Haberler

Güldane Öğretmen Anıldı

Güncelleme:

Van'daki depremde hayatını kaybeden öğretmen çiftten Güldane Köse Erdal'ın, anne ve babası kızlarının mezarı başındaydı.

Van'ın Erciş ilçesinde geçen yıl meydana gelen depremde düğünlerine 12 gün kala hayatını kaybeden öğretmen çiftten Güldane Köse Erdal'ın, anne ve babası kızlarını mezarı başında andı. Çift, aradan 1 yıl geçmesine rağmen sorumlular hakkında işlem yapılmamasından yakındı.

23 Ekim 2011'de meydana gelen depremde 75. Yıl Kız Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nda beden eğitimi öğretmeni olarak görev yapan Ümit Erdal (30) ve Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nda sınıf öğretmenliği yapan Güldane Köse Erdal (28), nikahlarını düğünden önce yaptırdı. Düğün günü olarak da 3 Kasım Perşembe gününü belirleyen çift, davetiyelerini bastırdı. Ancak öğretmen çift, Erciş'teki 7.2'lik depremde evlerinin çökmesi sonucu enkaz altında kalarak hayatını kaybetti. Depremin ayırdığı çiftlerden Ümit Erdal'ın cenazesi Aydın'da defnedilirken, eşi Güldane Köse Erdal'ın cenazesi Adana'da toprağa verildi. Kızlarını gelinlik giymeden toprağa veren anne Fahriye (59) ve baba Bünyamin Köse'ye (62) depremin birinci yılında kızlarının mezarına giderek onu mezar başında andı. Aradan 1 yıl geçmesine rağmen acıları hala taze olan anne ve baba mezar başında gözyaşlarına boğuldu. Baba kızının mezarındaki çiçekleri sularken anne Fahriye Erdal uzun süre dua okuyup gözyaşı döktü.

Kızının öğretmenliği başladıktan 6 yıl sonra depremde hayatını kaybettiğini anlatan anne Fahriye Köse, "Kızım üniversiteyi bitirdikten sonra sürekli Doğu'da çalıştı. O öğrencilerini çok severdi. Ama depremde çürük evde oturduğu için hayatını kaybetti. Aradan 1 yıl geçti ancak sorumluları hakkında hiçbir işlem yapılmadı. Kızımızın şehit olmasından daha çok bu bizi üzüyor. Deprem Allah'tan ancak kızımı deprem değil çürük ev öldürdü. Ben sorumluların biran önce bulunup ceza çekmesini istiyorum" diyerek gözyaşı döktü.

Kızının kendisine çok yardımcı olduğunu belirten anne Köse, "O benim her şeyimdi. Benim bütün işlerime yetişirdi. Her şeyime yardım ederdi. Ama 1 yıldır yanımda yok. Beni osuz bıraktılar" dedi.

Baba Bünyamin Köse ise aradan bir yıl geçmesine rağmen kızının acısının dün gibi taze olduğunu gözyaşları içinde anlattı. Köse, "Biz bu saatten sonra tek isteğimiz bu ev sahiplerinin ceza alması. Ancak bununla ilgili bir gelişme olmadı. Bu binaları yapanlar, bunlara ruhsat verenler kimler. Bunlar soruşturmalı ve cezasını çekmeli. Kızımın bir hafta sonra düğünü olacaktı, gelinliği dolapta asılı kaldı. Ben davetiye dağıtıyordum ama sorumlular bir türlü ortaya çıkartılamadı" diye konuştu. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Fahriye Erdal Erciş Politika Güncel Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! 'Enflasyonu hangi parti çözer' sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! "Enflasyonu hangi parti çözer" sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

Alevler evlere kadar ulaştı! Manisa'da orman yangını saatlerdir söndürülemiyor

Alevler evlere kadar ulaştı! Manisa'da orman yangını saatlerdir söndürülemiyor

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

title