Haberler

Demirtaş: Zulme Karşı Dik Duran Halkımızın Ellerinden Öpüyorum

Güncelleme:

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, "Başbakan 'Güvenlik güçlerinin alnından öpüyorum' dedi. Ben de zulme karşı dik duran halkımızın ellerinden öpüyorum" dedi.

Sanatçılardan ve Yazarlardan oluşan Barış Grubu, TBMM'de HDP'yi ziyaret etti. HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş görüşmede, siyasetçilerin açamadığı kapalı kapıları aydınların açabileceğini söyledi.

Demirtaş Silopi'de Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Meclis üyesi Seve Demir, Özgür Kadın Kongresi (KJA) üyesi Fatma Uyar ve Silopi Halk Meclisi Eş Başkanı Pakize Nayır'ın geçtiğimiz Pazartesi akşamı infaz edildiğini söyleyerek konuşmasını şöyle sürdürdü:

"3 KADIN ARKADAŞIMIZ İNFAZ EDİLDİ, ZULME KARŞI DİK DURAN HALKIMIZIN ELLERİNDEN ÖPÜYORUM"

"Silopi'de 3 kadın arkadaşımız infaz edildi. Seve Demir'in kafası parçalanmıştı. Başbakan konuşmasında 'Güvenlik güçlerinin alnından öpüyorum' dedi. Bizim Sevi arkadaşımızın öpülecek bir alnı da yok. Kafası parçalanmış, uçurulmuş durumda. Ben de zulme karşı dik duran halkımızın ellerinden öpüyorum.

"HDP VE AKP'NİN DİYALOG KURMASI, ÇÖZÜM ARAMASI BİR ZORUNLULUKTUR LÜKS DEĞİL"

Diyalogla sorunları çözmemiz, konuşmamız lazım. Eşitlikten adaletten asla uzaklaşmadan bu kavramların içini doldurarak barışı aramamız lazım. Sizler bugün yapacağınız girişimlerle gözlemlerinizi, duyduklarınızı, vicdanı kanaatlerinizle birlikte aktaracaksınız. Adaleti, özgürlüğü, demokrasi ve eşitliği barındırmayan hiçbir barış gerçek barış değildir. Biz tam da bunun içini doldurmaya çalışıyoruz. Gereksiz bir bahaneyle randevunun iptal edilmesini kabul edemeyiz. Hesap sormak muhalefetin görevidir, işidir. Biz birbirimizi sevmek zorunda değiliz ama saygı duymak zorundayız. Halkın sorunları için bir araya gelip konuşmak zorundayız. HDP ve AKP'nin diyalog kurması, çözüm araması bir zorunluluktur lüks değildir."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Selahattin Demirtaş Oya Baydar Türkiye Sıkıcı Politika Güncel Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

Cadde ortasında koyun kesti, yetmedi tüm pisliğini de kanala boşalttı

Cadde ortasında koyun kesti, yetmedi tüm pisliğini de kanala boşalttı

Tamı tamına 1,5 ton! 'Toros Kaplanı' isimli boğa, pazara ayak basar basmaz satıldı

Tamı tamına 1,5 ton! 'Toros Kaplanı' isimli boğa, pazara ayak basar basmaz satıldı

500

Yorumlar (52)

DADAŞ:

ZULME KARŞI ÇIKAN HALK DEDİĞİN KİŞİLERİNDE SENİNDE ALLAH BELASINI VERSİN

24
6
yanıtYanıtla
Urfalı_63:

Bizde senin ellerinden öpüyoruz selo Başkan, Sen cansın.

9
21
yanıtYanıtla
vatan:

sende patlıcansın , fitne çıkarıp vatanı bölmeye çalışanlar cehennem azabınız yakındır

yanıt0
yanıt0
murat erdoğan:

Ya hangi zulumden bahsediyorsun esas bu Millete zulmeden sizlersiniz. Bu Pkk belası olmasaydı Millet gül gibi geçinip gidiyordu bu ülkeye ne kadar düşmansınız bende bunun anlamıyorum. barajı geçince çok şımardınız bu Türk ve Kürt halkına yazı orada bulunanlar evlerinden barklarından oldular unutma Demirtaş ev yıkanın evi olmaz

21
4
yanıtYanıtla
Mahir Anlatan:

Teröristi öven teröristten beterdir. . . . . Bunların konuştuğu şer, işlediği şerdir. . . . . Niyetleri korkunç, facia. . . . . Sadece görünüşleri beşerdir.

16
4
yanıtYanıtla
DemirtaşMobil-ANDROID:

göreceksin dovletin gücünü , gözlerin delikte işilayinca O

16
4
yanıtYanıtla
vatan:

fitne çıkaran demirtaş , tarih seni affetmeyecek

12
8
yanıtYanıtla
sana bir hemşeri ve dost nasihatı başkan:

Bak selahattin kardeş , belliki çok kurnaz bir adamsın , kendi aranızdaki siyasi polemiğe bu halkı alet ediyorsun, sürekli gaz verip kürt halkını perişan ettin , bu ülkenin orgeneraline reisi cumhuruna başbabakanına bilerek ve kasti gerilim yaratıyorsun, bunun şekli böyle değildir , adam akıllı syasetini yap, biz kürtlerin sırtından da bu ülkeyi tehdit etmeyi bırak , vazgeç artık bu kurnazlıktan , hendek meşru diyorsun, kazın diyorsun, dik durun diyorsun, bizi mafettin, bu kadar vebal alma

17
3
yanıtYanıtla
xxx:

helal kardeş. .

yanıt8
yanıt0
kral 54:

Kurt halkının gözüne baka baka yalan söylüyor hain

14
5
yanıtYanıtla
Tüm 52 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title