Haberler

İçişleri Bakanlığı'ndan Fazilet durağı için İmamoğlu hakkında soruşturma izni

Güncelleme:

İçişleri Bakanlığı, koronavirüs salgının ilk döneminde Kağıthane- Kabataş hattındaki Fazilet durağına aynı anda 47 yolcunun bindiği iddialarıyla ilgili yürütülen savcılık soruşturmasında, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Başkan Danışmanı Murat Ongun hakkında soruşturma izni verilmesine karar verdi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Bilişim Suçları Bürosu'nun yürüttüğü soruşturmada, İBB Hukuk Müşavirliği'nin dosyaya gönderdiği ilk belgelerin gelişi güzel hazırlandığı, otobüs içi görüntülerle gönderilen bilgiler arasında çelişkiler olduğu belirlenmişti. Savcılığın bu tespiti üzerine, İBB Hukuk Müşavirliği'ne müzekkere gönderdiği ve doğru bilgilerin gönderilmemesi halinde görevliler hakkında "resen soruşturma" yapılacağı ihtarında bulunulmuştu. İçişleri Bakanlığı sorumluluğu olduğu belirlenen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Birinci Hukuk Müşaviri Eren Sönmez, Hukuk Müşaviri Özge Vural Öztürk ve Başkan Danışmanı Murat Ongun hakkında soruşturma izni verilmesine karar verdi.

"ARAÇ İÇİ GÖRÜNTÜLERLE VERİLEN BİLGİLERLE UYUŞMUYOR"

Savcılık soruşturma sırasında İBB'den gönderilen belgelerin yanlış bilgiler içerdiğini tespit etmiş ve bu durumla ilgili yazılı olarak da uyarıda bulunmuştu. Savcılık yazısında "İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı'ndan gerekli bilgi ve görüntüler talep edilmiş, görevli emniyet mensupları tarafından da defalarca gidilip evrakın akıbeti sözlü olarak sorulduğu halde, yazılarınız ile bildirilen bilgilerin yeterince açıklayıcı ve detaylı olmadığı, istenilen yanıtları karşılamadığı, gelişi güzel şekilde hazırlandığı, araç içi görüntü kayıtları ile gönderdiğiniz bilgiler arasında çelişki bulunduğu tespit edilmiştir. Tarafınızdan gönderilen excel formatındaki kayıtlara göre 9. durak olarak gözüken Fazilet durağında 71 yolcunun bindiğinin yazılı olduğu, kamera kayıtlarına göre hat boyunca hiçbir durakta bir seferde 71 yolcunun bindiğine ilişkin herhangi bir veri olmadığı anlaşılmıştır " denildi.

ONGUN'A HAKARET SORUŞTURMASI

İBB Hukuk Müşavirliği'nden gönderilen yeni belgelerde bu durakta hiç yolcunun binmediği bildirildi. İçişleri Bakanlığı ayrıca İBB Başkan Danışmanı Murat Ongun hakkında, Beylikdüzü Belediyesi eski AK Parti Grup Başkanvekili avukat Mücahit Birinci'ye yönelik hakaret içerikli sözü nedeniyle soruşturma izni verilmesine de karar verdi.

NE OLMUŞTU?

Mehmet Önder Duman adlı vatandaş; 29 Mart 2020'de yolculuk yaptığı otobüste yoğunluk olduğunu gösteren fotoğrafı Twitter'da paylaşmıştı. Mücahit Birinci de fotoğrafı paylaşmıştı. İmamoğlu, Ongun ve İBB'nin kurumsal internet sitesi, otobüste yaşanan yoğunluğun Fazilet durağından 47 kişi bindiği gerekçesiyle yaşandığını iddia etmişti. İmamoğlu, "Otobüse biniş görüntülerini izledim ben. Kanım dondu ya. Derler ya kanım dondu. Eğer siyaset buysa, lanet olsun siyasete.. Kanım dondu" iddiasında bulunmuştu. İBB, fotoğrafları paylaşan Önder Duman ve Mücahit Birinci hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, İBB'nin suç duyurusu üzerine başlattığı soruşturmada 29 Mart 2020 Pazar günü 62 No'lu Kağıthane Kabataş hattında çalışan otobüse Fazilet durağından bir anda 47 yolcunun iddiasının gerçeği yansıtmadığını, Fazilet durağından da otobüse hiç yolcu alınmadığını tespit etmişti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İçişleri Bakanlığı Ekrem İmamoğlu Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500

Yorumlar (14)

FUAT Ekinci:

AKP LI belediye başkanı olsa hiçbirşey olmaz Ama CHP Li olunca herşey yapılır ADALET mi bu

17
12
yanıtYanıtla
Musa:

Bu yalana like verenlerdensin herhal

yanıt1
yanıt0
Blnt:

Sadece fazilet durağı değil savcılık yapılan ihaleler ve bu ihaleleri danışmanı tarafından kurulan şirketlere verilip verilmediğini incelemeli Herşeyi çok güzel tezgahlamış gözüküyorlar

21
8
yanıtYanıtla
CABBAR:

AKP kongreleri de lebaleb doluydu. Oraya da soruşturma izni verin. Müslümanız diye geçiniyorsunuz da sizin yatacak yeriniz yok.

15
8
yanıtYanıtla
Serdar:

Kalabalıktan soruşrurma acılmıyo yalan konuştugu için insanları keriz yerine koydu için acılıyo

yanıt0
yanıt0
birbilenadam:

Sadece soruşturma ile kalmamalı, o duraktan işe giden kişilerin şerefi ile oynandığı için o yolcular kişisel tazminat da almalılar. . Sırf kendilerini kurtarmak ve vatandaşı küçük düşürmek için olmadık yalanları söylemiş, hakaretlere etmişlerdi.

5
12
yanıtYanıtla
ecevit:

GELECEĞİN AYDINLIK YÜZLÜ CUMHURBAŞKANI EKREM İMAMOĞLU.

4
10
yanıtYanıtla
Okur:

Bunlar olsa olsa Ekrem Başkanın oyunu daha da arttırır. . . Böyle devam edin, tebrikler.

8
5
yanıtYanıtla
Musa:

Senin gibi mallar yalana dahi oy verir de ondan

yanıt0
yanıt0
İBB:

SİNDİRECEKSİNİZ.

4
8
yanıtYanıtla
Tüm 14 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title