Haberler

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Birleşik Krallık Dışişleri Bakanı David Cameron ile görüştü

Güncelleme:

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Türkiye'ye resmi ziyarette bulunan Birleşik Krallık Dışişleri Bakanı David Cameron ile İstanbul'da bir araya geldi. Görüşmede Gazze'deki ateşkesin sağlanması ve iki devletli çözümün hayata geçirilmesi vurgulandı. Ayrıca NATO kapsamında müttefiklik ilişkileri ve Türkiye ile Birleşik Krallık arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi konuları ele alındı.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, bugün İstanbul'da Birleşik Krallık Dışişleri Bakanı David Cameron ile görüştü. Fidan Orta Doğu'da kalıcı barış için Gazze'de ivedilikle tam ateşkesin sağlanması ve iki devletli çözümün hayata geçirilmesi gerektiğini vurguladı. NATO kapsamında müttefiklik ilişkilerinin de ele alındığı görüşmede Cameron, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İsveç'in NATO'ya katılım protokolünü onaylamasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Türkiye'ye resmi ziyarette bulunan Birleşik Krallık Dışişleri Bakanı David Cameron ile İstanbul'da bir araya geldi. Dışişleri Bakanlığı'nın İstanbul Temsilciliği'nde yapılan görüşmede Gazze başta olmak üzere bölgesel konular ve ikili ilişkiler ele alındı. 1,5 saatlik baş başa görüşmenin ardından çalışma yemeği formatındaki heyetler arası görüşmeye geçildi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan üst düzey bir yetkiliden edinilen bilgiye göre; Fidan, Orta Doğu'da kalıcı barış için Gazze'de ivedilikle tam ateşkesin sağlanması ve iki devletli çözümün hayata geçirilmesi gerektiğini vurguladı. NATO kapsamında müttefiklik ilişkilerinin ele alındığı görüşmede; Cameron'un Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İsveç'in NATO'ya katılım protokolüyle ilgili Cumhurbaşkanı kararını imzalayarak, söz konusu protokolü onaylamasından duyduğu memnuniyeti belirttiği öğrenildi.

Karadeniz'in güvenliğinin önemine değinilen görüşmede iki Bakan, başta ticaret, ekonomi ve savunma sanayi olmak üzere Türkiye ile Birleşik Krallık arasındaki ilişkileri her alanda güçlendirme kararlılıklarını da teyit etti.

Kaynak: ANKA / Güncel

Birleşik Krallık David Cameron İstanbul Türkiye Gazze Nato Orta Doğu Dış Politika Uluslararası İlişkiler Ekonomi Güncel Haberler

Yıllarca öz babasının istismarına uğrayan küçük kızdan dehşete düşüren video

Yıllarca öz babasının istismarına uğrayan küçük kızdan dehşete düşüren video

Pazarcılıktan suç örgütü yöneticiliğine! Çapkanlar'ın lüks araçları ve tekneleri görüntülendi

Pazarcılıktan suç örgütü yöneticiliğine! Çapkanlar'ın lüks araçları ve tekneleri görüntülendi

'Anne beni bir şey ısırdı' diyen 5 yaşındaki çocuk hastanede can verdi

"Anne beni bir şey ısırdı" diyen 5 yaşındaki çocuk hastanede can verdi

Bakmadan Geçme

Usyk kimdir? Boksör Usyk kaç yaşında, nereli? #129351 Tyson Fury kim, kaç yaşında, nereli? #127942 18 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Fury Usyk maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda 2024? Tyson Fury Usyk maçı ne zaman #129351 18 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Yeni Angola Büyükelçisi Muhammet Mustafa Çelik kimdir? Muhammet Mustafa Çelik hayatı ve biyografisi nedir? 18 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! 18 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 18 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! #9889 #127919 18 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 18 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 18 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 18 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e açıkça soruldu: Cemaatçi misiniz?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e açıkça soruldu: Cemaatçi misiniz?

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title