Haberler

Görme Engelliler İçin Ygs Lys Uzaktan Eğitim Projesi

Eğitimde Görme Engelliler Derneği Konya Temsilcisi Karaca: "Sesli konferans yazılımı aracılığıyla gerçekleştirilen kurslarımızda gönüllü öğretmenlerimiz ve internet imkanına sahip üniversite adayı görme engelli öğrenciler bir araya geliyor"

Eğitimde Görme Engelliler Derneği Konya Temsilcisi Mustafa Karaca, YGS-LYS Uzaktan Eğitim Projesi kapsamında, sesli konferans yazılımı aracılığıyla gerçekleştirilen kurslarda, gönüllü öğretmenler ve internet imkanına sahip üniversite adayı görme engelli öğrencilerin bir araya geldiğini bildirdi.

Karaca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, YGS-LYS Uzaktan Eğitim Projesi'nin 2011-2012 yılının ikinci döneminde başladığını söyledi.

Görme engelli öğrencilerin üniversiteye hazırlık sürecinin zor olduğunu çok iyi bildiklerini, başlatılan uzaktan eğitim çalışmalarının bu yıl da sürdürüleceğini ifade eden Karaca, eğitimin desteklenmesi doğrultusundaki amacın gerçekleşebilmesi için görme engelli öğrencilerin katılımını beklediklerini dile getirdi.

"Sesli konferans yazılımı aracılığıyla gerçekleştirilen kurslarımızda gönüllü öğretmenlerimiz ve internet imkanına sahip üniversite adayı görme engelli öğrenciler bir araya geliyor " diyen Karaca, şunları kaydetti:

"Dersler için gerekli dokümanları ve sesli dosyaları aynı sunucu üzerinden paylaşıyoruz. Kullanılan sunucu, sadece eğitim maksatlı çalışmalar için tahsis edildiğinden veri akış hızı oldukça yüksek. Belirtilen program dahilinde yürütülecek derslere, başvuru sırasında verilen bilgiler doğrultusunda kullanıcı bilgileriyle sunucuya giriş yaparak erişim sağlayabilecek. Yazılım aracılığıyla interaktif olarak derslerin işlenişi mümkün. YGS ve LYS müfredatı baştan sona okutulacak proje kapsamında, son sınav sistemine göre hazırlanan metin halinde ya da sesli deneme sınavlarıyla eğitim süreci desteklenecek."

Öğreticiler konusunda kadronun kısmen hazır olduğunu aktaran Karaca, tüm dersler için gönüllü ders verebilecek öğretmenlerin kendileriyle iletişim kurabileceklerini belirtti. Mustafa Karaca, eğitime katılan 8 görme engelli öğrencinin üniversiteyi kazandığını sözlerine ekledi. - Konya

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Karaca Konya Lys Politika Güncel Haberler

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Bakmadan Geçme

Survivor'da kim elendi? Survivor Hilmi Cem elendi mi? 3 Haziran Survivor'a kim veda etti? MasterChef yeni sezon fragmanı yayınlandı! MasterChef Türkiye 2024 ne zaman başlıyor? MasterChef yeni sezon yarışmacıları kimler? LGS sınav gözetmen ücreti ne zaman yatacak 2024? LGS sınav görevi ücreti ne kadar? MAYIS AYI ENFLASYON NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2024? TÜİK Mayıs ayı enflasyon oranı artacak mı, beklentiler neler? Resmi Gazete bugün (2 Haziran) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! HAZİRAN AYI KİRA ARTIŞI NE KADAR OLACAK? Yüzde 25 kira zam sınırı devam ediyor mu? Kira artış oranı ne kadar oldu? Survivor Atakan kimdir, kaç yaşında? Avatar Atakan Survivor'da hangi yıllar yarıştı? LGS taban puanları ve yüzdelik dilim hesaplama! 2024 LGS puanları ve yüzdelik dilimler ne zaman belli olacak? Survivor'da kim elendi, kim veda etti? 2 Haziran Survivor elenen isim! Survivor'da bu hafta kim gitti? Survivor Ogeday kimdir, kaç yaşında? Ogeday Girişken Survivor'da hangi yıllar yarıştı? Survivor eleme adayları kimler? 3 Haziran Survivor düelloyu kim kazandı? Survivor bu akşam kim elenecek? Jose Mourinho futbol kariyeri! Jose Mourinho kaç kupa kazandı, hangi takımları çalıştırdı? Türkiye-ABD Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-ABD voleybol maçı saat kaçta? #127952 Türkiye-ABD voleybol maçı şifresiz kanalda canlı yayın bilgileri! JOSE MOURİNHO KİMDİR, KAÇ KUPASI VAR? Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho hiç futbol oynadı mı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri!
3 ilçe ve 4 belde yeniden sandığa gitti! İşte çıkan sonuçlar

3 ilçe ve 4 belde yeniden sandığa gitti! İşte çıkan sonuçlar

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title