Haberler

İBB Meclisi'nde Topçu Kışlası Tartışması

Güncelleme:

AK Parti hükümetince vazgeçildiği açıklanan Taksim Gezi Parkı'na yapılacak topçu kışlasının 'Taksim Kışlası Restitüsyon projesi' adıyla 2015-2019 Stratejik Planı yer aldığı açıklandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde Topçu Kışlası tartışması yaşandı. 'Taksim Meydanı Kentsel Tasarım ve Taksim Kışlası Restitüsyonu' adıyla 2015-2019 Stratejik Planı'nında yer alan projeyi eleştiren CHP'li üye Tonguç Çoban 'Bu sevdadan vazgeçin. Gezi Parkı, park olarak kalmalı.' dedi.

(CHP'li Üye Tonguç Çoban)

TAKSİM SEVDASINDAN VAZGEÇİN

CHP'li Üye Tonguç Çoban, bütçe ile birlikte kabul edilen 2015- 2019 yılı Stratejik Planı hakkında bir konuşma yaptı.

Çoban, CHP'nin ret oyu verdiği stratejik plan ve raporlar da yer alan "Taksim Kışlası"na dikkat çekip, raporu şu sözlerle eleştirdi.

"Planda Taksim Meydanı Kentsel Tasarım ve Taksim Kışlası Restitüsyonu yer alıyor. Bu sevdadan vazgeçin. Bu tekrar gündeme getirilmemeli. Bu ülkenin hafızasına, yakın geçmişine acılarla nakşetmiş bir olayı yeniden gündeme getirecek tarzda, artık ortak kabul haline gelmişken, Gezi Parkı park olarak kalmalı. Yeniden bu rapora yazmak sıkıntı yaratır" diye konuştu." dedi.

MUHALEFETTEN SERT ELEŞTİRİ

CHP'li üye Hakkı Sağlam, kentin dört bir yanını rant amacıyla alışveriş merkezleri ile donatıldığını ileri sürdü. Sağlam, "Kişiye özel imar düzenlemesi ile milletimize küfreden bir müteahhitte rant sağladınız. Şişli Cevahir AVM tüm itirazlarımıza rağmen sattınız. Mecidiyeköy'de likör fabrikası ve Ali Sami Yen stadı satıldı. Bütçe düzeldi mi? Hayır." diye konuştu.

"BEN NE YAPTIM KADİR" DİYE…

Kentte deprem toplanma alanlarının yetersiz kaldığını kaydeden Sağlam "Topbaş'a sormak istiyorum. Olası bir depremde siz hangi parkta hangi toplanma alanında olacaksınız? Toplanma alanlarında yeterli donanım var mı? Deprem rant kapısı haline geldi. "Ben ne yaptım Kadir" diye uykunuzda çığlıklar atıyor olabilirsiniz." ifadelerini kullandı.

Kentin anayasası olarak görülen 1/100 binlik Çevre Düzeni Planı'nın defalarca ihlal edildiğini aktaran Sağlam, Topbaş'a 17-25 Aralık tapelerinde adının geçtiğini hatırlatıp, "Bugüne kadar cevap vermediniz belki bu kez konuşursunuz. Bu tapelere baktığımızda hak edenin değil adamı alan ihale alıyor" sözleri Meclis'te gerginlik yarattı" dedi.

(CHP'li üye Hakkı Sağlam)

CHP'Lİ BELEDİYEYE YOLSUZLUK SUÇLAMASI

CHP'lilerin eleştirileri üzerine söz alan Ak Parti Grup başkan Vekili Abubekir Taşyürek, Hakkı Sağlam'ın 5 yıldır İBB Meclis'inde dinlediklerini belirtip, kendisine "Deve" fıkrasıyla yanıt verip, "Neresini düzelteyim ki" dedi. Taşyürek, Ak Parti'yi yönelik "Yandaşlık" iddialarını reddedip, buna İBB'nin iştiraklerinden Park Bahçeler Müdürlüğü'nün en çok iş yaptığı kişinin CHP'li bir başkan ve ailesi olduğunu ileri sürdü.

Taşyürek'in bu sözlerine İBB Grup Sözcüsü Coşkun , "Bütün CHP'li belediye başkanlarını zan altında bırakıyorsunuz. Kimse açıklayın" çağrısında bulundu. Coşkun, Taşyürek'in, ellerinde CHP'li Kartal Belediyesi'nin deprem alanlarının birilerine peşkeş çekildiğini belgelerle anlatabileceğine ilişkin sözlerine de "Biliyor da açıklamıyorsanız suç işliyorsunuz" yanıtını verdi.

