Haberler

Saros Körfezi'ni kirletenlere tepkisini kürsüye koyduğu "çöplerle" gösterdi

Güncelleme:

Güney Edirne Katı Atık Birliği (GÜNEKAB) Başkanı Erhan Engin, konuşma yaptığı kürsüye turizm bölgelerine atılan çöplerle çıkarak çevreyi kirletenleri protesto etti.

Güney Edirne Katı Atık Birliği (GÜNEKAB) Başkanı Erhan Engin, konuşma yaptığı kürsüye turizm bölgelerine atılan çöplerle çıkarak çevreyi kirletenleri protesto etti.

Engin, İl Genel Meclisi toplantısında yaptığı konuşmada, Kovid-19 salgını döneminde çöp miktarının arttığını söyledi.

Çevreye atılan çöplerin tüm canlılara zarar verdiğini belirten Engin, " Saros Körfezi'ndeki tatil bölgelerinde yazın nüfus artıyor. Çöpler çevreye gelişigüzel atılıyor ve toplanmasıyla ilgili problemler yaşanıyor. Salgın döneminde çöp ve hijyen konusunda daha dikkatli olmalıyız." dedi.

Engin, meşrubat kutusu, cam ve plastik şişe gibi atıklarla doldurduğu poşetleri kürsüye koyarak çevreyi kirletenlere tepki gösterdi.

"Atıklar insan ömründen daha fazla çevrede kalıyor"

Denizlere ve çevreye gelişigüzel bırakılan atıkların canlıların yaşamını tehdit ettiğini dile getiren Engin, şunları kaydetti:

"Bu atıkları buraya getirdim, bunlara aslında 'çöp' diye bakıyoruz. Bu atıklar insan ömründen daha fazla çevrede kalıyor. Geri dönüştürülebilen malzeme olarak bakıyoruz ancak bir plastik şişenin geri dönüşümü uzun nesiller boyunca mümkün değil. Ancak şunu yapabiliriz. Yeni plastiklerin üretilmemesi için eskileri kullanmak üzere tekrar üretebiliriz. Bunun için de katı atık arıtma tesisi devreye giriyor. Çevreye daha iyi bir ayak izi bırakmalıyız."

İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Geçmiş ise yaz aylarında özellikle tatil bölgelerinde nüfus haraketliliği yaşandığı için çevrenin daha fazla kirlendiğini vurguladı.

Saros Körfezi'ne tatile gelenlerin çevreye daha duyarlı davranması gerektiğine işaret eden Geçmiş, tatil bölgelerinde, ormanlık alanlarda ve köylerde doğaya çöp atanların ihbar edilmesini istedi.

Kaynak: AA / Güncel

Saros Körfezi Edirne Haberler

Bakmadan Geçme

Ankara metro çalışıyor mu? 3 Mayıs Cuma Ankara metrolar açık mı, hangi metrolar açık? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 3 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Starbucks zam geldi mi? Starbucks fiyatları ne kadar oldu? Akaryakıta zam mı geldi 3 Mayıs 2024? Elazığ'da deprem mi oldu SON DAKİKA? 3 Mayıs CUMA (Sivrice) Elazığ depremi şiddeti, merkezi ne? #128558 Fenerbahçe hangi gün kuruldu? FB 3 Mayıs'ta mı kuruldu? 3 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 3 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! Makas ne zaman icad edilmiştir? Makas kaç yılında icad edildi? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 3 Mayıs 2024 Cuma! 3 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 3 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 3 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 3 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 3 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 3 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title