Haberler

Hilvanlılar Bu Çalışmayı Sevdi

Güncelleme:

Şanlıurfa'nın Hilvan İlçe Belediyesi, Doğal Yaşamı korumak adına 'Kuş Evi' çalışmasını hayata geçirdi.

Şanlıurfa'nın Hilvan Belediyesi'nce ilçe genelinde doğal ortamda yaşayan kuşların korunması ve popülâsyonlarının devamı için başlatılan çalışma kapsamında ilk etapta 50 adet kutu ev 100. Yıl Meydanı'ndaki ağaçlık alana ve parklara asıldı.

Başlatılan proje hakkında bilgi veren belediye başkanı Aslan Ali Bayık, "Gelişen teknolojiyle beraber doğal yaşamda türleri kaybolma tehlikesi altında bulunan birçok canlı bulunuyor. Bu nedenle çeşitli kuş türlerini koruma amacıyla ilçenin çeşitli yerlerine "Kutu Ev" yaptık. Şimdilik az sayıda yerleştirdiğimiz kutu ev sayılarını ileride tüm park ve bahçelerimize uygulayarak ortalama bin ile bin 500 arasında yuva yerleştirmeyi düşünüyoruz" dedi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Hilvan Belediyesi Şanlıurfa Yerel Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

Adınızı Yazın:

okadar evsiz insan varkene kendi dışırayı uyumlu kuşa ne evidir yapıyorsunuz neymiş kuş yuvası ilkin insanları bu şefkati gösterin sen olsanda olmasanda o kuş zateni evcil deyil istediği şekil yaşar insanlara kıymet verin hayvanlara değil ey hayvanlar

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title