Haberler

Hizb-ut Tahrir'den İstanbul'un Ortasında Hilafet Çağrısı

Güncelleme:

Fatih Camisi'nde kıldıkları Cuma namazının ardından toplanan yaklaşık 2 bin Hizb-ut Tahrir üyesi yaptıkları gösteriyle hilafet çağrısı bulundu.

Hizb-ut Tahrir yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı bir gösteriyle hilafet çağrısı yaptı.

TEVHİD BAYRAKLARIYLA SARAÇHANE PARKI'NA YÜRÜDÜLER

Fatih Camisi'nde Cuma namazının ardından toplanan kalabalık, Fevzi Paşa Caddesi'ne inerek yürüyüş yaptı. Yürüyüş sırasında trafik tamamen durdu. Siyah ve beyaz renkte tevhid bayrağı taşıyan kalabalık Saraçhane Parkı'na kadar yürüdü.

HİLAFET SLOGANLARI ATILDI

Parkın ön bölümünde erkekler arka bölümünde de kadınlar toplandı. Tekbir getiren kalabalık, " Türkiye'den Mısır'a, Endonezya'dan Fas'a, Lübnan'dan Kürdistan'a hilafet, hilafet " sloganları attı.

"İSLAM ÜMMETİNE ÖZEL BİLDİRİ"

Açık hava toplantısı şeklinde geçen eylemde, "Genel olarak İslam Ümmetine Özel olarak Güç ve Kuvvet Ehline Sondan Bir Önceki Çağrı" başlığıyla uzun bir bildiri okundu.

"HİLAFET FARZLARIN ANASIDIR"

Hizb-ut Tahrir Türkiye Medya Sorumlusu Mahmut Kar tarafından okunan ve sık sık Hilafet sloganlarıyla kesilen bildiride İslam coğrafyasındaki Suriye ve Irak'taki mevcut durum ve İslami gruplar eleştirilerek, "Hilafetin kurulması için çalışmak zaruridir. Hilafet büyük bir farzdır. Farzların anasıdır ve farzların tacıdır. Hilafeti kurmak ve bir halife var etmek farzdır. Hem de nasıl bir farz biliyor musunuz? Terk edilmesi durumunda çok büyük günahı olan bir farz" denildi.

SONDAN BİR ÖNCEKİ ÇAĞRI

"Hizb-ut Tahrir halkına yalan söylemeyen bir liderdir", şeklinde devam eden bildiride şu ifadeler yer aldı: "İşte bu yüzden Hizb-ut Tahrir İslam'ın fikirlerine yeniden güven tazelemek için elinden gelen bütün çaba ve gayreti sarf etti. İkinci çağrımızı 2 Eylül 2005'de bundan tam 10 yıl önce yaptık. Bugün ise sondan bir önceki bu çağrıyı, Müslümanlar nazarında hilafetin kamuoyu olduğu bir zamanda yapıyoruz."

Bildirinin okunmasının ardından dua edildi. Kalabalık 2 saat süren eylemin ardından dağıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Türkiye Politika Güncel Haberler

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Bakmadan Geçme

Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
Atatürk portresini İstanbul'un farklı noktalarına bıraktılar! Halkın tepkisi bakın ne oldu

Atatürk portresini İstanbul'un farklı noktalarına bıraktılar! Halkın tepkisi bakın ne oldu

500

Yorumlar (611)

:

DEMOKRATİK HAKLARINI, İFADE ÖZGÜRLÜKLERİNİ KULLANMIŞLAR. YAKIP YIKMADIKTAN, GÜVENLİK GÜÇLERİNE MUKAVEMET ETMEDİKTEN, SİLAH, MOLOTOF VS KULLANMADIKTAN SONRA DEMOKRATİK HAK KULLANIMI MEŞRUDUR. .

159
11
yanıtYanıtla
hilafet:

gavurluk istemeyiz şeriat isteriz. . . .

149
15
yanıtYanıtla
G. WILDERS:

ISLAM BIR ARAP DINIDIR VE BARBARLIK TAVAN YAPIYOR. INSANLARI BU BARBAR DINDEN KORUMAK ICIN ISLAM DINI YASAKLANMALIDIR.

82
30
yanıtYanıtla
CenkmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

BOŞUNA YORMAYIN KENDINIZI GEREK YOK STRESE PANIK YAPMAYIN ISLAMİYET HEPINIZE ÜSTÜN GELECEK..

94
12
yanıtYanıtla
CemMobil-IOS:

Yobaz topluluk bunları türkiyeden temizlemek lazım

22
72
yanıtYanıtla
..mobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Allah razi olsun bu mubarek yolda ayaklarinizi sabit kılsın insaAllah kardeslerim dualarimiz sizlerle kafirler istemese de Allah nurunu tamamlayacak

75
10
yanıtYanıtla
TEYO EMMİ:

AKPNİN HAYALİNİ ETTİĞİ YENİ TÜRKİYE

65
20
yanıtYanıtla
AD:

BUNLARDA İÇİMİZDEKİ İŞİTÇİLER

49
23
yanıtYanıtla
oğuz:

Kuran''da Hilafet yoktur. Hazreti Muhammet son peygamberdir. Hazreti Muhammet veda hutbesinde “Size iki emanet bırakıyorum, biri Kuran diğeri Ehli Beytim''dir, onlara sıkıca sarılın” der. Bunun dışında başka bir şey aramayın.

65
6
yanıtYanıtla
ademmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Chp li dinsizlerden gene bin kat iyiyidirler hic olmassa icki icmiyorlar.

51
19
yanıtYanıtla
Tüm 611 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title