Haberler

Gurbetçi İşçi İnanılmaz Kazadan Sağ Kurtuldu

Sivas'ta 29 Mart akşamı yaşanan trafik kazası Sosyal Sigortalar Kurumu(SGK) güvenlik kameralarına yansıdı.

Sivas'ta 29 Mart akşamı yaşanan trafik kazası Sosyal Sigortalar Kurumu(SGK) güvenlik kameralarına yansıdı. Bir otomobilin çarpması sonucu havalanan ve yaklaşık 30 metre savrulan 42 yaşındaki Hasan Aşçı olaydan yaralı kurtuldu. Almanya'nın Köln şehrinde kağıt fabrikasında işçi olarak çalışan evli ve 4 çocuk babası Hasan Aşçı, Sivas'ta yaşayan babası Salih ve annesi Dilber Aşçı'yı ziyaret etmek amacı ile Türkiye'ye geldi. Uçakla İstanbul'dan Sivas'a gelen Aşçı, havaalanı servisi ile akşam saatlerinde kent merkezine geçti. Burada Muhsin Yazıcıoğlu Bulvarı üzerindeki SGK yanındaki durakta yanındaki Faruk Deveci ile birlikte otobüsten inen Hasan Aşçı, karşıdan karşıya geçmek istedi. SGK'nın güvenlik kamerasına yansıyan görüntüde hızla gelen Murat E. yönetimindeki 58 TE 442 plakalı otomobil Hasan Aşçı'ya çarparken, yanındaki Faruk Deveci kıl payı kurtuldu. Çarpmanın etkisiyle yerden metrelerce havalanan ve yaklaşık 30 metre uçarak otomobilin durduğu yerin yanına düşen Hasan Aşçı ağır yaralandı. Aşçı kaldırıldığı Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedaviye alındı. Yapılan muayenede beyin kanaması geçirdiği, kafatasında, sol omuzunda ve sol kalçasında kırık oluştuğu belirlendi. Halen beyin cerrahi servisinde yoğun bakımda tutulan Aşçı'nın durumunun iyiye gittiği öğrenildi.

OLAYI ANLATTI

Kaza anında Hasan Aşçı'nın yanında bulunan 54 yaşındaki Faruk Deveci, Taşçı ile havaalanında karşılaştıklarını, daha sonra servis ile il merkezine gelerek kazanın yaşandığı yerde otobüsten indiklerini belirterek, "Karşıdan karşıya geçiyorduk. Son anda nasıl oldu bilmiyorum bir araba geldi, arkadaşı 20-25 metre kadar sürükledi. Bende o sıra karşı tarafa kaçmak mecburiyetinde kaldım. Geri dönüp baktığımda şok oldum, arkadaş yerde yatıyordu. İlk gördüğümde Hasan'ı kaybettik diye düşündüm. Ama şu an durumunun iyi olduğunu söylüyorlar. Doktorlar, her geçen gün iyiye gittiği yönünde bilgi veriyor. Aracın sürücüsü direksiyonu 20 santim bana çevirse şu an ben de komada olurdum. İnşallah en kısa zamanda sağlığına kavuşur." dedi. Deveci, kazanın gerçekleştiği yolda hiçbir trafik önlemi alınmadığını belirterek, "Almanya'da benim çalıştığım fabrikanın içerisinde bile emniyet kemeri takmadan arabayı yerinden kaldırmıyoruz. Türkiye'de bana ne ucuz diye sorsalar? Ben derim ki, insan hayatı çok ucuz. O yol çok güzel ama hiçbir önlem alınmamış. Bugün benim yarın başka birinin başına gelir. Oradan bir sürü çocuk geçiyor. Tabi önlem alınsa bir şey değişir mi? Değişmez. Türkiye'de beyinler değişmediği müddetçe bu kazaların önüne geçileceğini de zannetmiyorum. İnsanlar direksiyona geçince gaza basıp sürat yapmayı şoförlük sanıyorlar. Kimseyi zan altında bırakmak istemiyorum ama trafik polisi bile emniyet kemeri takmıyor." diye konuştu. Bu arada olaydan sonra gözaltına alınan otomobil sürücüsünün ifadesi alınarak serbest bırakıldığı öğrenildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hasan Aşçı Almanya Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title