Haberler

Son dakika haberi | Çocuklardan, İngiliz kraliyet ailesine "elinizdeki arazileri doğaya kazandırın" çağrısı

Güncelleme:

Son dakika gündem haberine göre İngiltere'de çocuklardan oluşan bir grup, iklim kriziyle mücadele amacıyla İngiliz kraliyet ailesine elindeki toprakları yeniden doğaya kazandırması çağrısında bulundu.

İngiltere'de çocuklardan oluşan bir grup, iklim kriziyle mücadele amacıyla İngiliz kraliyet ailesine elindeki toprakları yeniden doğaya kazandırması çağrısında bulundu.

Başkent Londra'daki Green Park istasyonunda bir araya gelen çocuk korosu üyeleri ve göstericiler, Buckingham Sarayı'na kadar şarkılar söyleyerek yürüdü ve İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'ten yeniden doğaya kazandırma stratejilerini benimsemesi istenen 100 bin imzayı geçen dilekçeyi saraya sundu.

Göstericiler, İngiltere'deki büyük toprak sahiplerine, yeniden yaban hayata dönülebilmesi için adım atmaları çağrısında bulunuyor.

"Wild Card" grubunun öncülüğünde düzenlenen etkinliğe katılan göstericiler, İngiliz kraliyet ailesinin, ülkedeki en büyük toprak sahibi aile olduğunu ve bunun İngiltere'nin yüzde 1,4'ü büyüklüğünde arazi alanını kapladığını savunuyor.

Bu çok büyük bir arazi alanının, doğa için büyük bir fırsat olduğunu ifade eden göstericiler, İngiltere'de vahşi hayatın ciddi oranda yok olduğunu ve iklim krizi kötüleşirken, kraliyet topraklarının yeniden doğaya kazandırılmasının büyük fark yaratacağı görüşünü ileri sürüyor.

Öte yandan, göstericiler, kraliyet ailesinin atacağı bu adımın diğer büyük toprak sahiplerini de harekete geçmeleri için teşvik edeceği görüşünü paylaşıyor.

Etkinliğe katılan doğa bilimci Chris Packham da burada yaptığı konuşmada, çok büyük arazileri elinde bulunduran İngiliz kraliyet ailesini iklim değişikliği konusunda duyarlı olmaya davet etti.

Packham, İngiltere'nin 31 Ekim-12 Kasım'da Glasgow'da ev sahipliği yapacağı 26. Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansına (COP26) atıfta bulunarak, "Artık insanların yarınla ilgili sözler vermesini duymaktan bıktım. Bugün harekete geçildiğini görmek istiyorum." dedi.

Konuşmaların ardından etkinliğe katılan çocuklardan biri 100 binden fazla imzanın toplandığı dilekçeyi Buckingham Sarayı'na teslim etti.

Kaynak: AA / Güncel

Buckingham Sarayı Prens Charles Londra Güncel Haberler Son Dakika

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Tahran, yardım için Ankara'nın kapısını çaldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gereken her türlü desteği vermeye hazırız

Tahran, yardım için Ankara'nın kapısını çaldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gereken her türlü desteği vermeye hazırız

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

Bakmadan Geçme

Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
Düştükleri notu görmeniz lazım! Fenerbahçe'den Galatasaray'a maç sonu olay gönderme

Düştükleri notu görmeniz lazım! Fenerbahçe'den Galatasaray'a maç sonu olay gönderme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title