Haberler

Hükümete verdiği destekle bilinen Perinçek'ten Kanal İstanbul'la ilgili dikkat çeken çıkış: Bu proje bir cinayet

Güncelleme:

Muhalefetin şiddetle karşı çıktığı Kanal İstanbul projesinde ilk adım 26 Haziran'da atılırken hükümete verdiği destekle bilinen Vatan Partisi Genel Başkanı Perinçek, Kanal İstanbul'la ilgili dikkat çeken bir çıkış yaptı. Kanal İstanbul projesine harcanan kaynakların tarım ve Samsun-Ceyhan arası boru hattına harcanması gerektiğini belirten Perinçek, "Bu proje İstanbul için bir cinayet. İstanbul kanalına "hayır" diyoruz. İstanbul kanalı bir hikâye. Niçin bu akıl almaz iş yapılıyor?" dedi.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Ulusal Kanal'da katıldığı bir programda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 26 Haziran'da temeli atılan Kanal İstanbul projesiyle ilgili konuşan Perinçek'ten dikkat çeken bir çıkış geldi.

"'KANAL İSTANBUL' DEĞİL 'İSTANBUL KANALI'"

Perinçek, "Kanal İstanbul" şeklinde bir tamlamanın Türkçe'de olamayacağını, onun yerine "İstanbul kanalı" şeklinde ifade edilmesi gerektiğini söyledi.

"İSTANBUL KANALININ MANTIKLI BİR TARAFI YOK"

Kanal İstanbul projesine harcanan kaynakların tarım ve Samsun-Ceyhan arası boru hattına harcanması gerektiğine işaret eden Perinçek, "Bu proje İstanbul için bir cinayet. Bizim Vatan Partisi olarak hedefimiz de İstanbul'u 5 milyonluk bir kültür, finans kentine çevirmek. Bizim sanayiyi İstanbul'dan yavaş yavaş Anadolu'ya kıraç arazilere taşımamız lazım. Samsun'dan Ceyhan'a bir boru hattı çektiğimiz zaman hiçbir şekilde boğazların kullanılmasına gerek yok. Zaten boğazların trafiği düşüyor. İstanbul kanalının mantıklı bir tarafı yok" şeklinde konuştu.

"İSTANBUL YAŞANMAZ HALE GELİR"

İstanbul nüfusunun akıllı bir sanayileşme politikasıyla 5 milyona kadar inebileceğini de belirten Vatan Partisi Genel Başkanı, "Ancak İstanbul Kanalı'nı yaptığınız zaman nüfusu 20 milyon yapıyorsunuz. O zaman İstanbul yaşanmaz hale gelir" şeklinde konuştu.

"İSTANBUL'U KATLEDECEK BİR PROJEYE KAYNAK AYIRMIYORUZ"

Perinçek sözlerine şöyle şekilde devam etti:

Vatan Partisi olarak ilân ediyoruz, biz Türkiye'nin kaynaklarını İstanbul'u katledecek bir projeye kaynak ayırmıyoruz. Neye kaynak ayırıyoruz? Polatlı'ya su gelsin, Konya'ya su gelsin, tarım üretimi artsın. 25 milyar dolarlık bir tarımı sulama projesiyle Türkiye'nin topraklarından can fışkırır. Terörü yok ederiz, köylere insanlarımızı bağlarız. Ve Karadeniz'deki enerjiyi Akdeniz'e yığarız.

"KANAL İSTANBUL'A 'HAYIR' DİYORUZ"

İstanbul kanalına "hayır" diyoruz. İstanbul kanalı bir hikâye. Niçin bu akıl almaz iş yapılıyor? Bir inşaatçılık ve betonculuk politikasıyla bugünlere geldi AK Parti yönetimi. Şimdi üzerine oturduğu o sektörün insanlarına yer açmak. Olay oradan geçen gemilerden ne kadar ücret alınacağı ile ölçülmez. Ne kaybedilecek, İstanbul kaybedilecek. O kanalı açarak İstanbul'u kaybediyorsun. Bunlar çok büyük yanlışlar.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Doğu Perinçek AK Parti Hükümet Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

HIDIRELLEZ NE ZAMAN 2024? Hıdırellez bayramı bu yıl hangi tarihte, ayın kaçında kutlanacak? Ankara metro çalışıyor mu? 3 Mayıs Cuma Ankara metrolar açık mı, hangi metrolar açık? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 3 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Starbucks zam geldi mi? Starbucks fiyatları ne kadar oldu? Akaryakıta zam mı geldi 3 Mayıs 2024? Elazığ'da deprem mi oldu SON DAKİKA? 3 Mayıs CUMA (Sivrice) Elazığ depremi şiddeti, merkezi ne? #128558 Fenerbahçe hangi gün kuruldu? FB 3 Mayıs'ta mı kuruldu? 3 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 3 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! Makas ne zaman icad edilmiştir? Makas kaç yılında icad edildi? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 3 Mayıs 2024 Cuma! 3 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 3 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 3 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 3 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 3 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek?
500

Yorumlar (7)

Kemal Y:

Bence Erdoğan ı dinlememiş bu adam. Dinleseydi Erdoğan ın kimseyi dinlemeyeceğini bilirdi. Muhalefet , ingiliz talimatları ile yürüyemez bu ülkede.. Geçti o günler. Yanlışta olsa kendi yanlışımız.. Doğruyu bulana kadar devam ederiz.

134
297
yanıtYanıtla
Rotali Seyyah:

Katarin talimatiyla yürünür mü mesela?

yanıt42
yanıt14
Tarık Sancar:

Türkiye'nin haritasını bozacaklar. Para için vatan toprağı parçalanması olacak iş değil şu oy veren zavallılarin gerçekten krallarida zavallı..

yanıt24
yanıt13
Milliyetçi:

helal olsun resimize kanal istanbulu başlattı şimdi onlar düşünsün

256
163
yanıtYanıtla
Kukari Badi:

Bu adamı doğduğumdan beri tanırım ilk defa doğru bir laf ettiğini görüyorum.

171
231
yanıtYanıtla
Başka Murat:

Kime ve neye göre doğru? İşine geldigi için mi ?? düşmanının düşmanı dostun değil mi?

yanıt42
yanıt10
Hizir Hasta:

Doğu Perinçek,in Doğruları ağır basıyor

87
98
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title