Haberler

HDP ve BDP'li 102 Eş Başkana Dava Açıldı

Güncelleme:

Eş Başkanlık sisteminin iptali için dava açıldı. İptal kararı çıkarsa, HDP ve BDP'nin 11 il, 68 ilçe ve 23 beldedeki 102 eş başkanı düşecek.

Diyarbakır Valiliği, yasaya aykırı olduğu gerekçesiyle ''Eş Başkanlık sisteminin'' iptali için idare mahkemesine başvurdu.

102 BAŞKAN DEVRE DIŞI KALACAK

Mahkeme, Valiliğin talebi doğrultusunda ''Eş başkanlığın yasaya aykırı olduğu'' yönünde karar verirse HDP ve BDP'nin 30 Mart seçimlerinde kazandığı 11 il, 68 ilçe ve 23 beldedeki belediyelerde bulunan toplam 102 eş başkan devre dışı kalacak. Böyle bir durumda eş başkanların Belediye Başkan yardımcısı yapılabileceği ancak bugünkü gibi Belediye Başkanı ile aynı yetkileri taşıyamayacağı belirtiliyor.

EŞ BAŞKANLIK SİSTEMİ BULUNAN İLLER

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinde eş başkanlık görevini Gültan Kışanak ve Fırat Anlı, Mardin Büyükşehir belediyesinde Ahmet Türk ve Februniye Akyol, Ağrı Belediyesinde Sırrı Sakık ve Mukaddes Kubilay yürütüyor. Bitlis, Hakkari, Siirt, Tunceli, Van, Batman, Şırnak ve Iğdır Belediyelerinde de eş başkanlık sistemi bulunuyor.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Güncel Haberler

500

Yorumlar (22)

antepli:

bu zırtolaraın da işi gücü soytarılık. . eş başkanmış bari birer tane de eş koca eş karı bulun.

31
22
yanıtYanıtla
alperalperalper1453@mynet.com:

Çağın gerisinde kalmış beyin. Sizin aklınızda hep, karı-koca var. Bu sistemi bir araştır.

yanıt1
yanıt1
SEYD KÜRDO:

BU KANSIZLAR KENDİ ARALARINDA BİLE Bİ MALI BÖLÜŞEMEZLER. . . . . BİDE FEDERASYON İSTERLER. . . . PKK ARKALARINDA OLDUĞU İÇİN BU KANSIZLAR HEP ÖN SAFTALAR. . . . . . . . NASIL Bİ CHP TÜRK MİLLETİNİ TEMSİL EDEMEZSE, , , BU DEYYUSLARDA BENİM KÜRT KARDEŞLERİMİ TEMSİL EDEMEZ

12
40
yanıtYanıtla
adsdadem__30__@hotmail.com:

senın bu düşüncenle zaten bi kürt senle kardeş olmaz beyınsız. devşirme kürtsün maall

yanıt0
yanıt0
Asi Türkselimacit@gmail.com:

Deyyüz sensin bunlar zulme karşı başkaldırdılar. Soysuz önce nickini düzelt. Bu güzel insanların sayesinde 2 yıldır şehit cenazeleri gelmiyor. Ahmak herifler, kendine gel kendine pislik

yanıt0
yanıt0
MUHOmu3@hotmail.com:

SEYD DENEN ADİ DEVŞİRME . ASIL KANSIZ DA sensin ulan deyyusta senin gibi Namussuza denir. BİZ KÜRTLER ASIL SENİN GİBİ DEYYUSLA NEREDEN KARDEŞ OLUYORUZ seninle kopekler kardeş olabilir yaratık.

yanıt0
yanıt0
gevergever@mynet.com:

aynen katılıyorum bu Zerdüşt şinancını benmiseyen dinin yanından bile geçemeyen bu mahlıuklar ben temsil edemez sadece tehditle oy alıp bir boşluğa doğru giderler

yanıt0
yanıt0
kawa:

Başarılı birşeylerini görsünler hemen önüne taş koyaylar. . Soysuzlar işleri güçleri kürt kökenli partilerin önünü kesmek. .

37
13
yanıtYanıtla
NE O:

Bu oyunlarla, HDPnin önünü kesmezsiniz. Canla, başla HDPnin arkasındayız.

20
28
yanıtYanıtla
buti:

HDP denen nifak ve şer yuvaları müslüman kürtlerin eliyle kapanıp yok edilmeden ümmete huzur yok.

24
16
yanıtYanıtla
Tüm 22 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title