Haberler

Coşkun Aral tecrübelerini paylaştı

Güncelleme:

Usta foto muhabiri Coşkun Aral, Adapazarı Belediyesi Ekim Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında Sakarya İl Halk Kütüphanesi'nde katılımcılarla tecrübelerini, fotoğraf ve video çekim tekniklerine dair incelikleri paylaştı.

Usta foto muhabiri Coşkun Aral, Adapazarı Belediyesi Ekim Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında Sakarya İl Halk Kütüphanesi'nde katılımcılarla tecrübelerini, fotoğraf ve video çekim tekniklerine dair incelikleri paylaştı. Workshop şeklinde gerçekleşen etkinlik, gazeteci adayları tarafından da yoğun ilgi gördü.

Tecrübeli fotoğrafçı, Sakarya İl Halk Kütüphanesi'ndeki Workshop etkinliği öncesinde Başkan Mutlu Işıksu'ya makamında nezaket ziyareti gerçekleştirdi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Işıksu, "Sizin gibi engin tecrübeleri olan bir ismi Adapazarı'mızda ağırlamaktan ziyadesiyle mutluyuz. Tarihe olan tanıklığınızı önemsiyor, kültür ve sanata verdiğiniz değer için de ayrıca teşekkür ediyoruz" dedi.

Foto muhabirliği ve fotoğraf sanatçılığı arasındaki farklara değinen Aral, "Foto muhabirinin en büyük handikapı zamandır. Bir foto muhabiri zaman bağlı kalmaksızın durumu kurtarmaya bakar. İyi bir fotoğraf sanatçısı ise daima en uygun zamanı bekler ve iyi kareyi yakalamaya özen gösterir" diye konuştu.

Aral, gazeteciliğin temelinde araştırmacılığın yattığını belirterek, "Gazeteci adaylarının olaylara geniş bir pencereden yaklaşması lazım. Olaylara neden, nasıl ve niçin sorularıyla bakılması gerekiyor. Dürüstlüğünden emin olduğunuz gazetecileri takip etmelisiniz. Kendinizi mutlaka bir alanda yetiştirmelisiniz. Bunları yaparken evrensel bir perspektife de sahip olmalısınız. Tabi bunun için de İngilizce öğrenmek, hatta mümkünse bunun yanında bir dile daha sahip olmak sizi her zaman bir adım öne çıkaracaktır" şeklinde konuştu.

Dünyadaki birçok savaşa şahit olduğunu söyleyen usta fotoğrafçı Coşkun Aral, "23 yaşımda dünyada bilinen bir foto muhabiriydim. Dünyanın çeşitli bölgelerinde birçok savaşı takip ettim. 12 Eylül darbesi sürecinde çektiğim fotoğraflardan sonra arşivciliğin ne kadar kıymetli olduğunu bir kez daha anladım. 12 Eylül'den bir ay sonra yolculuk yaptığım uçak kaçırıldı ve ilk defa kaçırılan bir uçakta yaptığım röportaj dünyada gündem oldu. Bu vesileyle birçok ödül aldım. Ancak sadece savaşlar değil, doğa, vahşi yaşam ormanları da benim ilgi odağım oldu. Çeşitli belgeseller çektim. Çok yönlü olmanın, doğru haberin peşinde koşmanın hayatıma çok tecrübeler kattığını söyleyebilirim" ifadelerini kullandı.

Workshop etkinliği sonrası Adapazarı Belediyesi Meclis Başkanvekili Mehmet Yılmaz, katılımcılarla paylaştığı tecrübeler için teşekkür ederek, hediye takdiminde bulundu.

(İHA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Coşkun Aral Sakarya Yerel Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 12 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 12 MAYIS PAZAR 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? ANNELER GÜNÜ MESAJLARI 2024: En iyi, en duygusal, güzel, anlamlı anneler günü mesajları! Bugün anneler günü mü? Bugün anneler günü kutlanıyor mu, kutlanacak mı? Anneler günü ne zaman 2024? Eurovision 2024 hangi kanalda? Eurovision 2024 nerede yayınlanıyor, nereden izlenir? Eurovision'da kim birinci oldu? Eurovision Şarkı Yarışması Finali'nde hangi ülke birinci oldu? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 12 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title