Haberler

Hindistan'ın Assam Eyaletindeki Selden Yaklaşık 25.000 Kişi Etkilendi, 3 Kişi Hayatını Kaybetti

Güncelleme:

YENİ DELHİ, 15 Mayıs (Xinhua) -- Hindistan'da yetkililer tarafından Pazar günü yapılan açıklamada, ülkenin kuzeydoğusundaki eyaleti Assam'da etkili olan aralıksız yağışlar sebebiyle yaşanan ani sellerin hasara yol açtığı, alçak bölgeleri su altında bıraktığı ve yolları bozduğu belirtildi.

YENİ DELHİ, 15 Mayıs (Xinhua) -- Hindistan'da yetkililer tarafından Pazar günü yapılan açıklamada, ülkenin kuzeydoğusundaki eyaleti Assam'da etkili olan aralıksız yağışlar sebebiyle yaşanan ani sellerin hasara yol açtığı, alçak bölgeleri su altında bıraktığı ve yolları bozduğu belirtildi. Altı bölgeyi vuran, yaklaşık 25.000 kişiyi etkileyen sel nedeniyle üç kişi hayatını kaybetti. Hindistanlı yetkililer, şiddetli yağışların Dima Hasao bölgesindeki Haflong alanında bulunan bir yolun bir kısmını yıktığını, Hojai ve Batı Karbi Anglong bölgelerini birbirine bağlayan bayındırlık departmanı yolunun Hojai bölgesinin Cumartesi günü su altında kaldığını söyledi.

Lakhimpur ve Nagaon bölgelerinde birkaç yol, köprü ve sulama kanalının da hasar gördüğü bildirildi. Assam Eyaleti Afet Yönetim Otoritesi'ne (ASDMA) göre, Dima Hasao bölgesindeki Haflong alanında yaşanan toprak kaymasında biri kadın üç kişi hayatını kaybetti. ASDMA tarafından yapılan açıklamada, "Altı bölgedeki 94 köy selden etkilendi" denildi ve "Sel 24.681 kişiyi etkiledi, 1.732,72 hektarlık ekili alana zarar verdi" ifadeleri kullanıldı. Yetkililer, yardım ve kurtarma operasyonlarını gerçekleştirmek için selden etkilenen bölgelerde yangın ve acil durum ekipleriyle birlikte ordu, paramiliter güçler ve afet müdahale güçlerini de görevlendirdi. Assam eyaletinde her yıl muson mevsiminde seller yaşanıyor.

Kaynak: Xinhua / Güncel

Assam India Güncel Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! 'Enflasyonu hangi parti çözer' sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! "Enflasyonu hangi parti çözer" sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title