Haberler

İBB, Askıda Fatura ile İhtiyaç Sahiplerine Ulaşım Destek Paketi Sunuyor

Güncelleme:

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) yardımlaşma geleneğini teknolojiyle birleştirdiği projesi Askıda Fatura uygulamasıyla ihtiyaç sahiplerine kent içi ulaşımda destek sağlanıyor. Hayırseverlerin katkılarıyla ihtiyaç sahiplerinin İstanbulkartlarına otobüs, metro, vapur, tramvaylarda kullanabileceği 500 lira yükleniyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) yardımlaşma geleneğini teknolojiyle birleştirdiği projesi Askıda Fatura uygulamasıyla şimdi de ihtiyaç sahiplerine kent içi ulaşımda destek sağlanıyor. Hayırseverlerin katkılarıyla ihtiyaç sahiplerinin İstanbulkartlarına otobüs, metro, vapur, tramvaylarda kullanabileceği 500 lira yükleniyor.

İBB'den yapılan açıklamaya göre, dünyaya örnek olan dayanışma ağı Askıda Fatura ile başladığı 2020 yılından aralık 2023'e kadar toplam 126 milyon TL yardım sağlandı. Geleneksel yardımlaşma geleneği teknolojiyle birleştirildi, Türkiye ve dünya çapında hayırseverler ile ihtiyaç sahibi vatandaşlar buluşturuldu. Coğrafi konumdan bağımsız olarak ihtiyaç sahiplerine yardım sağlandı. Alan elin veren eli görmediği proje ihtiyaç sahiplerine kent içi ulaşımda da destek oluyor. Hayırseverlerin katkılarıyla ihtiyaç sahiplerinin İstanbulkartlarına otobüs, metro, vapur, tramvaylarda kullanabileceği 500 lira yükleniyor.

İYİLİK İÇİN 5 PAKET

Askıda Fatura'da ihtiyaç sahipleri sosyal incelemeden geçirilerek tespiti yapılıyor. Gerçek ihtiyaç sahibi olduğu belirlendikten sonra Askıda Fatura'ya İGDAŞ ve İSKİ faturalarını yükleyebiliyor. Ailelere Aile Destek ve Anne Bebek Destek Paketi, üniversite öğrencilerine; Eğitim Destek Paketi ile kent içi ulaşımda ödeme güçlüğü çekenlere Ulaşım Destek Paketi sunuluyor.

KENT İÇİ ULAŞIMDA DESTEK

Ulaşım Destek Paketi'nden, yapılan değerlendirme sonucu ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen kişiler faydalanabiliyor. Bu destek paketi ile ihtiyaç sahiplerine 500 TL tutarında destek sağlanıyor. Yapılan destek doğrudan ihtiyaç sahibinin İstanbulkart'ına yatırılıyor ve SMS ile bilgilendiriliyor. Bugüne kadar 15 bin 576 kez 227 Ulaşım Destek Paketi askıdan indi. İhtiyaç sahibi olduğu belirlenmiş kişiler için oluşturulmuş 90 bin 227 Ulaşım Destek Paketi ise askıdan inmeyi bekliyor.

Kaynak: ANKA / Güncel

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İstanbul Büyükşehir Belediyesi Teknoloji Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title