Haberler

Güneydoğu' da 23 Nisan Büyük Coşkuyla Kutlandı

Güneydoğu ve Doğu Anadalu Bölgelerinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Coşkuyla Kutlandı.

Batman'da sabah erken saatlerde kurumlar sırayla Atatürk anıtına çelenk bıraktı. Valilik Vali Ahmet Turhan, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Vahdettin Bereceli, Belediye Başkan Vekili İhsan Ekinci ile il yöneticilerini katıldığı çelenk bırakma töreninde kenti bir saat süreyle yöneten öğrenciler de yeraldı. Özelleştirildikten sonra kapatılan Batman Yaprak Tütün İşletme Müdürlüğü'nün çelengi tören alanından çıkarıldı. Vali Ahmet Turhan'ın yerine bir saat süreyle valilik koltuğuna oturan TOKİ Kazım Karabekir İlköğretim 8'nci Sınıf öğrencisi 14 yaşındaki Ayşe Keser, Vali Turhan'a içinde kendi fotoğrafının yeraldığı bir il haritası tablosu hediye etti.

Küçük Vali Keser, "Günümüzde çocuklar suç işlemez. Maalesef bazı çocukların tahriklere kapılmasını üzüntüyle karşılıyorum. Keşke her çocuk bayramını doyasıya kutlayabilse" dedi. Daha sonra protokol üyeleri 16 Mayış Şehir Stadyumu'na geçerek buradaki kutlamaları izledi. Stadyumda anaokul öğrencileri, İbrahim Tatlıses'in Kürtçe söylediği Şemame parçası eşliğinde Şemame halayı çekti. Bazı öğrenciler aşırı sıcaktan dolayı baygınlık geçirdi.

SİİRT'TE BAYRAĞI ALAN STADYUMA KOŞTU

Siirt'te sabah SAAT 09.00'da Atatürk Anıtına çelenklerin konulmasıyla başlanan 23 Nisan etkinlikleri törenlerine, Vali Necati Şentürk, Tuğay Komutanı Ali Şahin İşleyen, Belediye Başkan Vekili Seyfettin Aydın, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Karamık, Askeri Erkan Daire Müdürleri, öğrenciler ve binlerce vatandaş katıldı. Vali Şentürk, Tuğgeneral İşleyen ve Belediye Başkan Vekili Aydın, stadyum tribünlerini dolduran halkı selamladıktan sonra, çeşitli dallarda yapılan yarışmalarda dereyece giren öğrencilerin ödüllerini verdi. Daha sonra okulların hazırladıkları gösteriler başladı. Siirt'te binlerce kişinin ellerindeki Türk Bayrakları ile 23 Nisan etkinlerini coşkulu bir şekilde kutladı.

ELAZIĞ ATATüRK STADI, KIRMIZI-BEYAZ RENKLERE BüRüNDü

Elazığ Atatürk Stadyumu'ndaki 23 Nisan kutlamaları, Vali Muammer Erol, Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu ve 8'nci Kolordu Komutanı Korgeneral, Mustafa Korkut Özarslan’ın tören alanına gelmesiyle başladı. Vali Erol, Belediye Başkanı Selmanoğlu ve Korgeneral Özarslan, stadyumu gezerek vatandaşların ve öğrencilerin bayramını kutladı. Yapılan konuşmaların ardından öğrencilerin okuduğu şiir ve gösteriler, halk tarafından coşkuyla alkışlandı. Tören alanında dereyece giren öğrencilerin ödülleri verildi. Kolordu Komutanlığı bandosunun çaldığı marşlar eşliğinde öğrencilerin geçidi yapıldı. Halkoyunları gösterisinin yapıldığı Elazığ Atatürk Stadyumu'na gelen binlerce kişi, bayramın keyfini yaşadı. Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı özel harekat timleri de stadyum çevresinde sıkı güvenlik önlemi aldı.

ŞIRNAKLI ENGELLİ ABDULLAH'IN 23 NİSAN AZMİ

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve çocuk Bayramı Şırnak'ta da coşkuyla kutlandı. Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtına çelenk sunma töreninden sonra Vali Ali Yerlikaya, 23'ncü Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Mustafa Bakıcı, Şırnak Belediye Başkan Vekili Faruk ürgen, kapalı spor salonundaki kutlama alanına geçti. Öğrencilerin rengarenk giyerek 23 Nisan'ı coşkuyla kutladığı salonda, anaokul öğrencileri de Kızıldereliler gibi giyindi. Gösteri yapan öğrenciler daha sonra Tümgeneral Mustafa Bakıcı ile hatıra fotoğrafı çektirdi. Jimnastik hareketleri yapılırken, 12 yaşındaki Abdullah Orsal adlı engelli bir çocuk, da ellerinin üzerinde yürüdü. Gösteriler sonunda Vali Ali Yerlikaya da engelli Abdullah Orsal'a tören sonrasında madalya verdi. Tören, çeşitli yarışlarda dereceye giren öğrencilere ödüllerin verilmesinin ardından sona erdi.

BİNGÖL ŞEHİR STADI KIRMIZI BEYAZ

23 Nisan kutlamalarının yapıldığı Bingöl Şehir Stadı, öğrencilerin kırmızı beyaz renkli formalarıyla coşkulu bir kutlamaya sahne oldu. Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulmasıyla başlanan kutlamalara, Vali İrfan Balkanlıoğlu, 49'uncu Motorlu Piyade Tuğay Komutanı Tuğgeneral İsmail Hakkı Önder, Belediye Başkan Vekili Ahmet Gündoğdu ile binelerce kişi katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmaların yapıldığı stadyumda halk oyunları gösterileri yapıldı. çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ve öğrencilerin geçit töreni ile kutlamalar sona erdi.

TUNCELİLER, ÖĞRENCİLERE ALKIŞLA EŞLİK ETTİ

Tunceli'deki kutlamalar ise Vali Mustafa Taşekesen, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Mehmet çörten, Belediye Başkanı Vekili Şahin Kılıç, valilik binası önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk bırakmasıyla başlayan tören daha sonra şehir stadyumundaki gösterilerle devam etti. Buradaki kız öğrencilerinin gösterilerine stadyumda bulunan vatandaşlar da alkışla tempo tutarak eşlik etti. çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından tören sona erdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title