Haberler

Hatay Valisinden Basına Asayiş Brifingi

Güncelleme:

Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, 2012 yılında Hatay'da yaşanan asayiş olaylarına ilişkin basın mensuplarına bilgi verdi.

Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, İl Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç ve İl Jandarma Alay Komutanı Mustafa Başoğlu'yla birlikte 2012 yılında Hatay'da yaşanan asayiş olaylarına ilişkin basın mensuplarına bilgi verdi.

Geçtiğimiz yıl, Amanos Dağları kırsalında PKK'ya yönelik 186 operasyon yapıldığını, 4 örgüt mensubunun yaralı yakalandığını, 8 örgüt mensubunun ise öldürüldüğünü belirten Vali Lekesiz, ele geçirilen dokümanlar sayesinde 1 örgüt mensubunun da İstanbul'da gözaltına alındığını dile getirdi. Operasyonlarda jandarma ve polis özel harekat ekiplerinin koordineli şekilde çalıştığını aktaran Vali Lekesiz, 5 adet uzun namlulu silah, 3 adet roket atar, 4 adet tabanca, 20 adet el bombası, 8 adet telsiz ile telsiz şifreleri, 70 kilogram patlayıcı madde ile çok sayıda patlayıcı madde düzeneği, bulunan silahlara ait mühimmatın yanı sıra örgütsel dokümanların ele geçirildiğini söyledi.

2012 yılında il genelinde 24 bin 935 asayiş olayı yaşandığını aktaran Vali Lekesiz, bunlardan 21 bin 481 olayın aydınlatıldığını, kalan 3 bin 454 olayın ise aydınlatılmaya çalışıldığını belirtti. İl genelinde bir önceki yıla göre suçları aydınlatma konusunda yüzde 9'luk bir artışla yüzde 86 rakamına ulaşıldığını ifade eden Vali Lekesiz, il emniyet müdürlüğü ekiplerinden oluşan güven timleri sayesinde kent genelinde yaşanan dolandırıcılık ve kapkaç olaylarında büyük düşüş yaşandığını belirtti.

Güven timlerinin banka önlerindeki çalışmaları kapsamında 98 vatandaşın dolandırılmaktan kurtarıldığına değinen Vali Lekesiz, vatandaşları dolandırmaya çalışan 11 kişinin suçüstü yakalandığını duyurdu.

Kaçakçılık, uyuşturucu, maliye ve narkotik ekipler tarafından il genelinde 4 bin 468 operasyon yapıldığını anlatan Lekesiz, operasyonlar sonucu 3 milyon 452 bin kök kenevir bitkisi, 2 bin 395 kilogram esrar maddesi ile 240 kilogram eroin maddesinin ele geçirildiğini ifade etti. - HATAY

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Celalettin Lekesiz Mustafa Başoğlu Ragıp Kılıç Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title