Haberler

HAKSEN, 1 Mayıs'ı Taksim'de Kutlayacak

Güncelleme:

Kamu Çalışanları Hak Sendikaları Konfederasyonu Genel Başkanı Ayhan Çivi, 1 Mayıs'ı Taksim'de kutlama kararı aldıklarını söyledi.

Kamu Çalışanları Hak Sendikaları Konfederasyonu (HAKSEN) Genel Başkanı Ayhan Çivi, 1 Mayıs'ı Taksim'de kutlama kararı aldıklarını söyledi Kamu Çalışanları Hak Sendikaları Konfederasyonu (HAKSEN) Genel Başkanı Ayhan Çivi, 1 Mayıs'ı Taksim'de kutlama kararı aldıklarını söyledi. Çivi, "Siyasal ve ideolojik herhangi bir ayrımcılık yapılmadan emekten yana tüm sivil kuruluşların Taksim'de olması gerekir" dedi.

HAKSEN Genel Başkanı Ayhan Çivi yaptığı açıklamada, Emek ve Dayanışma Bayramı olan 1 Mayıs'ta emeğin ve emekçinin mabedi olan Taksim'de olacaklarını belirterek, "Siyasal ve ideolojik herhangi bir ayrımcılık yapılmadan emekten yana tüm sivil kuruluşların Taksim'de olması gerekir" dedi. Çivi şunları söyledi:

"34 yıl aradan sonra Taksim'in 1 Mayıs kutlamalarına açıldığı 2011 yılında da tüm emekçilerle birlikte Taksim'deydik. Geçtiğimiz yıl konfederasyonların farklı şehirlerde ve alanlarda olmasını protesto için 1 Mayıs kutlamalarına katılmadık.

İki memur konfederasyonu dışındaki konfederasyonların 1 Mayıs'ı Taksim'de kutlama kararı üzerine, yönetim kurulumuz yaptığı toplantıda Taksim'de olmamız gerektiğine karar verdi."

-İL TEŞKİLATLARI KENDİ İNİSİYATİFLERİNDE KUTLAMA YAPACAK-

Çivi, genel merkez olarak Taksim'de olma kararıyla birlikte konfederasyona bağlı il teşkilatlarının da kendi inisiyatiflerine bırakılarak, kendi illerindeki emek örgütleriyle birlikte kutlama yapacaklarını söyledi.

Emek ve Dayanışma gününün mücadele ile kazanılmış, gerçek anlamda bir bayram, olduğunu vurgulayan Çivi, 1 Mayıs'taki tüm kutlamaların da bayram havası içinde geçmesini diledi. - Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

Hak Sendikaları Konfederasyonu Ayhan Çivi 1 Mayıs Taksim Politika Güncel Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! 'Enflasyonu hangi parti çözer' sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! "Enflasyonu hangi parti çözer" sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

Alevler evlere kadar ulaştı! Manisa'da orman yangını saatlerdir söndürülemiyor

Alevler evlere kadar ulaştı! Manisa'da orman yangını saatlerdir söndürülemiyor

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title