Haberler

Hediye karavanı, Azerbaycan'a uğurlandı

Güncelleme:

Ermenistan savaşında şehit ve gazi olanların çocuklarına dağıtılacak hediyeleri taşıyan TIR, 'Hediye Karavanı Kardeş Ülke Azerbaycan'da' projesi kapsamında Ankara'dan törenle uğurlandı.

AZERBAYCAN- Ermenistan savaşında şehit ve gazi olanların çocuklarına dağıtılacak hediyeleri taşıyan TIR, 'Hediye Karavanı Kardeş Ülke Azerbaycan'da' projesi kapsamında Ankara'dan törenle uğurlandı.

Dışişleri Bakanlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Federasyonu'nun birlikte hazırladığı 'Hediye Karavanı Kardeş Ülke Azerbaycan'da' projesi kapsamında dün Balıkesir'den Ankara'ya gelen hediye TIR'ı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın önünden törenle uğurlandı. Törene Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı İsmail Ergüneş, Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Zeliha Sağlam, Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Mehmet Mutlu ile çocuklar katıldı.

'1 HAZİRAN'DA TOVUZ'DA İLK DAĞITIM OLACAK'

Bakan Yardımcısı Ergüneş, 2020 yılında salgın nedeniyle projenin adının 'oyun karavanı yollarda' olarak değiştirildiğini belirterek, "Hediye karavanımız yeni ismi ve içeriğiyle bugüne kadar 14 ilimizde çocuklarımızla buluştu. Özellikle Malatya, Tunceli, Bingöl, Bitlis, Muş, Elazığ, Ağrı, Van, Hakkari, Şırnak, Siirt, Batman, Mardin ve Diyarbakır illerimizde çocuklara kutu oyunları ve oyuncaklar dağıtıldı. Karavanımız şimdi de kardeş ülkemiz Azerbaycan'a doğru yol alacak. Oradaki çocuklarımızla buluşacak. 1 Haziran'da Azerbaycan'ın Tovuz şehrinde ilk dağıtımını gerçekleştirecek. Azerbaycan-Ermenistan savaşında şehit olan ve gazi olan toplam 6 bin ailemizin çocuklarıyla bu karavanları buluşturacağız. 20 Haziran'a kadar da Azerbaycan'ın muhtelif yerlerinde bu buluşmaları güzel hatırlarla devam ettireceğiz. On binlerce hediyenin dağıtılacağı bu organizasyonda bütün çocukların sevinci, heyecanı bizler için birer mutluluk kaynağı olacak" diye konuştu.

'DİJİTAL BAĞIMLILIK TEHDİT'

Dijital teknolojiyle birlikte yeni kuşaklar açısından yeni bir döneme girildiğini söyleyen Ergüneş, çocukların bütün oyun dünyasının dijital risklerle tehdit altında olduğunu kaydetti. Ergüneş, dijital bağımlılığın çocukların geleceği açısından büyük bir tehlikeye dönüştüğünü belirterek, bu noktada çocukların ve ailelerin dijitalleşme konusunda bilinçlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

Konuşmaların ardından Bakan Yardımcısı Ergüneş, törene katılan çocuklarla parmak maçı yaparak onlara oyun seti hediye etti. Ardından Bakan Yardımcısı Ergüneş, çocuklara birlikte Dünya Çocuk Günü olarak kutlanan 1 Haziran'da Tovuz şehrinde çocuklara dağıtılacak hediyelerin yer aldığı TIR'ı uğurladı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Azerbaycan Ermenistan Ankara Güncel Haberler

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

Zeynep Bastık ve Serkay Tütüncü dudak dudağa görüntülendi

Zeynep Bastık ve Serkay Tütüncü dudak dudağa görüntülendi

1 ton domuz eti ele geçirildi! Yakalanmasalar vatandaşa yedireceklerdi

1 ton domuz eti ele geçirildi! Yakalanmasalar vatandaşa yedireceklerdi

Bakmadan Geçme

23 Eylül hangi burç? 23 Eylül'de doğanlar hangi burç oluyor? 23 Eylül tarihi hangi burç olur? Barbara Palvin aldatıldı mı? Dylan Sprouse, Barbara Palvin'i aldattı mı? İSTANBUL HAVA DURUMU İstanbul'da bu hafta hava nasıl? Meteoroloji uyardı! Havalar ne zaman ısınacak? Havalar ne zaman, hangi tarihte ısınıyor? Meteoroloji tarih vererek uyardı! Prens 3. sezon ne zaman çıkacak? Prens 3. sezon var mı, nerede yayınlanacak? AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanır? AÖF sınav sonuçları nereden, hangi siteden öğrenilir? AÖF sonuç sorgulama ekranı 2024! 1 HAZİRAN TV YAYIN AKIŞI: Bugün hangi diziler var? KANAL D, SHOW TV, STAR TV, ATV, TV8, NOW LGS sınavı kaç dakika? LGS sınavı saat kaçta başlıyor, saat kaçta bitiyor? İşte 2024 LGS sınav süresi! WHATSAPP ÇÖKTÜ MÜ? Whatsapp'ta sorun mu var, neden açılmıyor? 1 Haziran Cumartesi Whatsapp neden yüklenmiyor, kasıyor? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya ayrıldı mı? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya neden ayrıldı? Cumartesi günleri noter açık mı? Cumartesi günleri noterler saat kaça kadar açık, kaçta kapanıyor? 1 HAZİRAN BİM AKTÜEL YENİ GELEN ÜRÜNLER! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Özer Çiller öldü mü? Özer Çiller kimdir, nerden öldü? Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller öldü mü? Askerlik kaldırılacak mı? Zorunlu askerlik kaldırılıyor mu, neden? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu! 1 Haziran hangi burç? 1 Haziran'da doğanlar hangi burç oluyor? 1 Haziran tarihi hangi burç olur?
Jose Mourinho'nun ilk talebi ortaya çıktı: Kimseyi satmayın, herkesi görmek istiyorum

Jose Mourinho'nun ilk talebi ortaya çıktı: Kimseyi satmayın, herkesi görmek istiyorum

title