Haberler

Hacıbektaş'ta Ödüllü Şiir ve Kısa Öykü Yarışması

Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesinde, 16-18 Ağustos tarihleri arasındaki Hacıbektaş Veli Anma Kültür ve Sanat etkinlikleri kapsamında kısa öykü, hece vezni ve serbest vezin şiir yarışması düzenlendi.

Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesinde, 16-18 Ağustos tarihleri arasındaki Hacıbektaş Veli Anma Kültür ve Sanat etkinlikleri kapsamında kısa öykü, hece vezni ve serbest vezin şiir yarışması düzenlendi.

Belediye Başkanı ve Hacıbektaş Veli Anma Kurulu Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu, 16-18 Ağustos 2013 tarihleri arasında gerçekleştirilecek 50'nci Ulusal ve 24'üncü Uluslararası Hacıbektaş Veli Anma Kültür ve Sanat etkinlikleri çerçevesinde, Alevi-Bektaşi düşüncesinin toplumsal alanda daha etkin şekilde algılanmasına katkı sağlanması amacıyla kısa öykü, hece vezni ve serbest vezin şiir yarışması düzenlendiğini belirtti. Selmanpakoğlu, bu yılki yarışmaların ana konusunun Hacıbektaş Veli'nin "İlimden gidilmeyen yolun sonu karanlıktır" sözünün oluşturduğunu ifade ederek, yarışmalara katılmak isteyen eser sahiplerinin, eserlerini 20 Haziran 2013 tarihine kadar Hacıbektaş Belediye Başkanlığı'na elden veya posta ile göndermelerinin gerektiğini söyledi.

SONUÇLAR ETKİNLİK AÇILIŞINDA

16 Ağustos'ta başlayacak Hacıbektaş Veli Anma Kültür ve Sanat etkinlikleri açılışında, yarışmada dereceye girenler açıklanacak. Hece vezni ve serbest vezin şiir yarışmasına katılmak isteyenler en çok üç eserle yarışmaya katılabilecek. Yarışma sonunda birinci olacak eser sahibine 600 TL, ikinciye 500 TL ve üçüncü olacak eser sahibine de 400 TL ödül verilecek. Kısa öykü dalında da birinci olacak eser sahibine 700 TL, ikinciye 500 TL ve üçüncü olacak eser sahibine de 400 TL para ödülü verilecek. - Nevşehir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ali Rıza Selmanpakoğlu Hacıbektaş Nevşehir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title