Haberler

Gizem Doğan'ın Anısı Yaşatılıyor

Güncelleme:

Selami Yetkinşekerci tarafından karşılanan heyet, belediyenin SODES kapsamında yaptırdığı merkezi gezerek yetkililerden bilgi aldı.

Norveç Dışişleri Bakan Yardımcısı Torgeir Larsen, Norveç'in Ankara Büyükelçisi Janis Bjorn Kanavin ve beraberindeki heyet, Utoya Adası'ndaki saldırıda hayatını kaybeden Gizem Doğan'ın Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından adının verildiği Yaşayarak Öğrenme Merkezi'ni ziyaret etti.

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Selami Yetkinşekerci tarafından karşılanan heyet, belediyenin Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında yaptırdığı merkezi gezerek yetkililerden bilgi aldı.

Norveç Dışişleri Bakan Yardımcısı Larsen, gezi sonrasında gazetecilere tercüman aracılığıyla yaptığı açıklamada, 'Tiyatro, kültür ve politikayla ilgilenen Gizem Doğan'ın, pek çok açıdan Norveç'in çok kültürlü toplum olma çabalarının bir örneği olduğunu' söyledi.

MÜTHİŞ BİR GİRİŞİM

Çocukların ve gençlerin fiziksel ve zihinsel gelişimine katkı sağlayan bir merkeze Gizem Doğan'ın adının verilmesinin, onu onurlandırmak adına yapılmış 'Müthiş bir girişim'' olduğunu ifade eden Larsen, ''Gizem Doğan'ın hatıraları Norveç'te hala yaşamaktadır. Gizem hayatta olsaydı bu yıl Trondheim'de bulunan Charlottenlund Lisesi'nde drama ve oyunculuk eğitimi alıyor olması gerekirdi. Onun sınıf arkadaşları Gizem Doğan'ın anısına bir eser ortaya çıkarmayı seçtiler. Gizem'in anısına okulunda 'Başka Bir Yer' adlı çok başarılı bir tiyatro sahnelendi'' dedi.

Larsen, oyunun biletlerinden elde edilen 11 Euro gelirin Yaşayarak Öğrenme Merkezi'nin hesabına aktarıldığını ve Gizem Doğan'ın arkadaşları tarafından bu gelirin merkeze bağışlanmasına vesile olmaktan büyük mutluluk duyduğunu vurguladı.

Bağışın merkeze iyi katkılar sağlayacağından ve belki de çocukların bu güzel etkinliklerden daha fazla faydalanmalarına fırsat sunacağından emin olduğunu söyleyen Larsen, ''Gizem Doğan'ın hikâyesi ve şu an bulunduğumuz bu merkez, Türkiye ve Norveç'i birbirine yakınlaştırmaktadır. Onun asla unutulmayacağı ve onun trajik hikâyesinin Türkiye ve Norveç gençliği arasında uzun soluklu ve dostane ilişkilerinin başlangıcı olacağı inancındayım'' diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Selami Yetkinşekerci de merkez sayesinde Türkiye ve Norveç arasında köprü kurulması ve dostluk mesajlarının verilmesine katkı sağlandığını belirtti.

Yetkinşekerci, ''Norveç Hükümeti ve Trondheim şehrinin de merkezimize gösterdiğimiz hassasiyete aynı duyarlılıkla yaklaşması ve desteklerini samimiyetle sunmaları bizi ayrıca onurlandırmaktadır'' dedi.

Ziyaret sonunda Norveç Dışişleri Bakan Yardımcısı Torgeir Larsen, Büyükelçi Janis Bjorn Kanavin ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Selami Yetkinşekerci, merkezde bulunan anıt önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

Gizem Doğan, geçen yıl Utoya Adası gençlik kampında gerçekleştirilen saldırıda hayatını kaybetmişti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Gizem Doğan Türkiye Norveç Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Aston Villa Olympiakos maçı CANLI izle! 2 Mayıs A.Villa Olympiakos maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Bedelli askerlik ne kadar olacak 2024? Dilber hangi kanalda? Dilber dizi nasıl izlenir? LA Clippers Dallas Mavericks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 3 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Boston Celtics Miami Heat NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 3 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Roma Bayer Leverkusen maçı CANLI izle! 2 Mayıs Roma B.Leverkusen maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? YENİŞEHİR EVLERİ Emlak Konut THY ARNAVUTKÖY konut kura çekilişi ne zaman? CANLI izleme linki var mı? Chelsea Tottenham maçı CANLI izle! 2 Mayıs Chelsea Tottenham maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel ne konuştu? Erdoğan-Özel görüşmesinin sonuçları! Hudutsuz Sevda 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sakla Beni 27. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Sakla Beni yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 2 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Aldatmak 69. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 2-3 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title