Haberler

Hdp Binalarındaki Patlama - Çaycı Cemil Yağız Olayı Anlattı

Parti binası dışı ve içi- Patlamanın meydana geldiği oda- Meydana gelen hasar- Parti binasında çaycılık yapan Cemil Yağız'ın açıklamaları- Patlamanın karşı binalara etkisi HDP binalarındaki patlama- Eşkali belirlenen şüphelinin yakalanması için çalışmalar sürüyor Adana ve Mersin'de HDP'ye yönelik düzenlenen saldırı hakkında soruşturma sürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ- Parti binası dışı ve içi- Patlamanın meydana geldiği oda- Meydana gelen hasar- Parti binasında çaycılık yapan Cemil Yağız'ın açıklamaları- Patlamanın karşı binalara etkisi HDP binalarındaki patlama- Eşkali belirlenen şüphelinin yakalanması için çalışmalar sürüyor Adana ve Mersin'de HDP'ye yönelik düzenlenen saldırı hakkında soruşturma sürüyor.Parti binalarına yönelik saldırı sonrası geniş çaplı soruşturma başlatan güvenlik güçleri eşkali belirlenen saldırganın yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor.Bu arada Seyhan İlçe Başkanlığındaki patlamada yaralanan Seyhan Eş İlçe Başkan Hüseyin Beyaz ile İbrahim Yakut ve Sabahattin Pişkin'in tedavileri devam ediyor.Saldırı nedeniyle binada oluşan ağır hasar ise göze çarpıyor. Üç katlı binanın orta katında meydana gelen patlama nedeniyle kattaki tüm pencere çerçeveleri sökülürken, çevredeki binalarda da meydana gelen hasar dikkati çekiyor. Parti binasında çaycılık yapan Cemil Yağız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, patlamadan bir gün önce parti binasını kendisinin açtığını söyledi. Öğleden önce erken saatlerde kendisinin yanında partili birkaç kişi varken kapıya bir kişinin çiçekle geldiğini ifade eden Yağız, kendisinin sorusu üzerine bu kişinin çiçeği "Mısır Çarşısı esnaflarının" gönderdiğini söylediğini aktardı.Yağız, şunları söyledi: "Çiçeği aldım getirdim Seyhan İlçe Başkanı Hüseyin Beyaz'ın odasındaki televizyon dolabının yanındaki boşluğa koydum. Ertesi gün geldim etrafını da temizledim. Başkanın masasını da temizledim. Onlar da toplantıdaydı. İndiler bu kata. 4-5 kişi çay ocağında sigara, çay içtiler. Ben odaya geldim, Başkan Beyaz telefonla konuşuyordu. Çay verecektim, rahatsız etmedim. Geri doğru mutfağa girdim, aniden patlama oldu."Yağız, çiçeğin bir gün binada kaldığını, akıllarına kötü bir ihtimal gelmediğini aktardı.Etrafında süsleme bulunan çiçeğin üzerinde not bulunmadığını, getiren kişinin 1.70-1.75 boyunda olduğunu, yüzü dolgun, üzerinde gömlek ve pantolon bulunduğunu belirten Yağız, "Görsem şu an tanırım" diye konuştu.Yağız, patlamanın olduğu odada kısa süre sonra toplantı olacağını, patlamanın yaklaşık 10 dakika önce meydana geldiğini belirtti.Partiye devamlı çiçek gelmediğini anlatan Yağız, soru üzerine patlamaya neden olan çiçeğin Eş Başkan Selahattin Demirtaş'ın Adana mitingi olduğu gün binaya getirildiğini belirtti.

Kaynak: AA / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Seyhan Mersin Politika Güncel Haberler

Erdoğan'dan elektronik sigarayla ilgili net mesaj: Müsaade etmeyeceğiz

Erdoğan'dan elektronik sigarayla ilgili net mesaj: Müsaade etmeyeceğiz

Tarihi seçim sona erdi! Fenerbahçe'de 3. Ali Koç dönemi

Tarihi seçim sona erdi! Fenerbahçe'de 3. Ali Koç dönemi

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Meclis'i feshederek erken seçim çağrısı yaptı

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Meclis'i feshederek erken seçim çağrısı yaptı

Bakmadan Geçme

Fransa'da Macron neden erken seçim kararı aldı? Erken seçim ne zaman yapılacak? YKS soruları sızdı mı? ÖSYM Başkanı Ersoy iddiaları yalanladı Fenerbahçe seçim sonuçları 2024! Ali Koç ve Aziz Yıldırım hangi sandıktan kaç oy aldı? İşte oy sayıları Ali Koç ve Aziz Yıldırım'ın aldığı toplam oy sayıları kaç? (%) Aziz Yıldırım ve Ali Koç yüzde kaç oy aldı? Fenerbahçe başkanlık seçimi sonucu! BAŞKAN KİM OLDU? İşte sandık sonuçları Aziz Yıldırım kaç oy aldı? Fenerbahçe başkanlık seçiminde Aziz Yıldırım'ın oy sayısı kaç? Ali Koç kaç oy aldı? Fenerbahçe başkanlık seçiminde Ali Koç'un oy sayısı kaç? Fenerbahçe başkanlık seçiminde kaç oy kullanıldı? Kullanılan oy sayısı! 9-10 Haziran Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 9-10 Haziran hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 9-10 Haziran 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 9-10 Haziran 2024 Bursa su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 9-10 Haziran 2024 Antalya su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 9-10 Haziran Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 9-10 Haziran 2024 İzmir su kesintisi listesi!
İstanbul Havalimanı'nda alarm! 600 metrede uçan dronu son anda fark ettiler

İstanbul Havalimanı'nda alarm! 600 metrede uçan dronu son anda fark ettiler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title