Haberler

Hakkari'nin İl Statüsünden Çıkarılma Kararına Tepki

Hakkari'nin il statüsünden çıkarılma kararına tepkiHakkari'de Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde STK temsilcileri, kanaat önrderleri, esnaflar ve muhtarlar Hakkari il merkezinin Yüksekova'ya taşınmasını basın açıklamasıyla protesto etti.

Hakkari'nin il statüsünden çıkarılma kararına tepki

Hakkari'de Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde STK temsilcileri, kanaat önrderleri, esnaflar ve muhtarlar Hakkari il merkezinin Yüksekova'ya taşınmasını basın açıklamasıyla protesto etti.

Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası'nda yapılan toplantıya Durankaya Beldesi Belediye Başkanı Fatih Keskin, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Taş, kanaat önderleri, STK temsilcileri ve muhtarardan oluşan yaklaşık 200 kişi katıldı. Basına kapalı olarak gerçekleştirilen toplantı öncesi açıklama yapan Hakkari TSO Başkanı Servet Taş, Hakkari il merzezinin Yüksekova İlçesi'ne taşınmasının halka büyük bir zulüm olduğunu söyledi.

SAYIN CUMHURBAŞKANIM İLİMİZE DOKUNMAYIN

Hakkari'nin tarihi bir geçmişi olduğuna dikkat çeken Taş, "Hepimizin geleceğini karartan bir uygulamayla karşı karşıyayız. Yüksekova ilçemizin il olmasına karşı değiliz. Gelecekte mega kent olmasını da istiyoruz. Fakat Hakkari ilimizin statüsüne dokunulmadan Yüksekovayı 82'nci il olarak görmek isteriz. Buradan sayın Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, bakanlarımıza sesleniyoruz. Hakkari il merkezinin Yüksekova İlçesi'ne taşınması burada çok ciddi travmalara neden olacaktır. Kentin nüfusunun yarısının azalmasına, ekonomik ve sosyal anlamda da büyük sıkıntılara neden olacaktır. Hükümetimizden, devletimizden buranın kalkınması için daha güzel projeler beklerken, böyle bir konunun gündeme gelmesi bizlerde hayal kırıklığı yarattı. 70 bin nüfuslu bir ilin Yükekova ilçesine taşınması doğru olmadığı gibi, bedeli ne olursa olsun Hakkari halkının, Hakkari toplumunun böyle bir uygulamayı kabul etmesi mümkün değil. Sayın Cumhurbaşkanımızın Hakkari'nin taşınması konusu ile ilgili kentin ileri gelenleri ve STK temsilcilerinin görüşünü almasının daha doğru olacağını ve ondan sonra kararını vermesinin daha yararlı olacağını düşünüyoruz" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Fatih Keskin Durankaya Yüksekova Hakkari Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hıdırellezde dilek dilemek günah mı? Hıdırellez kutlamak caiz mi, haram mı? Buca Belediyesi hangi parti? Buca Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Benzin ve Motorine indirim var mı? Benzin ve Motorine indirim gelecek mi, yapılacak mı? 5 Mayıs akaryakıt fiyatları! 5 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 5 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 5 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 5 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title