Haberler

Öğretim üyesinin doçentlik belgesi sahte çıktı, gözaltına alındı

Güncelleme:

Aksaray Üniversitesi'nde öğretim üyesi olan Z.Z.A.L'nin , doçentlik belgesinin sahte olduğu anlaşılması üzerine soruşturma başlatıldı. Şikayet üzerine polis merkezine ifadeye gelen Z.Z.A.L, "dolandırıcılık" ve "evrakta sahtecilik" suçlarından gözaltına alındı.

Aksaray Üniversitesi Rektörlüğü'nün sosyal medya hesabından 22 Ekim'de yapılan açıklamada, İktisadi ve İdari Birimler Fakültesi öğretim üyesi Z.Z.A.L' nin doçentlik belgesi sahte olduğu gerekçesiyle atamasının iptal olduğu ve suç duyurusunda bulunulduğunu belirtildi.

ATAMASI İPTAL EDİLDİ

Açıklamada, "28 Eylül 2021 tarihinde işe başlamış bulunan öğretim üyesinin; Üniversitemize sunduğu ve atamasına temel teşkin eden 'doçentlik belgesi' ile ilgili bir hafta önce oluşan tereddüt, ciddiyetle takip edilmiş, ilgili kurumla yazışma yapılmıştır. Bugün itibarıyla gelen belge üzerine bahse konu şahsın ataması iptal edilmiştir. Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurulmasına ilişkin hukuki süreç de başlatılmıştır' denildi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Üniversitenin suç duyurusunun ardından savcılık soruşturma başlattı. Şikayet üzerine polis merkezine ifadeye gelen Z.Z.A.L, "dolandırıcılık" ve "evrakta sahtecilik" suçlarından gözaltına alındı. Z.Z.A.L' nin emniyetteki işlemleri sürüyor.

Öğretim üyesinin doçentlik belgesi sahte çıktı, gözaltına alındı

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Aksaray Üniversitesi Aksaray Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title