Haberler

Gümüşhane Üniversitesi'nde Mezuniyet Çoşkusu

Gümüşhane Üniversitesi'nde (GÜ) mezuniyet coşkusu yaşandı.

Gümüşhane Üniversitesi'nde (GÜ) mezuniyet coşkusu yaşandı. Evli ve 8 yaşında çocuk annesi Hatice Oğuzhan üniversite birincisi oldu. mezun olan öğrenciler kep atarak sevinçlerini dile getirdi.

Gümüşhane Üniversitesi yerleşkesinde düzenlenen mezuniyet törenine Vali Yusuf Mayda, Belediye Başkanı Mustafa Canlı, AK Parti Milletvekili Feramuz Üstün, Kelkit Kaymakamı Ozan Gazel, Köse Kaymakamı Arif Karaman, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Günaydın, öğretim üyeleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ile öğrenciler ve aileleri katıldı.

8 YAŞINDAKİ OĞLU İLE KÜRSÜYE ÇIKTI

Üniversite birincisi olan Hemşirelik Meslek Yüksek Okulu'nu bitiren Hatice Oğuzhan, 8 yaşındaki oğlu Efe Kağan ile kürsüye çıktı. Oğuzhan, 2003 yılında Kafkas Üniversitesi Fizik bölümünü ikincilikle bitirdiğini ancak ataması yapılmadığı için Giresun'un Görele ilçesinde bir dershanede 5 yıl Fizik öğretmenliği yaptığını anlattı. Bu dönemde Karadeniz Teknik Üniversitesi Fatih Eğitim Fakültesi'nde de yüksek lisansını yaptığını söyledi. Daha sonra geçerli bir meslek edinebilmek amacıyla Gümüşhane Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu 4 yıllık Hemşirelik bölümünü kazandığını anlatan Oğuzhan, kendisinden yaşca küçük arkadaşlarına tavsiyelerde bulundu.

ÖĞRENCİ SAYISI 13 BİNE ULAŞACAK

Rektör Prof. Dr. İhsan Günaydın da, mezun olan öğrencilerin üniversiteden bağlarını kesmeyeceklerini umduğunu belirterek, bin 536 öğrenciyi mezun etmenin mutluluğunu yaşadığını dile getirdi. 10 bin 500 öğrencinin öğrenim gördüğü üniversitemizde bu sayının yeni açılan bölümlere alınacak öğrencilerle 13 bin olmasının planlandığını anlattı.

Konuşmaların ardından halk oyunları gösterileri sunuldu. Okul birincisi Hatice Oğuzhan oğlu ile birlikte mezuniyet kütüğüne plaka çaktı. 1'nci olan öğrencilere dizüstü bilgisayar, ikincilere tam ve üçüncü olan öğrencilere de yarım altın verildi. Diploma yemini eden öğrenciler kep atarak sevinçlerini renklendirdi. - Gümüşhane / Merkez

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İhsan Günaydın Mustafa Canlı Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title