Haberler

Hindistan'da cami yıkımına karşı çıkan olaylarda 4 kişi öldü

Güncelleme:

Hindistan'da yasadışı inşa edildiği iddiasıyla bir caminin yıkılmasının ardından çıkan şiddet olaylarında en az 4 kişi hayatını kaybetti. Protestocular araçları ateşe verip, polise taş attı. Olaylar sonucunda en az 80 kişi yaralandı.

- Hindistan'da cami yıkımına karşı çıkan olaylarda 4 kişi öldü

YENİ DELHİ - Hindistan'da yasadışı inşa edildiği iddiasıyla bir caminin yıkmasının ardından çıkan şiddet olaylarında en az 4 kişi hayatını kaybetti.

Hindistan'ın Uttarakhand eyaletine bağlı Haldwani kentinde yasadışı olduğu iddia edilen bir cami ve bitişiğindeki medresenin yıkılması şiddet olaylarının patlak vermesine yol açtı. Çıkan olaylarda protestocular çevredeki araçları ateşe verip, polise taş attı. Polis ise kalabalığa göz yaşartıcı gaz ile müdahale etti. Polis tarafından yapılan açıklamada, eylemler sırasında en az 4 kişinin öldüğü, aralarında polis ve gazetecilerin de bulunduğu en az 80 kişinin yaralandığı belirtildi. Çıkan olayların ardından Haldwani'de sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Bölge Hakimi Vandana Singh, caminin devlet arazisinde kaçak olarak inşa edilmesi ve dini yapı olarak bildirilmemesi nedeniyle mahkeme kararıyla yıkıldığını söyledi. Söz konusu kararın herhangi bir topluluğa yönelik olmadığını belirten Singh, yetkililerin cami yönetimine yıkım konusunda önceden bilgi verdiğini ifade etti.

Uttarakhand Eyalet Başbakanı Pushkar Singh Dhami ise yaptığı açıklamada, hükümetin kötü niyetli kişilere karşı en katı önlemleri alacağını ifade ederek, "Polise, bu unsurlarla sert bir şekilde mücadele etmesi için talimat verildi. Kundakçılık yapan ve taş atan her isyancının kimliği tespit ediliyor. Düzen ve huzuru bozan kötü niyetli hiçbir kişi bağışlanmayacak" dedi.

Hindistan'da hükümet aralarında cami ve medreselerin de bulunduğu yasadışı yapıların yıkılmasına karar vermişti. Haldwani kentindeki Banbhoolpura bölgesinde Ocak 2023'te büyük bir bölümü Müslüman 50 binden fazla kişiye Hindistan Demiryolları'na ait arazide yasadışı olarak yaşadıkları iddiasıyla tahliye emri verilmiş ve geniş kapsamlı gösteriler düzenlenmişti. Yıkımlar, Hindistan Yüksek Mahkemesi'nin kararıyla durdurulmuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hindistan Cami Yıkım Hukuk Dünya Güncel Haberler

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Tahran, yardım için Ankara'nın kapısını çaldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gereken her türlü desteği vermeye hazırız

Tahran, yardım için Ankara'nın kapısını çaldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gereken her türlü desteği vermeye hazırız

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

Bakmadan Geçme

Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
Düştükleri notu görmeniz lazım! Fenerbahçe'den Galatasaray'a maç sonu olay gönderme

Düştükleri notu görmeniz lazım! Fenerbahçe'den Galatasaray'a maç sonu olay gönderme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title