Haberler

HDP'li Önder: Öcalan'ın 5 Kişilik Sekreteryası Olacak

Güncelleme:

Konuk olduğu programda Öcalan'ın 5 kişilik sekreteryasının olacağını belirten Önder "Parlamento harici arkadaşlarımız olacak. Muhtemelen Hatip Dicle olabilir" dedi.

HDP'li Sırrı Süreyya Önder, çözüm süreci için HDP ve Öcalan'ın talep ettiği sekreterya ve müzakere heyeti hakkında açıklamalarda bulundu.

Sekreteryada, kendisi ile birlikte İmralı'da görüşmeleri yürüten HDP'li Pervin Buldan ve İdris Baluken'in yer alacağını söyleyen Önder, "Parlamento harici arkadaşlarımız olacak. Muhtemelen Hatip Dicle olabilir" dedi.

ÖCALAN'IN CEZAEVİ ŞARTLARI

CNNTÜRK'te soruları yanıtlayan Önder, son günlerde Abdullah Öcalan'ın İmralı Adası'ndaki cezaevi şartlarıyla ilgili soruya "Şartları değişmedi, yaklaşık 20'nin üzerinde görüşme yaptık, Hepsini aynı yerde yaptık. Toplasanız 15 metrekare bir alanda kalıyor" dedi.

"GÖZBEBEĞİMİZ GİBİ ÜZERİNE TİTREMELİYİZ"

"Öcalan'ın şartları değişecek mi?" sorusuna ise Önder, "Değişecek mi değil, villa milla değil. Değişmeli. Barışı inşa etmeye çalışıyor bir insan. Tüm bu kısıtlı koşullara rağmen yapmaya çalışıyor. Çalışmalar yapması lazım, araştırmalar yapması lazım. Sayın Öcalan'ın talebi olmamalı. Ülke olarak bizim talebimiz olmalı. Barışın en önemli teminatı. Gözbebeği olarak üzerine titremeliyiz" yanıtını verdi. Önder, şartlar değişmezse süreçte yol alınamayacağını da savundu.

''SEKRETERYA HAFTAYA KURULUR''

Sırrı Süreyya Önder, Öcalan'ın sekreteryaya ihtiyacı konusunda ise "Büyük bir müzakere sürecine girilecek. Bozucu alanlar masaya yatırılacak. Bunlara çözüm seçenekleri üretilecek. Yukarıdan aşağı hiçbir barış önerisinin kalıcı olması mümkün değil. 9 ana başlıkta, güvenlik, eğitim, kadın, hakikatle yüzleşme gibi başlıklar için Pervin Buldan, ben, İdris Baluken olacak. Kadın hareketinden bir arkadaş yer alacak. Ve Hatip Dicle olacak. Sekreterya böyle olacak. Devletle görüşmeleri siyasetle görüşmeleri yapacak bu sekreterya. 5 kişilik sekreterya müzakere heyetinin de bir parçası olacak" dedi.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Sırrı Süreyya Önder Abdullah Öcalan Pervin Buldan Hatip Dicle Güncel Güncel Haberler

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen öldü mü? Yeğeninden iddialara yanıt var

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen öldü mü? Yeğeninden iddialara yanıt var

Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Akış görevden alındı, yerine kayyum atandı

Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Akış görevden alındı, yerine kayyum atandı

Haziran enflasyonu hariç memur ve emeklinin zam oranı belli oldu

Haziran enflasyonu hariç memur ve emeklinin zam oranı belli oldu

Taksiciden aracına aldığı 3 genç kıza ahlaksız teklif! O anlar kamerada

Taksiciden aracına aldığı 3 genç kıza ahlaksız teklif! O anlar kamerada

500

Yorumlar (27)

atif:

saiyaset sana yaramamis sirri yaslanmisin sirri

36
3
yanıtYanıtla
atif:

yine kahveye gidecek gibi giyinmis zzibidi

36
0
yanıtYanıtla
hasan d.bakır:

öcalan kürt halkının bizim temsilcimiz değildir !

32
3
yanıtYanıtla
atif:

burakcani unutmadik unutmayacagiz sirri hep senin yuzunden

24
1
yanıtYanıtla
atif:

chp ve hdpnin alevileri gezi parkinda birlesti aralarina ermenileride soktular unutmadik unutmayacagiz

14
5
yanıtYanıtla
MC2:

Yok abi idam şart . . . . .

16
3
yanıtYanıtla
AMEDLİ:

Bu tekçi ve olaylara kör bir açıdan bakan kişiler çok merak ediyorum, 3 soy öteniz nereye dayanıyor ve her türlü iddasına varım. bu ırkçılığı yapanlar göçmenlerdir. Yani dağdan gelmiş bağdakini kovuyorlar. ulen biraz adam olun bu ülke sadece sizin değil bu topraklarda kürtlerin kanı var. neyi paylaşmıyorsunuz siz. . . . .

11
3
yanıtYanıtla
polat:

Vatansever biri olduğunu iddaa eden kişi öcalananın istekleri haklı görür. Çünkü adam doğa adamı devletin yapması gereken her türlü korumayı bırakıp öcalanı kendi doğal ortamına salmaktır. O zaman göreceksiniz ki kandil parçalanır ve sonrasında bir çok şey ülkenin hayrınna gelişir. Türkler ve kürtlerin çok eski bir tarihi vardır kimse ırkçılık yapmasın yaşanan bir tezgah var bizim görevimiz bu tezgahı bozmak

yanıt0
yanıt0
atif:

sozde ataturkculer niye bu adamin pesinden giti gezi''de??

11
2
yanıtYanıtla
atif:

gezi parki baslatan sahis degilmi bu? bide bunun pesinde giden sozde ataturkculer vardi unutmadik

11
1
yanıtYanıtla
Tüm 27 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title