Haberler

Hemşire, hastalara moral aşılayan türküler söylüyor

Güncelleme:

Yozgat Şehir Hastanesinde görevli hemşire Hamide Hasıralmaz, hastaların sağlığına kavuşması için çalışırken aynı zamanda türküler söyleyerek moral veriyor. Hasıralmaz'ın türküleri hastalar ve hastane personeli tarafından olumlu karşılanıyor.

Yozgat Şehir Hastanesinde görevli hemşire Hamide Hasıralmaz, hem serviste yatan hastaların sağlığına kavuşması için özveriyle çalışıyor hem de söylediği türkülerle onlara moral aşılıyor.

Hastanenin kulak burun boğaz ve göz servisinde 4 yıldır hemşirelik yapan 27 yaşındaki Hasıralmaz, koridorda ve hasta odalarında seslendirdiği türkülerle kulakların pasını siliyor.

Lise döneminde yıl sonu gösterilerinde türkü söyleyen, üniversite eğitimi sırasında Tokat'ta belediye bünyesindeki koroda ve Yozgat Nida Tüfekçi Korosu'nda yer alan Hasıralmaz, görev yaptığı hastanede de okuduğu türkülerle hastalara moral veriyor.

Hemşire Hamide Hasıralmaz, AA muhabirine, mesleğini çok sevdiğini söyledi.

İnsanlara yardım etme isteğinden dolayı hemşireliği seçtiğini anlatan Hasıralmaz, "Öyle bir meslek düşünün ki dil, din, ırk ayırt etmeksizin tüm insanların hayatına bir şekilde dokunabiliyorsunuz. Böyle onurlu bir mesleğin içerisinde olmaktan çok büyük gurur duyuyorum. Bu vesileyle de tüm meslektaşlarımın Hemşeriler Haftası'nı kutluyorum." dedi.

Hasıralmaz, hastaların kendisi için çok kıymetli olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Müziğin insan sağlığı üzerinde çok büyük etkileri var. Ben de hastaların moral ve motivasyonunu yükseltmek için türkü söylüyorum. Onlar da sağ olsunlar beğeniyorlar. Türkü söylediğimizde mutlu oluyorlar. Onları mutlu görmek bizleri de çok mutlu ediyor. Türkü söylemeyi seviyorum. Hastalarım, arkadaşlarım istiyor, ben de onları kırmıyorum, sesimi de beğeniyorlar. Türkü söylerken ben de çok mutlu oluyorum. Onlar da dinlemekten çok keyif alıyorlar."

Başhekim Mustafa Kozan da Hasıralmaz'ı her zaman örnek hemşire olarak gösterdiklerini dile getirerek, "Hemşiremiz, hastaların ve personelin moral ve motivasyonunu yükseltiyor, teşekkür ediyoruz ona. Hastalarımızın iyiliğini düşünüp onların mutluluğu adına elinden geleni yaptığı için de tebrik ediyorum." diye konuştu.

Hastanenin Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Elif Tinel, neşesiyle hastane personelinin motivasyonu da yükselten Hasıralmaz'ın söylediği türküler konusunda hastalardan olumlu dönüşler aldıklarını aktardı.

"Bizi çok mutlu ediyor"

Hastanede tedavi gören Sultan Çağla Kılıç, iki gündür hastanede yattığını ve Hamide hemşirenin kendisine söylediği türküyle moral bulduğunu belirtti.

Hastalardan Satılmış Biçer ise "Göz ameliyatı oldum. Hastanemizden memnunum. Personelden, doktorlarımızdan, hemşirelerimizden, herkesten Allah razı olsun. Hemşire hanımın sesi de güzel, kendi de güzel maşallah. Koridorda türkü söylüyor, bizi çok mutlu ediyor, bize moral veriyor." ifadelerini kullandı.

Hasta yakınlarından Nurgül Kayahan da hastanede verilen sağlık hizmetlerinden memnun olduklarını bildirerek, "Tabii ki hemşire hanımdan da çok memnunuz. Bizi neşelendiriyor, moral veriyor, sesi çok güzel, kendi çok güzel. Mutlu oluyoruz, ilgileniyor, her konuda elinden geleni yapıyor." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Yozgat Sağlık Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

3 ilçe ve 4 belde yeniden sandığa gitti! İşte çıkan sonuçlar

3 ilçe ve 4 belde yeniden sandığa gitti! İşte çıkan sonuçlar

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (2 Haziran) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! HAZİRAN AYI KİRA ARTIŞI NE KADAR OLACAK? Yüzde 25 kira zam sınırı devam ediyor mu? Kira artış oranı ne kadar oldu? Survivor Atakan kimdir, kaç yaşında? Avatar Atakan Survivor'da hangi yıllar yarıştı? LGS taban puanları ve yüzdelik dilim hesaplama! 2024 LGS puanları ve yüzdelik dilimler ne zaman belli olacak? Survivor'da kim elendi, kim veda etti? 2 Haziran Survivor elenen isim! Survivor'da bu hafta kim gitti? Survivor Ogeday kimdir, kaç yaşında? Ogeday Girişken Survivor'da hangi yıllar yarıştı? Survivor eleme adayları kimler? 2 Haziran Survivor düelloyu kim kazandı? Survivor bu akşam kim elenecek? Jose Mourinho futbol kariyeri! Jose Mourinho kaç kupa kazandı, hangi takımları çalıştırdı? Türkiye-ABD Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-ABD voleybol maçı saat kaçta? #127952 Türkiye-ABD voleybol maçı şifresiz kanalda canlı yayın bilgileri! JOSE MOURİNHO KİMDİR, KAÇ KUPASI VAR? Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho hiç futbol oynadı mı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri! Teşkilat full HD bölüm izle! Teşkilat 110. bölüm tek parça izle! Teşkilat son bölüm neler oldu? LGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2024? #128204 LGS yerleştirme tarihi ne zaman açıklanacak? MEB LGS sınavı cevap anahtarı! Okullar erken mi kapanacak iddiaları doğru mu? Okullar erken mi kapanacak, ne zaman kapanacak 2024? TV YAYIN AKIŞI 2 HAZİRAN #128250 Bu akşam hangi dizi ve filmler var? Pazar günü televizyonda neler var?
Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title