Haberler

Hidayet Karacanın Avukatı Duran: Karar Manifesto Niteliğinde

* Hidayet Karaca'nın avukatı Fikret Duran, 'Biz zaman zaman reddi hakim taleplerimizi yaptık. Geçen hafta yine Nöbetçi Ceza Hakimliği'ne talep yaptık, o da talebimizi kabul etmiş.

* Hidayet Karaca'nın avukatı Fikret Duran,

'Biz zaman zaman reddi hakim taleplerimizi yaptık. Geçen hafta yine Nöbetçi Ceza Hakimliği'ne talep yaptık, o da talebimizi kabul etmiş. ve 32. Asliye Ceza Hakimliği'ni görevlendirdi. Hakim bugün itibariyle karar verdiö

'Karar yazıldı. 45 sayfalık manifesto niteliğinde bir karar"

Haber-Kamera: İhsan YALÇIN / İstanbul DHA

Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca ve tutuklu bulunan yaklaşık 70 polis hakkında İstanbul 32 Asliye Ceza Mahkemesi'nin tahliye kararı vermesinin ardından, Avukat Fikret Duran Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde açıklama yaptı.

'HAKİM BUGÜN İTİBARİYLE KARAR VERDİ"

Hidayet Karaca'nın avukatı Duran, "Biz zaman zaman reddi hakim taleplerimizi yaptık. Geçen hafta yine Nöbetçi Ceza Hakimliği'ne talep yaptık, o da talebimizi kabul etmiş. ve 32. Asliye Ceza Hakimliği'ni görevlendirdi. Hakim bugün itibariyle karar verdi. Daha önce de medyaya yansıdı. Biz de diğer avukat arkadaşlarla burada beklemeye başladık. Bugün böyle bir karar verileceğini öğrendik ve geldik. Karar yazıldı. 45 sayfalık manifesto niteliğinde bir karar. Kararda, 'Dosya ve klasörler incelendiğinde yukarda tartışılan usul yasası ile Anayasa ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi içtihatları doğrultusunda tutukluluğu gerektirir olgu ve delillere rastlanmadığı gibi, şüphelilerin tutukluluk hallerinin devamını gösterir yeni olgu ve delillere rastlanmadığı, ayrıca şüphelilerin meslekleri, sosyal durumları, karakterleri, sabıkasızlık kayıtları, ahlaki durumları, ikametgahları, mal varlıkları ve tutuksuzluğa karşı gösterdikleri tepki, kendiliklerinden gelip teslim olmaları gibi unsurlardan dolayı tutukluluğun devamını gerektirir nedenler görülmemiştir' diyor. Bu karar bizim Tahşiye diye adlandırdığımız dosyanın kararı" diye konuştu.

"HİDAYET KARACA'NIN TUTSAKLIĞI SON BULACAK"

Fikret Duran, "Hidayet Karaca ile ilgili burada silahlı terör örgütü yöneticiliği ile ilgili tutuklama vardı ve gördüğünüz gibi tahliye kararı net şekilde görülüyor. İçeri girdiğimiz zaman İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı'nın ve Adalet Komisyonu Başkanı'nın toplantı halinde olduğunu öğrendik. Bir güvenlik önlemi vardı. Daha sonra insanlar dosyalarla gelmeye başladı. Hakim bey kararın yazıldığını ifade etti ve bizi davet etti. Kararları tebliğ etti. Ondan sonra daha hareketli dakikalar yaşandı. UYAP ilginç bir şekilde kapatıldı. Şuan kalemdeki görevliler ve mübaşirler tahliye müzekkerelerini yazıyorlar. Karar da kurye ile teslim edilecek. Elden Silivri'ye götürülecek ve tahliyeler gerçekleşecek. Bu karar itirazı mümkün olmayan, kesin bir karar. Bir takım yargı görevlilerinin ve idarecilerin ilginç bir şekilde sanki bir talimat almışcasına bu tahliyeyi gerçekleştirmek istemezcesine gayret içinde olduklarını görüyorum. Başmüfettiş bey içeride ve kalemdeki kişilerle tek tek çağırıp görüşüyor. Müfettişe sorduk, 'Siz her tahliyede bunu uyguluyor musunuz?' cevap veremedi. Müfettiş beyin vereceği bir cevap yok. Silivri Cezaevi'ne gideceğiz ve bugün itibariyle Hidayet Karaca'nın tutsaklığı son bulacak" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hidayet Karaca Fikret Duran İstanbul Politika Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

Bakmadan Geçme

Yeni seferberlik kanunu tam metni OKU İNDİR - PDF 2024! Seferberlik mi çıktı, seferberlik nedir? Sefer görev emri nedir? Sefer görev emri e-devlet üzerinden nasıl sorgulanır? Seferberlik Kararnamesi 22 Mayıs Salı 2024! Yeni seferberlik kararları neler? 22 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 22 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 22 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 22 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 22 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! HSK atama kararnamesi 22 Mayıs Çarşamba yayınlandı! Hakim ve Savcılar atama kararları PDF indir, OKU! 22 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 22 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 22 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın 'Şarap festivali' eleştirisine yanıt: Kendisine bilgi veren muhtemelen akşamdan kalmaydı

İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın "Şarap festivali" eleştirisine yanıt: Kendisine bilgi veren muhtemelen akşamdan kalmaydı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title