlet eski Bakanı Ali Bozer, işadamı Halil Bezmen,   Prof. Dr. İlber Ortaylı, Afganistan'ın eski Kralı Emanullah Han'ın oğlu Abbas'ın da ralarında bulunduğu yaklaşık 1200 kişi izledi. Konserde, öğrenciler Johann Sebastian Bach ve Franz Lizst'in eserlerinden oluşan repertuvarı seslendirdi.

DIŞARIDA DEV EKRAN

Onlarca sanatseverin kültür merkezinin kapısı önünde kurulan dev ekranla içerideki konseri izlediği gecede öğrenciler Emre Nurbeyler, Nihan Ulutan, Ayda Arman, Başak Merev, Yağmur Şimşek, Leyla Cemiloğlu sergiledikleri performansla büyük beğeni topladı.

Öğrencilerin ardından piyanonun başına geçen İdil Biret, sihirli parmaklarıyla kültür merkezini hınca hınç dolduran sanatseverlere unutulmaz bir konser verdi. Konserin ardından ayakta alkışlanan dev sanatçıya Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer katkılarından dolayı teşekkür ederek, plaket sundu.

Konserin sonunda AİMA'ya katkıları nedeniyle sanatsever Lale Tuluy'a AİMA Başkanı Prof. Dr. Filiz Ali tarafından, Filiz Ali'ye de Belediye Başkanı Rahmi Gençer tarafından sanat verdikleri destekler nedeniyle plaketleri verildi.

- Balıkesir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Rahmi Gençer İdil Biret Balıkesir Ayvalık Politika Güncel Haberler

Hakkari Belediyesi Eş Başkanı Mehmet Akış gözaltına alındı! Polis belediyede arama yapıyor

Hakkari Belediyesi Eş Başkanı Mehmet Akış gözaltına alındı! Polis belediyede arama yapıyor

Fikirtepe'de lise bahçesinde rezalet! İlişkiye girerken kameraya yakalandılar

Fikirtepe'de lise bahçesinde rezalet! İlişkiye girerken kameraya yakalandılar

Küçükçekmece'de piknik yapan vatandaşlar başından vurulmuş bir erkek cesedi buldu

Küçükçekmece'de piknik yapan vatandaşlar başından vurulmuş bir erkek cesedi buldu

Bakmadan Geçme

Adana hava durumu | Adana'da bugün hava kaç derece? #127777 LGS SONUÇ HESAPLAMA! #9997 LGS puan hesaplama ekranı 2024: Liselere Geçiş Sınavı puan hesaplama nasıl yapılır? #9999 Nazım Hikmet kimdir, şiirleri neler? Nazım Hikmet ne zaman öldü? Nazım Hikmet neden Rusya'ya gitti? #128226 LGS taban puanları ne zaman açıklanacak? 2024 LGS yüzdelik dilimleri ve puanları ne zaman belli olur? Emeklilere bayram ikramiyesi ne zaman yatacak? Emekli bayram ikramiyesi ne kadar? 2024 PARİS OLİMPİYATLARI NE ZAMAN? Paris Olimpiyatları hangi ay, hangi tarihte? Pınar Eliçe kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Pınar Eliçe kaç yaşında, nereli? Pınar Eliçe biyografisi! Mayıs ayı enflasyonu ne zaman açıklanacak? Mayıs ayı enflasyonu kaç oldu? DEM Partili Mehmet Sıddık Akış gözaltına mı alındı? Hakkari Belediyesi Eş Başkanı neden gözaltında, ne oldu, olay ne? Mehmet Sıddık Akış kimdir? Mehmet Sıddık Akış kaç yaşında, hangi partiden? Ümit Özdağ kimdir? Halk Tv konuğu Ümit Özdağ kaç yaşında, nereli? Ümit Özdağ biyografisi! KABİNE NE ZAMAN TOPLANACAK? Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı ne zaman, hangi gün, bugün mü? Ali Kurt kimdir? NOW Çalar Saat konuğu Ali Kurt kaç yaşında, nereli? Ali Kurt biyografisi! 3 HAZİRAN GÜNLÜK BURÇ YORUMU: Burçları bugün neler bekliyor? AŞK, PARA, SAĞLIK, KARİYER... İSTANBUL'DA BUGÜN HAVA NASIL OLACAK? #9728 İstanbul 3 Haziran 2024 hava nasıl, kaç derece olacak? #128526
Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title