Haberler

Görev Için Bayrağımızın Dalgalanması Yeterli" - Hakkari

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde, Irak sınırındaki okullarda görev yapan öğretmenler, vatandaşların ve okul yöneticilerinin de desteği ile öğrencileri geleceğe hazırlıyor.

MEHMET DAYAN - Hakkari'nin Çukurca ilçesinde, Irak sınırındaki okullarda görev yapan öğretmenler, vatandaşların ve okul yöneticilerinin de desteği ile öğrencileri geleceğe hazırlıyor.

Irak sınırındaki öğretmenler, öğrenciler ve velilerle kurdukları güçlü ilişkiler sayesinde görevlerini başarıyla yerine getirmenin gururunu yaşıyor.

Atatürk İlkokulunda görev yapan Adanalı sınıf öğretmeni Elif Turfanda, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çukurca'ya ilk başta biraz endişeli geldiğini söyledi.

Ancak ilçede kaldıkça endişelerinin yersiz olduğunu gördüğünü aktaran Turfanda, "Buradaki insanlar gerçekten çok sıcaklar. Herhangi bir sorun yaşamıyoruz. Aksine sürekli bizlere yardımcı olmaya çalışıyorlar. Sınıfımız, okulumuz ve okul yönetimimiz çok iyi. Buradaki tüm öğretmen arkadaşlarımız eğitim konusunda elinde gelen emeği gösteriyor." dedi.

"Öğrenci sevgisi dağları aşmaya yetecek"

Aynı okulda görevli Hataylı rehber öğretmen Zeynep Deli ise ilk görev yeri olan Çukurca'ya, başlangıçta ön yargılarla geldiğini anlattı.

Bir süre sonra ön yargılarının nedeninin medyadan kaynaklandığını anladığını dile getiren Deli, "Burası sanıldığı gibi bir yer değil. En azından öğretmen ve sivil memurlar için beklediğimizden daha iyi, daha huzurlu bir yer. Güzel bir doğası, güzel insanları var. Burada bizlerin yardımına ihtiyaç duyan çocuklar var." diye konuştu.

Batı illerinde görev yapan meslektaşlarına da çağrıda bulunan Deli, "Eğer gerçekten öğretmenlik yapmak ve işinizin hakkını vermek istiyorsanız, buradaki çocuklar size sarılacak. Hiç kuşkunuz olmasın onların sevgisi tüm dağları aşmaya yetecektir." ifadesini kullandı.

İstanbul'dan gelerek Cumhuriyet İlkokulunda görev yapan Elif Turan da ülkenin bir ucundan diğer ucuna geldiğini, Çukurca'nın tahmin ettiğinden daha iyi durumda olduğunu ifade etti.

Çukurca'da aradığı her şeyi bulabildiğini ve insanlarla çok iyi ilişkiler kurduğunu vurgulayan Turan, "Zaten ülkemizin her toprağı bizim değil mi? Çukurca da bizim toprağımız. Buradaki çocuklar da bizim çocuklarımız." diye konuştu.

"Bayrağımızın dalgalanması yeterli sebep"

Irak sınırındaki Köprülü Mükerrem Akhanlı Yatılı Bölge Ortaokulunda müdür yardımcısı olarak görev yapan Hataylı öğretmen Nedim Çoksöyler, 2009 yılında Akyaka köyündeki Şehit Asteğmen Süleyman Şahin İlkokuluna atandığını söyledi.

Burada 5 yıl sınıf öğretmenliği yaptıktan sonra şimdiki okulunda çalışmaya başladığını anlatan Çoksöyler, şöyle konuştu:

"Buradaki sekizinci yılım ve inanın ki hiçbir problemle karşılaşmadım. Buraya ülkemizin pek çok ilinden öğretmen geliyor. Öğrencilerimiz eğitime aç. Gerek vatandaşlar gerekse Milli Eğitim Müdürlüğü bizlere her konuda yardımcı oluyor. Belki batıdaki okullara göre çok daha iyi imkanlara sahibiz. Öğretmenlik burada çok daha güzel. Bizim bir yerde görev yapmamız için orada bayrağımızın dalgalanması yeterli sebeptir."

Kaynak: AA / Güncel

Milli Eğitim Müdürlüğü Çukurca Hakkari Irak Politika Güncel Haberler

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Bakmadan Geçme

Survivor'da kim elendi? Survivor Hilmi Cem elendi mi? 3 Haziran Survivor'a kim veda etti? MasterChef yeni sezon fragmanı yayınlandı! MasterChef Türkiye 2024 ne zaman başlıyor? MasterChef yeni sezon yarışmacıları kimler? LGS sınav gözetmen ücreti ne zaman yatacak 2024? LGS sınav görevi ücreti ne kadar? MAYIS AYI ENFLASYON NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2024? TÜİK Mayıs ayı enflasyon oranı artacak mı, beklentiler neler? Resmi Gazete bugün (2 Haziran) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! HAZİRAN AYI KİRA ARTIŞI NE KADAR OLACAK? Yüzde 25 kira zam sınırı devam ediyor mu? Kira artış oranı ne kadar oldu? Survivor Atakan kimdir, kaç yaşında? Avatar Atakan Survivor'da hangi yıllar yarıştı? LGS taban puanları ve yüzdelik dilim hesaplama! 2024 LGS puanları ve yüzdelik dilimler ne zaman belli olacak? Survivor'da kim elendi, kim veda etti? 2 Haziran Survivor elenen isim! Survivor'da bu hafta kim gitti? Survivor Ogeday kimdir, kaç yaşında? Ogeday Girişken Survivor'da hangi yıllar yarıştı? Survivor eleme adayları kimler? 3 Haziran Survivor düelloyu kim kazandı? Survivor bu akşam kim elenecek? Jose Mourinho futbol kariyeri! Jose Mourinho kaç kupa kazandı, hangi takımları çalıştırdı? Türkiye-ABD Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-ABD voleybol maçı saat kaçta? #127952 Türkiye-ABD voleybol maçı şifresiz kanalda canlı yayın bilgileri! JOSE MOURİNHO KİMDİR, KAÇ KUPASI VAR? Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho hiç futbol oynadı mı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri!
3 ilçe ve 4 belde yeniden sandığa gitti! İşte çıkan sonuçlar

3 ilçe ve 4 belde yeniden sandığa gitti! İşte çıkan sonuçlar

title