Haberler

HDP, Tunceli'de Komünist Başkan Mehmet Maçoğlu'na Karşı İttifak Kurdu

Güncelleme:

HDP, 'komünist başkan' olarak tanınan ve TKP'dan aday olan Mehmet Maçoğlu'na karşı 3 partiyle bir araya gelerek Devrimci Güç Birliği adında ittifak kurdu.

'Komünist başkan' olarak da bilinen Tunceli'nin Ovacık Belediye Başkanı Mehmet Maçoğlu, Sosyalist Meclisler Federasyonu'nun (SMF) desteği ile Türkiye Komünist Partisi'nden (TKP) aday oldu. Maçoğlu'na karşı harekete geçen Halkların Demokratik Partisi (HDP), 'Devrimci Güç Birliği' adıyla ittifak kurdu.

TKP'DEN ADAY GÖSTERİLDİ

Maçoğlu, 2014'ten beri Tunceli'nin Ovacık ilçesinde belediye başkanlığı yapıyor. Maçoğlu, bu sefer SMF'nin desteğiyle TKP listesinden Tunceli adayı olarak gösterildi.

HDP, Tunceli'de Komünist Başkan Mehmet Maçoğlu'na Karşı İttifak KurduMehmet Maçoğlu

3 PARTİYLE İTTİFAK OLUŞTURDU

Evrensel'de yer alan habere göre; HDP en güçlü adaylardan biri olarak görülen Maçoğlu'na karşı çeşitli parti ve siyasi oluşumlarla ittifak yapma kararı aldı. Buna göre HDP, Emek Partisi (EMEP), Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) ve Partizan'la seçime girecek. Diğerleri HDP listesinden aday gösterilen isimleri destekleyecek.

ADAYI BELİRLEMEK İÇİN ÖN SEÇİM YAPTILAR

HDP de kentte parti içi ön seçim yaptı. Seçimde eş başkan adayları olarak Nurşat Yeşil ve Aleddin Erdoğan'ın ismi çıktı. Ancak adaylar henüz netleşmedi. HDP Genel Merkezi'nin belirlediği isimler 31 Ocak'ta açıklanacak.

TUNCELİ'Yİ KAYYUM YÖNETİYOR

HDP'yi destekleyen bazı kesimler, Maçoğlu'nun adaylığına karşı çıkıp Kasım 2016'dan bu yana kayyum tarafından yönetilen belediyenin, daha geniş kesimler tarafından desteklenen aday tarafından kazanılabileceğini dile getirmişti. Tunceli'de 2014'teki yerel seçimi o dönem Barış ve Demokrasi Partisi'nin adayı yüzde 42,4'le kazanmıştı.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Tunceli Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

The King's Man: Başlangıç filmi oyuncuları kim? The King's Man: Başlangıç filmi konusu, oyuncuları ve The King's Man: Başlangıç özeti! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! 6 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 6 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 6 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 6 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Astrolojide Dolunayın Anlamı ve Etkileri: Hangi Burçları Daha Çok Etkiler? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Külkedisi Sendromu Nedir ve Nasıl Kurtulunur? YSK kesin seçim sonuçlarına nereden bakılır? İşte YSK kesin sonuçlar CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 6 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Sivas'ta seçimler tekrarlanacak mı? 31 Mart yerel seçimlerine zaman tekrarlanacak, neden? Her gün ceviz yersen ne olur? Cevizin faydaları nelerdir? 31 MART YEREL SEÇİMLERİ TEKRARLANACAK MI? Hangi illerde ve ilçelerde seçim tekrarlanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title