Haberler

Hasan Erdoğan Yüce Divan'da

Güncelleme:

Hasan Erdoğan'ın yargılandığı Yüce Divan'da Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, esas hakkındaki mütalaasını hazırlayacak.

Rüşvet aldığı iddia edilen eski Yargıtay 6 Rüşvet aldığı iddia edilen eski Yargıtay 6. Hukuk Dairesi Başkanı Hasan Erdoğan'ın yargılandığı Yüce Divan'da Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, esas hakkındaki mütalaasını hazırlayacak.

Yargıtay 6. Hukuk Dairesi eski Başkanı Hasan Erdoğan ile bu davayla birleştirilen ve rüşvet vermekle suçlanan 15 sanığın yargılanmasına Yüce Divan'da devam edildi. Duruşmaya Hasan Erdoğan ile diğer sanıklar Necdet Okçu, Yavuz Çay, Hüseyin Uysal, Murat Yalçıntaş, Süleyman Balcı, Abdullah Pehlivan, Resul Dalkıran, İlhan Balcı, Serkan Tığlıoğlu, Çamur Ali Kopuz, Baki Bedir, Abdullah Çınar, İlhan Parseker, Murat Akbaş ve Orkun Osman Bilgivar ile avukatları katıldı. Duruşmada, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın, sanıklardan Serkan Tığlıoğlu'na, CNR Fuarcılık ile İstanbul Dünya Ticaret Merkezi (İDTM) arasındaki davayla ilgili Hasan Erdoğan'ın masasına not bıraktığı iddiasını sorması üzerine, Tığlıoğlu, davayla ilgili herhangi bir not bırakmadığını söyledi. Yargıtay Başsavcıvekili Mehmet Ekmekçi de Tığlıoğlu'na, davanın temyiz incelemesinin rüşvet verilerek İDTM lehine sonuçlanması için Murat Yalçıntaş, Resul Dalkıran ve Süleyman Balcı ile girişimlerde bulunduğu iddialarını sordu. Tığlıoğlu, "Ben sadece bir fuarcılık derneğinin yöneticisi olarak, üyeler, ne oluyor bu davada diye sorduklarında, onlara ilgililerle görüşeceğim ve döneceğim dedim. Benim burada bulunmamın tek nedeni davayla ilgili sorular sormam" dedi.

-BABAMI 1969'DA KAYBETTİM-

Erdoğan'ın avukatı Bülent Acar da müvekkili hakkında delil olarak sunulan ses kayıtlarının delil niteliği taşımadığını, delil olabilmesi için öncelikle içeriğinin anlaşılabilir olması gerektiğini söyledi. Deşifresi yapılan konuşmalar incelendiğinde anlaşılamayan kısımlar bulunduğunu ve deşifrelerde anlam bütünlüğü olmadığını ifade eden Acar, ses kaydına ilişkin 2 deşifredeki olguların da birbirinden farklı olduğunu söyledi. Sanık Necdet Okçu da söz konusu ses kaydındaki konuşmaların iddia edildiği gibi kendi bürosunda gerçekleşmesinin mümkün olmadığını, konuşmaların kendi tarzını yansıtmadığını belirtti. Okçu, "Konuşmaların bir bölümünde kantinde babamla birlikte olduğum görülüyor ki babamı 1969 yılında kaybetmiştim" dedi. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcıvekili Mehmet Ekmekçi, esas hakkındaki mütalaa için süre istedi. Esas hakkındaki iddialar ve Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın esasa ilişkin görüşlerini sunabilmesi için gelecek duruşmaya kadar süre verildi. - Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı Murat Yalçıntaş Hasan Erdoğan Yargıtay Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title