Haberler

İçişleri Bakanı Şahin Açıklaması

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, "Bu ülkenin varlığının devamı ve bekası için canlarını feda eden bütün şehitlerimize yüce Allah'tan rahmet diliyorum" dedi.

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, "Bu ülkenin varlığının devamı ve bekası için canlarını feda eden bütün şehitlerimize yüce Allah'tan rahmet diliyorum" dedi.

Askeri helikopterle Malatya'dan Iğdır'a gelen Şahin, Iğdır Valisi Ahmet Pek, İl Jandarma Komutanı Albay Erdem Yılmaz ve Emniyet Müdürü İbrahim Karadağ'ı ziyaret etti.

Şahin, daha sonra Iğdır'ın Halfeli beldesine geçerek, Afyonkarahisar'daki patlamada şehit olan Onbaşı Mehmet Emin Çuğun'un baba evinin bahçesinde kurulan taziye çadırını ziyaret ederek, yakınlarına başsağlığı dileğinde bulundu.

Basın mensuplarının alınmadığı taziye çadırında Şahin, şehit Çuğun'un yakınlarıyla bir süre sohbet etti.

Şahin, taziye çadırından çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, 30 yıl önce ziyaret ettiği Iğdır'ı yeniden görmek ve şehit ailesine başsağlığı dileğinde bulunmak üzere kente geldiğini söyledi.

İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı yetkilileriyle iç güvenlik toplantısı düzenlediklerini belirten Şahin, şöyle konuştu:

"İl genelindeki altyapı, sosyal ve kültürel, okullara, tarıma ve sulamaya yönelik çalışma konularında yetkililerden genel bilgi aldık. Yürüyen hizmetlerimizden aksama olup olmadığını değerlendirdik. Çok önemli aksaklıklar olmadığını memnuniyetle gördük. Arkadaşlarımızla takip edilmesi gereken birkaç konuyu takip ettik. Üniversitemizde yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldık."

-"Bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum"-

Şahin, Iğdır Üniversitesi'nin her alanda gelişen bir konumda olmasının kendisini sevindirdiğini ve üniversitenin daha ileri gitmesi gerektiğini dile getirdi.

Iğdır halkının birlik ve kardeşlik içinde olma gücünü kullanarak, daha güzel günler yaşayacağına değinen Şahin, şunları kaydetti:

"Iğdır seyahatimizin özel bir nedeni ise inancımıza, töremize uygun, herkesin, hepimizin yaptığı gibi, biz de Iğdırımıza gelmişken aileye ve bu beldeye bir taziye ziyaretinde bulunmak istedik. Bu ülkenin varlığının devamı ve bekası için canlarını feda eden bütün şehitlerimize Yüce Allah'tan rahmet diliyorum. Iğdırımızın geleceğini iyi görüyoruz ve ilimiz için hizmet eden tüm arkadaşlara da teşekkür ediyoruz. Iğdırımızın ve ülkemizin başarısı hep daim olsun."

Şahin, beldeden şehir merkezine geçerek, esnafla sohbet etti.

Muhabir: Selahattin Kaçuru / Selami Küçükoğlu

Yayıncı: Murat Taydaş - IĞDIR

Kaynak: AA / Güncel

İdris Naim Şahin Fatma Şahin Ahmet Pek Malatya Politika Güncel Haberler

title