Haberler

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Aksu: "JICA kredileri birçok alanda ihtiyaçlarımıza katkı sunuyor"

Güncelleme:

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Bülent Aksu, Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) tarafından verilen kredilerin Türkiye'nin ekonomik büyümeyi sürdürmesi hedefi kapsamında ulaştırma, çevre ve afet gibi alanlarda ortaya çıkan ihtiyaçlarına önemli katkı sunduğunu söyledi.

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Bülent Aksu, Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) tarafından verilen kredilerin Türkiye'nin ekonomik büyümeyi sürdürmesi hedefi kapsamında ulaştırma, çevre ve afet gibi alanlarda ortaya çıkan ihtiyaçlarına önemli katkı sunduğunu söyledi.

Aksu, Türk Japon Vakfı'nda düzenlenen Türkiye'deki "Japonya Resmi Kalkınma Yardımları"nın 60. yıl dönümü etkinliğinde yaptığı konuşmada, Türkiye ile Japonya arasındaki köklü dostluk ve işbirliğinin 19. yüzyıldan bugüne kesintisiz devam ettiğini belirtti.

Türkiye ile Japonya arasında bu zamana kadar hiçbir siyasi krizin de yaşanmadığını ifade eden Aksu, ülkeler arasındaki ekonomik ve yatırım odaklı ilişkilerin 2013'de benimsenen stratejik ortaklıkla yeni bir boyuta taşındığını kaydetti.

Aksu, Japon hükümeti tarafından Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) aracılığıyla Türkiye'de uygulanan resmi kalkınma yardım faaliyetlerinin, iki ülke arasındaki işbirliğini pekiştirdiğini belirterek, şöyle konuştu:

"İkinci boğaz köprüsü, Hasan Uğurlu Barajı, Ankara-İstanbul su temini projeleri ve Marmaray Projesi gibi Türkiye'deki çok önemli çalışmaların finansmanı için JICA kredilerden yararlanılmıştır. JICA kredileri ülkemizin ekonomik büyümeyi sürdürmesi hedefi kapsamında ulaştırma, çevre ve afet gibi alanlarda ortaya çıkan ihtiyaçlarına önemli katkı sunmaktadır."

Japon hükümetinden, resmi kalkınma yardımlarının önümüzdeki dönemde de artarak devam etmesi yönünde beklentileri olduğu ifade eden Aksu, söz konusu yardımların artırılmasına yönelik Japonya Büyükelçiliğiyle çalışmalar yaptıklarını dile getirdi.

"En az gelişmiş ülkelere daha fazla destek olabiliriz"

Etkinliğe katılan Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı Sektörler ve Kamu Yatırımları Genel Müdürü Emin Sadır Aydın da Strateji ve Bütçe Başkanlığının JICA'nın Türkiye'deki ana ortaklarından biri olduğunu söyledi.

Strateji ve Bütçe Başkanlığı olarak JICA ile yürütülen teknik işbirliği çalışmalarının ulusal kalkınma politikalarıyla uyumlu olarak bütüncül bir yaklaşımla uygulanması için çalışmalar yaptıklarını aktaran Aydın, şunları kaydetti:

"Dış politika önceliklerimiz ve en az gelişmiş ülkelere yönelik kalkınma yardım stratejimiz dikkate alındığında, Türkiye'nin JICA ile birlikte 3'üncü ülkelerin kalkınma çabalarına daha fazla destek olabileceğimizi düşünüyoruz. Temmuz 2019'a kadar JICA ile söz konusu ülkelere 22 eğitim programı uygulanmış olup, düzenlenen 80 kursta 37 ülkeden toplam bin 124 kişi eğitim almıştır."

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Maliye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Samsunspor Trabzonspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Samsunspor TS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester City Wolverhampton maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.City Wolverhampton maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Samsunspor Trabzonspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Samsunspor TS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Gönül Dağı CANLI izle! TRT 1 Gönül Dağı 137. yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Benzine ve motorine indirim gelecek! SON DAKİKA! Akaryakıta indirim var mı, ne zaman? Hull City play-off'a kaldı mı, kaçıncı oldu? Hull City Premier Lig'e çıkar mı? Zaniola Galatasaray'a dönecek mi? Aston Villa Zaniola'nın bonservisini aldı mı, alacak mı? Samsunspor Trabzonspor maçı CANLI izle! 4 Mayıs Samsunspor TS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title