Haberler

Hollanda'da Karakolda Ölüme Yargılama Kararı Çıktı

Hollanda'da 2 yıl önce gözaltına alındığı karakoldan cenazesi çıkan 22 yaşındaki İhsan Gürz için hukuk mücadelesi başlatan Erzincanlı aile, amacına ulaştı.

Hollanda'da 2 yıl önce gözaltına alındığı karakoldan cenazesi çıkan 22 yaşındaki İhsan Gürz için hukuk mücadelesi başlatan Erzincanlı aile, amacına ulaştı. İhsan Gürz'ü gözaltına alan ve dövdüğü iddia edilen 10 polis ile gözaltında müdahale etmeyen 1 doktor hakkında Amsterdam Yüksek Mahkemesi yargılanma kararı verdi. Yargılama Ekim ayında başlayacak.

Hollanda'nın İjmuiden kentinde 2 Temmuz 2011 günü gözaltına alındıktan sonra götürüldüğü Velsen karakolunda 3 Temmuz sabahı ölen 22 yaşındaki İhsan Gürz için ailesi hukuk mücadelesi başlattı. İhsan Gürz, Hollanda'da otopsi yapıldıktan 4 gün sonra Erzincan'ın merkeze 16 kilometre uzaklıktaki Mollaköy Beldesinde toprağa verildi. Ailenin başvurusu üzerine Gürz'ün cenazesi bir hafta sonra mezardan çıkarılarak otopsi için Trabzon Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Trabzon Adli Tıp Kurumu'nda 15 Ağustos 2011 günü yapılan otopsiyle ilgili verilen raporda, kafatasının kağıt peçete ile doldurulduğu, bazı organları ile birlikte kalbin yerinde olmadığına dikkat çekildi. Çürüme nedeniyle ölüm sebebinin saptamadığı da ifade edildi.

MEZAR BAŞINDA AÇIKLAMA

Hollanda'nın Beverwijk şehrinde yaşayan ve güvenlik şirketi sahibi olan baba Cengiz Gürz, oğluna polislerin şiddet uyguladığını, bunun ardından doktor gözetiminde ölüme terk edildiğini ileri sürdü. Erzincan'a çocuklarının mezarını ziyaret için eşi Ayten ile birlikte gelen Cengiz Gürz, sorumluların cezalandırılmasını istediklerini söyledi. Cengiz Gürz, "Otopside kalp ve beyninin olmadığı anlaşıldı. Verdiğimiz hukuki mücadelenin ardından şiddet uygulan 10 polis ile görevli doktor yargı karşısında hesap verecek. Yargılama önümüzdeki Ekim ayında başlayacak" diye konuştu.

Öte yandan Gürz ailesi çocuklarının ölümünün birinci yılında mezar taşına 'ölüm' sebebiyle ilgili olarak 'yargısız infaz' değerlendirilmesini yazdı. Şiddet ve işkence sonucu İhsan Gürz'ün hayatını kaybettiği, kalbi ve organlarının yok edilerek delil karartmaya gidildiği iddia edildi. - Erzincan

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Amsterdam Mollaköy Erzincan Hollanda Politika Güncel Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopterin enkazına ulaşıldı

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopterin enkazına ulaşıldı

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Bakmadan Geçme

Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title