TOPBAŞ: SÖYLEMEYECEKTİM AMA SÖYLEYECEĞİM

Tartışmaların ardından yapılan oylama sonrası tekrar kürsüye çıkıp teşekkür konuşması yapan Topbaş, İBB Meclis'inde 11 kez bütçe taktim ettiğini belirtip, eleştirilere cevap vermek yerine 42 yıllık siyasetçi olarak, Meclis üyelerine "Abi" tavsiyesinde bulunup şöyle dedi:

"Biz çok şeyler yaptık, algılayamıyorsanız, hiç önemi yoktur. Eleştirilere cevap vermeyeceğim. Demagojiye gerek yok. Kimsenin gerilim çıkarmaya hakkı yok. CHP iktidara alternatif olmak istiyorsa, bu tarzı geride bırakması lazım. Zaten İstanbul halkı 3 dönemdir bizi takdir ederek oy verdi. Beni 4 milyon civarında oyla seçti. Demek ki çalışmalarımızdan eminler. Ülkemi düşündüğüm için 'Dostlar başına böyle muhalefet' demiyorum. Temcit pilavı gibi siyaset yapanlar yok edip giderler. Söylemeyecektim söyleyeceğim. Bir atasözü var. Büyük lokma yut, büyük laf etme. Geçmiş dönemde Kadıköy Meclis Üyesi Fahrettin Kayhan, 'siz yoksunuz' dedi, bu Meclis'te yok. 'Bu bütçeyi siz yaptınız biz kullanacağız' diyor Mehmet Yıldız. Burada mı? Siz olmayacaksınız biz olacağız diyordu"

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

3 ilçe ve 4 beldede oy verme işlemi tamamlandı! İşte sandıktan çıkan ilk sonuçlar

3 ilçe ve 4 beldede oy verme işlemi tamamlandı! İşte sandıktan çıkan ilk sonuçlar

Bakmadan Geçme

Jose Mourinho futbol kariyeri! Jose Mourinho kaç kupa kazandı, hangi takımları çalıştırdı? Türkiye-ABD Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-ABD voleybol maçı saat kaçta? #127952 Türkiye-ABD voleybol maçı şifresiz kanalda canlı yayın bilgileri! JOSE MOURİNHO KİMDİR, KAÇ KUPASI VAR? Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho hiç futbol oynadı mı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri! Teşkilat full HD bölüm izle! Teşkilat 110. bölüm tek parça izle! Teşkilat son bölüm neler oldu? LGS SONUÇ TARİHİ 2024 #128204 LGS sınav sonuçları ve yerleştirme tarihi ne zaman açıklanacak? MEB LGS sınavı cevap anahtarı! Okullar erken mi kapanacak iddiaları doğru mu? Okullar erken mi kapanacak, ne zaman kapanacak 2024? TV YAYIN AKIŞI 2 HAZİRAN #128250 Bu akşam hangi dizi ve filmler var? Pazar günü televizyonda neler var? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 2 Haziran Pazar Survivor yeni bölüm! Kuyumcular Pazar açık mı? Pazar günü kuyumcular açık mı, saat kaça kadar açık? Kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanacak iddiası doğru mu? 3 ay kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanır mı? İtalya Çin voleybol maçı ne zaman? İtalya Çin voleybol maçı hangi kanalda, saat kaçta? Dünya kahvaltı günü nedir? Dünya kahvaltı günü ne zaman kutlanır, ilk ne zaman kutlandı? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 2 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? LGS sınav soruları ve cevap anahtarı ne zaman açıklanacak 2024? MEB 2024 LGS cevap anahtarı!
Kimliğini unutan öğrenci, okul müdürünün çabasıyla LGS'ye son anda yetişti

Kimliğini unutan öğrenci, okul müdürünün çabasıyla LGS'ye son anda yetişti

500

Yorumlar (4)

batur:

kurt alevilere yani kripto ermenilere yine bahane cikti sokaga dokululer simdi

19
6
yanıtYanıtla
yeter artık:

kışkırtmayın artık insanları, vaz geçin anlamsız avm inadınızdan

1
19
yanıtYanıtla
Ana:

Nerde agac varsa kesin, nerde bos arsa bulursaniz satin, verdiginiz sözden dönün, cebinizi doldurun, insanimiza küfredin, size karsi geleni yerden yere vrurun, hapishaneleri doldurun, saraylarda oturun. . . . Pes artik be. . . . Igrencsiniz!

3
3
yanıtYanıtla
MehmetmobilWeb@haberler.com:

Nankorler nezaman doydunuz da Icraat begenmiyorsunuz Nankorler nankor vallahi Zorlarina gidiyor musluman olmamiz kusura bakmayin Bu ulkeyi inglizlerden fransizdan ve yunandan allahu ekber ve Allah Allah diye savasa kostu Sekülarizm Laiklik veya Ulu ata diye bagiran olmadi asil kahraman osmanli torunlaridir Asil kahraman türkiyelidir asil kahraman mudmindir Allahu ekber

1
3
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title