Haberler

Hakkari'ye '911' Benzeri Çağrı Merkezi Kuruluyor

HAKKARİ Valisi Cüneyit Orhan Toprak, 2015 yılında yapımına başlanan ve önümüzdeki ay hizmete açılması planlanan çok amaçlı 112 çağrı merkezi binasında incelemelerde bulunarak ilgili kurum yetkililerinden bilgi aldı.

HAKKARİ Valisi Cüneyit Orhan Toprak,  2015 yılında yapımına başlanan ve önümüzdeki ay hizmete açılması planlanan çok amaçlı 112 çağrı merkezi binasında incelemelerde bulunarak ilgili kurum yetkililerinden bilgi aldı. Vali Toprak, "Buradaki çağrı merkezi sistemimiz Amerika'daki sistemi andırıyor. Bir numara arandığında ilgili kurumlara en hızlı şekilde iletiliyor" dedi

Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, eşi Dr. Funda Toprak, Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim, Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, İl Jandarma Alay Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Osman Kızılban, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Hakan Türk, Hastane Başhekimi Dr. Seda Baştürk,AFAD ve 112 Acil Sağlık Hizletleri yetkilileriyle birlikte, 2015 yılında 2 bin 294 metrekare üzerinde yapımına başlanan ve önümüzdeki ay açılışı yapılacak olan 4 katlı çağrı merkezi binasında incelemelerde bulundu. İlgili kurumladan bilgi aldıktan sonra açıklamalarda bulunan Vali Toprak, çağrı merkezi binasının hizmete açılmasıyla birlikte Hakkari'deki tüm çağrı merkezlerinin aynı binada hizmet vereceğini belirterek şunları söyledi:

"Afet yönetimini, güvenlik yönetimini belli bir merkezde toplayıp çok hızlı karar verip, çok hızlı çözüm üretmek amacıyla İçişleri Bakanlığımızn çok özel bir projesi. Tabii burada diğer kurumlarımızın da hep beraber müşterek çalışması söz konusu. Şu anda içinde bulunduğumuz bina 2015 yılında başlanmış olup, 15 Eylül'de bitirilmesi planlanıyor.112 Acil çağrı merkezi olarak ilk etapta planlanmıştı. Fakat son dönemdeki gelişmeler ve hizmetin daha hızlı sağlanarak acil durumun çözüme kavuşturabilmesi amacıyla bildiğiniz gibi 'Afet ve Güvenlik Acil Koordinasyon Merkezi' adı altında yeni bir koordinasyon merkezi oluşturulacak. Bunun altında Güvenlik Acil Durum Koordinasyon (GAMER), 112 Çağrı Merkezi, AFAD gibi diğer birimlerimiz de görev yapacak.Giriş katında da özel eğitilmiş personelin görev yaptığı çağrı merkezi olacak. Çağrı merkezine gelen acil durumlar hangi kurumla ilgiliyse o kuruma yönlendirilecek. ABD'deki  911 sistemini andırıyor.Sadece bir numara çevrildiğinde darda kalan, sıkıntıda kalan, afete maruz kalan vatandaşlarımız tek bir numaradan arayıp ilgili kuruma en hızlı şekilde ulaştırıp görev başında olan personel tarafından çözüme kavuşturulacak. Ben bu vesileyle buranın yapımında emeği geçenlere teşekkür ediyorum."

- Hakkari

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Osman Kızılban Mustafa Toprak Orhan Toprak Hakkari Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Chelsea Tottenham maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Chelsea Tottenham maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Koç Metalurji halka arz ne zaman? Koç Metalurji Sanayi halka arz kaç lot veriyor, eşit mi oransal mı, hisse fiyatı ne, ne zaman borsada işlem görecek? Chelsea Tottenham maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Chelsea Tottenham maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Aston Villa Olympiakos maçı CANLI izle! 2 Mayıs A.Villa Olympiakos maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Bedelli askerlik ne kadar olacak 2024? Dilber hangi kanalda? Dilber dizi nasıl izlenir? LA Clippers Dallas Mavericks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 3 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Boston Celtics Miami Heat NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 3 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Roma Bayer Leverkusen maçı CANLI izle! 2 Mayıs Roma B.Leverkusen maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? YENİŞEHİR EVLERİ Emlak Konut THY ARNAVUTKÖY konut kura çekilişi ne zaman? CANLI izleme linki var mı? Chelsea Tottenham maçı CANLI izle! 2 Mayıs Chelsea Tottenham maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel ne konuştu? Erdoğan-Özel görüşmesinin sonuçları! Hudutsuz Sevda 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sakla Beni 27. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Sakla Beni yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title