Haberler

Hakkari Hdp'den Dokunulmazlık Tepkisi

Hakkari'de HDP il örgütü, partili milletvekilllerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasının gündeme getirilmesini kınamak amacıyla basın açıklaması ve oturma eylemi yaptı.

Hakkari'de HDP il örgütü, partili milletvekilllerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasının gündeme getirilmesini kınamak amacıyla basın açıklaması ve oturma eylemi yaptı.

Belediye binası önünde bir araya gelen ve aralarında Belediye Eş Başkanı Fatma Yıldız'ın da bulunduğu grup 'İrademe dokunma' 'Saray darbesine hayır' yazısı bulunan pankartlar taşıdı. Grup adına basın açıklamasını okuyan HDP Hakkari Merkez İlçe Başkanı Asım Özcan TBMM'de tartışılan konunun sadece HDP milletvekillerinin dokunumazlığının değil, ülkenin barışı, huzuru ve ortak geleceği olduğunu söyledi. Özcan, şöyle dedi:

"TBMM'de kalkan ellerin neye hizmet edeceğini tüm halklar çok yakından biliyor ve takipçisi de olacaktır. Dokunulmazlıklarla ilgili tasarının özel amacı, HDP'yi Meclis'ten atmaktır. HDP'lilerin Meclis'ten atılması, saray tarafından meclise dayatılmıştır. Saray darbesinin amaçlarına varabilmesi için meclisin etkisiz ve güçsüz bir organa dönüştürülmesi lazım. Meclis'ten HDP'yi çıkarabilse, geriye sarayın koltuk değneği MHP ile saraya direnme gücünden yoksun CHP kalacak. Buna direneceğiz. Saray darbesine karşı, inadına halk oyunu ve demokratik siyaseti savunacağız. Çünkü bizim ufkumuzdaki ülkede bir başkanlık sistemi olmayacaktır. HDP bugün hem Türk'ten, hem Kürt'ten, hem Alevi'den, hem Sünni'den, hem laik kesimlerden, hem dindarlardan oy alabilen, bu kesimler arasında köprü olabilen tek partidir. Dolayısıyla bu köprünün yıkılması, Türkiyeyi iç savaşa sürüklemek isteyenlerin öncelikli gündemi haleni gelecektir."

HDP'liler basın açıklaması ardından kısa süre oturma eylemi yayıp dağıldı.

- Hakkari

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hakkari Merkez Fatma Yıldız Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title