Haberler

BELDELERİNE DÖNÜŞ YAPAN KÖYLÜLER, YOL SORUNU İLE KARŞILAŞTI

Güncelleme:

BATMAN'ın Kozluk ilçesi Beşkonak köyü Şeman mezrasına dönüş yapmaya başlayan ve yol sorunu nedeniyle sıkıntı yaşayan vatandaşlar, destek bekliyor.

BATMAN'ın Kozluk ilçesi Beşkonak köyü Şeman mezrasına dönüş yapmaya başlayan ve yol sorunu nedeniyle sıkıntı yaşayan vatandaşlar, destek bekliyor. Mezra sakinlerinden Kasım Turan, 'Mezraya gelen yol daha önce köyümüzün merasıydı. Yolu, birilerinin kendi adına tapu yaptığını öğrendik. Bu nedenle kişiye tapulu alan olduğu için devlet yolu durdurdu" dedi.

Kozluk İlçesi Beşkonak köyü Şeman mezrasını 30 yıl önce güvenlik nedeniyle boşaltan bazı aileler, yol sorunu nedeniyle dönüş sürecini tamamlayamıyor. Mezrada yeni evler yapmaya başlamalarına rağmen sorunlarla karşılaştıklarını belirten sakinlerden Mehmet Şirin Ömeroğlu, 'Köy ve mezraya gelen yol, bir başkası tarafından alınıp tapulaştırdığı için köye dönüşümüz yarıda kaldı. 1992'den beri terör nedeniyle köy boşaltılmış. Köye dönüş için yaklaşık 1.5 yıl önce başvuru yapmıştık. Köye dönmek için herhangi bir sorun olmadığını söylediler. Biz de su, elektrik ve yol talep ettik. Elektrik ile ilgili sıkıntılar yaşıyoruz. İnşaatlarımız devam ediyor ama su olmadığı için şu an durdurduk' dedi.

'DESTEK BEKLİYORUZ'

Elektrik, su ve yol sorunlarının çözülmesini isteyen Ömeroğlu, 'Devlet yetkililerinden destek istiyoruz. Su, elektrik ve yol sorunumuz çözülsün ki inşaatlarımıza devam edelim. Mezraya tamamen dönüş için özellikle hayvancılık üstünde duracağız. Tarımsal olarak ne gerekirse onu yapacağız. Sorunların çözülmesi durumda 25 aile olarak dönüş sürecini tamamlayacağız. Şu anda 6-7 aile dönüş yaptı' diye konuştu.

'YOL, DAHA ÖNCE MERAYDI'

Şeman mezrasına yeniden dönüş yapan Kasım Turan, 'Mezraya dönüş için tüm izinleri aldık ve evlerimizi yapmaya başladık. Ancak mezraya gelen yol daha önce köyümüzün merasıydı. Yolu, birilerinin kendi adına tapu yaptığını öğrendik. Bu nedenle kişiye tapulu alan olduğu için devlet yolu durdurdu. Biz köyümüze yeniden 30 yıl önceki canlılığı katmak istiyoruz. Hayvancılık ve tarıma yöneleceğiz' dedi. Mezra sakinlerinden Reşat Ömeroğlu da ev inşaatının tamamlanması için yetkililerden destek beklediklerini kaydetti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Şirin Beşkonak Kozluk Haberler

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Bakmadan Geçme

Survivor'da kim elendi? Survivor Hilmi Cem elendi mi? 3 Haziran Survivor'a kim veda etti? MasterChef yeni sezon fragmanı yayınlandı! MasterChef Türkiye 2024 ne zaman başlıyor? MasterChef yeni sezon yarışmacıları kimler? LGS sınav gözetmen ücreti ne zaman yatacak 2024? LGS sınav görevi ücreti ne kadar? MAYIS AYI ENFLASYON NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2024? TÜİK Mayıs ayı enflasyon oranı artacak mı, beklentiler neler? Resmi Gazete bugün (2 Haziran) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! HAZİRAN AYI KİRA ARTIŞI NE KADAR OLACAK? Yüzde 25 kira zam sınırı devam ediyor mu? Kira artış oranı ne kadar oldu? Survivor Atakan kimdir, kaç yaşında? Avatar Atakan Survivor'da hangi yıllar yarıştı? LGS taban puanları ve yüzdelik dilim hesaplama! 2024 LGS puanları ve yüzdelik dilimler ne zaman belli olacak? Survivor'da kim elendi, kim veda etti? 2 Haziran Survivor elenen isim! Survivor'da bu hafta kim gitti? Survivor Ogeday kimdir, kaç yaşında? Ogeday Girişken Survivor'da hangi yıllar yarıştı? Survivor eleme adayları kimler? 3 Haziran Survivor düelloyu kim kazandı? Survivor bu akşam kim elenecek? Jose Mourinho futbol kariyeri! Jose Mourinho kaç kupa kazandı, hangi takımları çalıştırdı? Türkiye-ABD Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-ABD voleybol maçı saat kaçta? #127952 Türkiye-ABD voleybol maçı şifresiz kanalda canlı yayın bilgileri! JOSE MOURİNHO KİMDİR, KAÇ KUPASI VAR? Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho hiç futbol oynadı mı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri!
Yozgat'ta 20'nin üzerinde sokak köpeği ölü bulundu

Yozgat'ta 20'nin üzerinde sokak köpeği ölü bulundu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title