Haberler

Gökçeada'da Altın Madenine Tepkiler Artıyor (2)

CHP'Lİ ERKEK DE TEPKİ GÖSTERDİCHP Çanakkale Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu üyesi Muharrem Erkek, Gökçeada'da altın arama başvurusuna olumlu yanıt verilmesine tepki gösterdi.

CHP'Lİ ERKEK DE TEPKİ GÖSTERDİ

CHP Çanakkale Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu üyesi Muharrem Erkek, Gökçeada'da altın arama başvurusuna olumlu yanıt verilmesine tepki gösterdi. Çanakkale'nin termik santrallere ve maden aramalarına kurban edilmek istendiğini ileri süren Erkek, iktidar milletvekillerini ve mülki yöneticileri defalarca kez göreve çağırdıklarını hatırlatarak, şunları söyledi:

"Her yerde eylemler, açıklamalar yaparak konuya dikkat çekmek istedik. Biz bunların karşılık bulmasını beklerken, 'organik tarım adası' niteliğindeki Gökçeada için yeni bir sürecin başladığını şaşkınlıkla öğrendik. Anlıyoruz ki iktidar uluslararası altın şirketlerinin yanında, biz ise çevrenin ve doğanın yanındayız."

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın, Gökçeada'da altın madeni başvurusuna olumlu cevap verdiğini ve madencilik şirketinin, Gökçeada'da altın ve gümüş madeni aramak için ÇED sürecini başlattığını belirten Erkek, "Bahsettiğimiz yer, herhangi bir yer değil. Gökçeada doğal su kaynakları bakımından dünyanın sayılı adaları arasında yer alıyor. İktidar burayı siyanürlü ada haline getirmek istiyor. Kaç ton altınla böyle bir güzellik yaratılabilir? Kaç ton altın bir insanımızın sağlığını satın almaya yeter? İnsan olan herkesin buna 'dur' demesi lazım. Gökçeada 10 köyü olan, sadece 286 kilometrekarelik bir yer. Nüfusu yaklaşık 9 bin ve tarım, hayvancılık, elbette turizm en önemli geçim kaynakları. Dikkat edilecek olursa altın araması gerçekleşirse geçim kaynaklarının tamamı yok olacak. Hemşerilerimiz ve belediye başkanı, nasıl bir tehlikeyle karşı karşıya olduklarının farkında. Kendileri, Gökçeada'yı yaşanmaz bir yer haline getirecek siyanürlü yöntemle altın madeni işletilmesine kesinlikle karşı. Unutulmasın ki Çanakkale'nin bu güzel topraklarına, suyuna ve ağaçlarına zarar vermek aslında Çanakkale'ye ihanettir. Biz bu ihanetle mücadele etmeye devam edeceğiz. Çağrımız net: Çanakkale'den ellerinizi çekin" dedi.

CHP'li Erkek, Çanakkale merkezine bağlı Kirazlı Köyü bölgesinde işletmeye geçmeye hazırlanan bir maden şirketine, kentin tek içme suyu kaynağı olan Atikhisar Barajı'nı kirleteceği gerekçesiyle de tepki göstermişti.

Burak GEZEN/ÇANAKKALE,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Muharrem Erkek Çanakkale Gökçeada Politika Güncel Haberler

Çok sayıda kente ceviz büyüklüğünde dolu yağdı! Camlar kırıldı, vatandaşlar ne yapacağını şaşırdı

Çok sayıda kente ceviz büyüklüğünde dolu yağdı! Camlar kırıldı, vatandaşlar ne yapacağını şaşırdı

Hazine Bakanı Şimşek: Biz asla sıcak paraya güvenmeyiz

Hazine Bakanı Şimşek: Biz asla sıcak paraya güvenmeyiz

Samimi başlayan görüşme gergin bitti! Özel'den 'Köpekleri uyutalım demenin tutarlı bir tarafı yok' çıkışı

Samimi başlayan görüşme gergin bitti! Özel'den "Köpekleri uyutalım demenin tutarlı bir tarafı yok" çıkışı

Bakmadan Geçme

Hudutsuz Sevda 34. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 23 Mayıs Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 24. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 23 Mayıs İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? #128250 İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 23-24 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Sözleşmeli öğretmenlik başvurusu nasıl yapılır? Sözleşmeli öğretmenlik başvuru nasıl olur? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 23-24 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! Eyvah Eyvah 2 konusu nedir? Eyvah Eyvah 2 oyuncuları ve Eyvah Eyvah 2 özeti! Eyvah Eyvah 2 nerede çekildi, konusu ne, oyuncuları kimlerdir? Eyvah Eyvah 2 hangi il ve ilçede çekildi? Ali Koç'un yönetim kurulu listesi belli oldu! Yönetimde Acun Ilıcalı var mı? ÖSYM YKS 2024 sınav giriş belgeleri erişime açıldı! YKS YER SORGULAMA EKRANI İnci Taneleri CANLI izle! 23 Mayıs Nisan İnci Taneleri 16. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! #128250 Heimlich manevrası nedir? Heimlich manevrası nasıl uygulanır? Buz Yolu filmi oyuncuları kim? Buz Yolu filmi konusu, oyuncuları! Buz Yolu ne zaman nerede çekildi? #128250 Bayram namazı nasıl kılınır? Bayram namazı kaç rekat? Meteoroloji'den uyarı! Hangi bölgelerde yağış bekleniyor? Hava nasıl olacak? 24 Mayıs Cuma 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 24 Mayıs burç yorumları nedir?
Merkez Bankası'ndan TL mevduatı desteklemek ve döviz kredilerini sınırlamak için art arda adımlar

Merkez Bankası'ndan TL mevduatı desteklemek ve döviz kredilerini sınırlamak için art arda adımlar

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title