Haberler

Haksen: "İstanbul'da Emeğe Karşı Sıkıyönetim"

Kamu Çalışanları Hak Sendikaları Konfederasyonu (Haksen) Genel Başkanı Ayhan Çivi, Ankara'dan hareketle 1 Mayıs'ı Taksim'de kutlama kararı aldıklarını ifade ederek, İstanbul'da ilan edilen sıkıyönetim nedeniyle toplu olarak Avrupa yakasına...

Kamu Çalışanları Hak Sendikaları Konfederasyonu (Haksen) Genel Başkanı Ayhan Çivi, Ankara'dan hareketle 1 Mayıs'ı Taksim'de kutlama kararı aldıklarını ifade ederek, İstanbul'da ilan edilen sıkıyönetim nedeniyle toplu olarak Avrupa yakasına ulaşma imkanın ortadan kalkması sonucu programı iptal etmek zorunda kaldıklarını söyledi Kamu Çalışanları Hak Sendikaları Konfederasyonu (Haksen) Genel Başkanı Ayhan Çivi, Ankara'dan hareketle 1 Mayıs'ı Taksim'de kutlama kararı aldıklarını ifade ederek, İstanbul'da ilan edilen sıkıyönetim nedeniyle toplu olarak Avrupa yakasına ulaşma imkanın ortadan kalkması sonucu programı iptal etmek zorunda kaldıklarını söyledi.

Çivi, yaptığı yazılı açıklamada emeğiyle geçinen tüm insanların "Birlik, mücadele ve dayanışma günü" olan 1 Mayıs'ı kutladı. Çivi, dünya emekçilerinin insan onuruna yakışır çalışma koşullarını elde etmek için başlattıkları mücadeleyle birlikte tüm dünyada 124 yıldan beri büyük bir coçkuyla kutlanan 1 Mayıs'ın Türkiye'de bir kez daha engellerle karşılaştığını söyledi. Çivi, yasaların çalışanların bayramı olarak kabul ettiği 1 Mayıs'ta İstanbul'da yaşananları kabul etmenin mümkün olmadığını belirtti.

İki yıldan beri herhangi bir toplumsal olay meydana gelmeden Taksim'de yapılan kutlamaların, fiziki engeller ve çıkması öngörülen olaylar bahane edilerek bu yıl engellendiğini söyleyen Çivi, "Ülkemizin demokratikleşme yolunda yürümek istediği bir ortamda, demokrasinin olmazsa olmazı olan emekçilere karşı adeta sıkıyönetim ilan edilmiştir" dedi.

Konfederasyon genel merkezi olarak tüm hazırlıkların yapılarak Ankara'dan hareketle 1 Mayıs'ı Taksim'de kutlama kararı aldıklarını da hatırlatan Çivi, İstanbul'da ilan edilen sıkıyönetim nedeniyle toplu olarak Avrupa yakasına ulaşma imkanın ortadan kalkması sonucu programı iptal etmek zorunda kaldıklarını söyledi. - Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

Ayhan Çivi İstanbul 1 Mayıs Haksen Politika Güncel Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

1 ton domuz eti ele geçirildi! Yakalanmasalar vatandaşa yedireceklerdi

1 ton domuz eti ele geçirildi! Yakalanmasalar vatandaşa yedireceklerdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title