Haberler

Kıraç konserinde insan seli yaşandı

Güncelleme:

Antalya'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Kıraç Konseri ile son buldu.

Antalya'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Kıraç Konseri ile son buldu. Konseri dinlemek isteyen binlerce Antalyalı, alanı doldurdu. Alan girişindeki geniş HES kodu ve güvenlik önlemleri de dikkat çekti.

Antalya'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı yurdun dört bir yanında olduğu gibi coşku ile kutlandı. Binlerce vatandaşın katıldığı fener alayı sonrası, Cumhuriyet Meydanı'nı dolduran kalabalık Kıraç'ın şarkıları eşliğinde gönüllerince eğlendi. Konser öncesi, Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, kürsüye çıkarak konuşma gerçekleştirdi. Böcek ile beraber konser alanına, CHP Milletvekilleri, CHP il başkanı STK Temsilcileri ve vatandaşlar katılım gösterdi. Muhittin Böcek'in konuşmasının ardından ünlü şarkıcı Kıraç sahne aldı. Kıraç'a Büyükşehir Belediyesi İsmail Baha Sürelsan Konservatuvarı Korosu eşlik etti.

"ÖZGÜR OLMANIN GÜCÜ"

Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, "Geçen yıl bugünlerde yaşam savaşı veriyordum. Aranızda değilim ama sizlerin dualarıyla ve Allah'ın takdiriyle sizlerin arasındayım. Cumhuriyet 98 yıl önce bugün özgürlüğümüz ve bağımsızlığımız için yakılan bir meşaledir. Aydınlanmanın adı, kimsesizlerin kimsesi, mücadele eden halkın sesidir. Her 29 Ekim bize inanmayı, var olmayı, bitti denilen yerden yeniden başlamayı hatırlatır. Millet olmanın, özgür olmanın, biz olmanın gücünü anlatır" dedi.

"İYİ Kİ VARSIN CUMHURİYET"

Konuşması ile konser alanında yoğun alkış alan Böcek, "Bizi ulus, toprağı vatan yapan gündür bugün hepimize kutlu olsun. Attığımız her adımda Atatürk'ün izinden gitmeye ve cumhuriyetin ilkeleriyle yürümeye devam edeceğiz. İyi ki varsın Cumhuriyet. 57 sene çocukluğu dışında her saniyesini bu vatan, bu millete ayıran Mustafa Kemal Atatürk'e dil uzatanların her zaman karşısında olacağız. Allah bu birlik ve beraberliğimizi bozmasın. Hep birlikte bayrağımıza, ezanımıza, cumhuriyetimize, Atatürk'ümüzün devrimlerine sahip çıkmaya devam edeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşlarını, kahraman gazilerimizi, tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, önlerinde saygıyla eğiliyorum. Cumhuriyet Bayramı'mız kutlu olsun" diye konuştu.

(Elifnaz Altürk - Gazi Taş/İHA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Antalya 29 Ekim Kıraç Kültür Sanat Güncel Haberler

Mikrofonunu açık unutan Hulusi Akar'ın sorusu CHP'li vekili küplere bindirdi

Mikrofonunu açık unutan Hulusi Akar'ın sorusu CHP'li vekili küplere bindirdi

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Hamas'tan Biden'ın açıkladığı ateşkes teklifine yanıt: Her türlü teklifi olumlu şekilde karşılamaya hazırız

Hamas'tan Biden'ın açıkladığı ateşkes teklifine yanıt: Her türlü teklifi olumlu şekilde karşılamaya hazırız

Bakmadan Geçme

LGS hangi gün, ne zaman yapılacak? LGS sınavı hangi tarihte uygulanacak? İşte 2024 LGS sınavı tarihi! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 1 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 1 Haziran Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 1 Haziran dün gece deprem mi oldu? LGS kaçta başlıyor kaçta bitiyor? LGS sınavı kaç dakika, kaç saat sürecek? İşte 2024 LGS detayları! Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 1 Haziran Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Kaan Kazgan'a kim saldırdı? Batuhan Çarbuğa kimdir? Wembley Stadyumu hangi takıma ait? Borussia Dortmund Şampiyonlar Ligi kazandı mı? Dortmund'un kaç tane Şampiyonlar Ligi kupası var? Sampiyonlar Ligi Finali nerede, hangi statta 2024? 1-2 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Yeni Irak Cumhuriyeti Büyükelçisi Anıl Bora İnan kimdir? Anıl Bora İnan hayatı ve biyografisi 1 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 1-2 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1-2 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek?
Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

title