Haberler

HDP ÖNÜNDE EYLEM YAPAN ANNEDEN OĞLUNA: SON NEFESİME KADAR SENİ ARAYACAĞIM

Güncelleme:

DİYARBAKIR HDP il binası önündeki çadırda evladından gelecek haberi bekleyen Ayten Elhaman, 4 yıldır göremediği oğlu Bayram'a seslenerek, "Kanımın son damlasına kadar mücadeleye devam edeceğim. Son nefesime kadar seni arayacağım" dedi.

DİYARBAKIR HDP il binası önündeki çadırda evladından gelecek haberi bekleyen Ayten Elhaman, 4 yıldır göremediği oğlu Bayram'a seslenerek, "Kanımın son damlasına kadar mücadeleye devam edeceğim. Son nefesime kadar seni arayacağım" dedi.

Diyarbakır'da yaşayan Mehmet Akar, 2 yıl önce 21 Ağustos'ta kayboldu. Oğlunun teröristler tarafından dağa kaçırıldığını düşünen Hacire Akar, bir gün sonra HDP Diyarbakır il binası önünde oturma eylemi başlattı. Hacire Akar'ın almadan gitmeyeceğini söylediği oğlu Mehmet Akar, eylemin 3'üncü gününde ortaya çıktı. Akar, eylemine son verdi, Mehmet Akar ise mahkemece ev hapsine çarptırıldı. Hacire Akar, çocukları kayıp annelere çağrıda bulundu. Akar'ın oğluna kavuşması, çocukları terör örgütü PKK tarafından kaçırılan aileler için umut oldu. Akar'ın çağrısıyla harekete geçen, çocukları kayıp aileler, 3 Eylül 2019'da HDP binası önünde oturma eylemine başladı. 233 ailenin 706 gündür devam eden eyleminde, Hacire Akar ile birlikte çocuklarına kavuşan aile sayısı 31'e yükseldi.

'EVLADIMI BENDEN ALDILAR'

Oğluna 4 yıldır hasret kaldığını belirten Ayten Elhaman, "Evladımı benden aldılar. HDP almış, götürmüş PKK'ya vermiş. Ben evladımı istiyorum. Yüzüne, kokusuna hasret kaldım" dedi.

Oğluna seslenen Elhaman, "Bayram, oğlum beni duyuyorsan kaçıp gel. Güçlü devletimiz var. Gel devletimize teslim ol. Baban, ben ve kardeşlerin seni hasretle bekliyoruz. Seni görmeden ben dayanamam. Sen benim ilk göz ağrımdın. HDP kandırmış, götürmüş biliyorum. Sen namazında, niyazında hayırlı bir evlattın" diye konuştu.

'HDP'NİN BİR KAPISI KANDİL'E AÇILIYOR'

Elhaman, oğlunun bir arkadaşı tarafından kandırılıp HDP binasına getirildiğini söyledi. Son nefesine kadar oğlunu arayacağını söyleyen Elhaman, "Kanımın son damlasına kadar mücadeleye devam edeceğim. Ben onlardan, bir anne olarak, hiçbir şey istemiyorum, sadece evladımı istiyorum. Gençlere sesleniyorum, HDP'ye inanmasınlar. HDP bir siyasi parti olamaz. Bizi temsil edemezler. Onlar evlat çalan parti. Onlar hırsız parti. Onlara kimse inanmasın. HDP'nin bir kapısı Kandil'e bir kapısı meclise açılıyor. İnanmasınlar, gençler kaçıp gelsin. Dağda tek bir evlat kalana kadar mücadele edeceğiz. Evladımı almadan buradan gitmeyeceğim" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Hacire Akar Diyarbakır Güncel Haberler

Kabine yarın toplanıyor! Masada, Kurban Bayramı tatili dahil 3 kritik konu var

Kabine yarın toplanıyor! Masada, Kurban Bayramı tatili dahil 3 kritik konu var

Yerine kayyum atanan Hakkari Belediye Başkanı yüklü miktarda para ile yakalanmış

Yerine kayyum atanan Hakkari Belediye Başkanı yüklü miktarda para ile yakalanmış

DEM Parti 'kayyum' kararı sonrası belediyelerin önünde nöbet eylemleri başlatıyor

DEM Parti "kayyum" kararı sonrası belediyelerin önünde nöbet eylemleri başlatıyor

Bakmadan Geçme

Yalan 3. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Haziran Yalan yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? #128250 BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Haziran 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 28. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Haziran Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Çakallarla Dans 6 nerede, ne zaman çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Haziran 2024 Antalya su kesintisi listesi! Kurban eti ile neler yapılabilir? Kurban eti ile yapılan en iyi yemek tarifleri İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 3-4 Haziran 2024 İzmir su kesintisi listesi! Vizontele ne zaman, nerede çekildi? Vizontele filmi hangi il ve ilçede çekilmiştir? #128250 İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Haziran Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Vizontele filmi oyuncuları kim? Vizontele filmi konusu, oyuncuları ve Vizontele özeti! #128250 3 Haziran 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? #128680 3 Haziran 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 3 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 3 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Haziran 2024 Ankara su kesintisi listesi! A101 6 HAZİRAN AKTÜEL KATALOG | 6 Haziran'da A101'de neler olacak?
FETÖ elebaşı Fetullah Gülen öldü mü? Yeğeninden iddialara yanıt var

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen öldü mü? Yeğeninden iddialara yanıt var

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title