Haberler

Gürsel Tekin: "İş Yerleri İçin de Kira Artışına Sınır Getirilsin ve Stopaj Vergisi Kaldırılsın"

Güncelleme:

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, konut kirası artışına getirilen yüzde 25'lik sınırlamanın iş yerleri için de uygulanmasını, stopaj vergisinin kaldırılmasını ya da daha makul bir seviyeye indirilmesini istedi. Tekin, bir düzenleme yapılmazsa yüzbinlerce esnafın kepenk kapatmak zorunda kalabileceğini söyledi.

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, konut kirası artışına getirilen yüzde 25'lik sınırlamanın iş yerleri için de uygulanmasını, stopaj vergisinin kaldırılmasını ya da daha makul bir seviyeye indirilmesini istedi. Tekin, bir düzenleme yapılmazsa yüzbinlerce esnafın kepenk kapatmak zorunda kalabileceğini söyledi.

CHP'li Gürsel Tekin, kısa bir süre önce Türkiye'nin barınma sorununu çözemediğine dikkat çekmişti. Tekin, şimdi de konut kiraları için getirilen yüzde 25 artış sınırının bir benzerinin iş yerleri için de uygulanmasını önerdi. Aksi halde çok sayıda iş yerinin kapısına kilit vuracağını belirten Tekin, şunları söyledi:

"AŞIRI KİRA ARTIŞLARINDAN DOLAYI YENİ BİR DÜZENLEME GELDİ AMA BU YETMEZ: Daha önce biz Türkiye'nin kira haritasını açıkladık. Maalesef Türkiye'de çok ciddi bir kira sorunu var. 6,5-7 milyona yakın yurttaşımız barınma sorunu kirayla çözüyor. Türkiye'deki ortalama kira oranları 4 bin 650 lira. Neredeyse asgari ücretin çok üstünde. Son dönemde aşırı kira artışlarından dolayı yeni bir düzenleme geldi ama bu yetmez tabii.

STOPAJ VERGİSİ KALDIRILMALI YA DA ÇOK MAKUL BİR FİYATA İNDİRİLMELİ: Burada asıl sorun çok yüksek olan iş yerleri kiraları. Orada bir düzenleme söz konusu değil. Düzenleme söz konusu olmadığı gibi çok yüksek oranda bir stopaj vergisi var. Derhal bu stopaj vergisinin kaldırılması ya da çok makul bir fiyata indirilmesi gerekir.

YÜZ BİNLERCE ESNAFIMIZ KEPENK KAPATMAYLA KARŞI KARŞIYA KALABİLİR: Bugüne kadar milyonlarca esnafımız kepenk kapattı. Aksi takdirde bundan sonraki süreçte de yüz binlerce esnafımız kepenk kapatmayla karşı karşıya kalabilir."

Kaynak: ANKA / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Gürsel Tekin Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title